نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

چین جنگ تجاری با آمریکا را مبارزه جهانی خواند

منبع
تسنيم
بروزرسانی
چین جنگ تجاری با آمریکا را مبارزه جهانی خواند

تسنیم/ روز جمعه، دفتر سیاسی حزب کمونیست چین در طی یک جلسه رسمی و برای نخستین بار، جنگ تجاری با آمریکا را به‌عنوان یک «مبارزه» جهانی توصیف کرد؛ اقدامی که به گفته تحلیلگران نشانه آمادگی پکن برای بدترین سناریو دربرابر اقدام آمریکا است.

جدیدترین دور نشست اعضای کمیته مرکزی حزب کمونیست چین با موضوع جنگ تجاری چین و آمریکا و اثرات آن بر اقتصاد این کشور، به ریاست شی جین‌پینگ، دبیرکل کمیته مرکزی چین برگزار شد.

مقامات چین در این نشست جلسه ضمن اشاره به افزایش عوامل تأثیر گذار خارجی  بر اقتصاد چین،  بر لزوم تمرکز بر «چهار ثبات» تأکید و خواستار آماده‌سازی کامل برای مواجهه با بدترین سناریوها شد. این ثبات چهارگانه شامل  ثبات اشتغال، ثبات کسب‌وکارها، ثبات بازار و ثبات انتظارات اقتصادی است.

در همان روز، رسانه‌های چینی گزارش دادند که نشست ملی مقابله با مناقشات تجاری در پکن برگزار شد. همچنین وزارت منابع انسانی، وزارت آموزش و وزارت دارایی چین اخیراً 17 اقدام سیاستی برای تسهیل اشتغال و کارآفرینی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جوانان در بازار‌های داخلی را معرفی کردند.

شن هونگ، پژوهشگر مؤسسه اقتصاد ساختاری نوین دانشگاه پکن، در مصاحبه‌ای اذعان داشت نامیدن جنگ تجاری به‌عنوان «مبارزه» نشان‌دهنده تعمیق و گسترش آن در پیش‌بینی‌های سران چین است.

وی افزود که از زمان ریاست جمهوری ترامپ تا بایدن و پس از آن بازگشت مجدد وی ترامپ، جنگ تجاری به یک نبرد بلندمدت تبدیل شده و مهار چین به یک سیاست ثابت ایالات متحده بدل شده است؛ بنابراین، چین باید برای یک مبارزه فراگیر و طولانی‌مدت آماده شود.

اقتصاددانان دیگری همچون لو تینگ از نومورا و شیه دونگمینگ از بانک OCBC نیز معتقدند که محتوای جلسه دفتر سیاسی نشان می‌دهد پکن خود را برای بدترین حالت آماده کرده است.

لو تینگ روز جمعه با انتشار گزارشی تحلیل کرد که عدم اعلام سیاست‌های محرک مشخص، نشان می‌دهد چین نمی‌خواهد در بازی تعرفه‌ها نشانه‌ای از اضطراب یا سردرگمی بروز دهد، به‌ویژه که ترامپ نیز نشانه‌هایی از تمایل به نرم‌تر شدن نشان داده است.

شیه دونگ‌مینگ نیز معتقد است چین در حال ارزیابی تأثیر جنگ تجاری است و آماده است بر اساس تحولات، پاسخ‌های متناسبی بدهد.

محتوای نشست حزب مرکزی

براساس گزارش خبرگزاری شین‌هوا، در جلسه روز جمعه به تحلیل وضعیت اقتصادی و برنامه‌ریزی‌های آتی اقتصادی پرداخته شد و ریاست آن را شی جین‌پینگ، دبیرکل حزب، برعهده داشت.

در این جلسه ضمن پذیرش افزایش شدت شوک‌های خارجی، بر آمادگی ذهنی بر مبنای بدترین سناریو محتمل و تهیه کامل طرح‌های جایگزین تأکید شد. همچنین مقرر شد کار تقویت داخلی به طور همزمان با مدیریت جنگ اقتصادی خارجی پیش رود.

هرچند جزییات برنامه‌های محرک اقتصادی جدید چین اعلام نشد، اما تأکید شد که سیاست پولی فعال‌تر و تسهیل‌کننده شامل: انتشار اوراق قرضه دولتی ویژه و بلندمدت، کاهش نرخ ذخیره قانونی بانک‌ها (کاهش نرخ سپرده قانونی) و کاهش نرخ بهره در صورت لزوم، و طراحی ابزارهای جدید پولی برای حمایت از نوآوری‌های علمی، گسترش مصرف داخلی و تثبیت تجارت خارجی در دستور کار قرار گیرد.

از آنجا که جنگ تجاری به صادرات چین آسیب قابل توجهی ایجاد کرده‌است، این جلسه بر نیاز به تقویت مصرف داخلی تأکید داشت. این اقدامات شامل افزایش درآمد طبقات پایین و متوسط، توسعه مصرف خدمات، حذف موانع محدودکننده در حوزه مصرف، ایجاد وام‌های حمایتی برای خدمات مصرفی و سالمندان است.

نگاه به آینده

از زمان آغاز رسمی جنگ تعرفه‌ای جدید با آمریکا در اوایل آوریل 2025، چین هنوز سیاست‌های حمایتی عمده‌ و قابل توجهی معرفی نکرده است. اگرچه رشد اقتصادی سه ماهه نخست به 5.4 درصد رسید، داده‌های اقتصادی موجود تأثیر کامل تعرفه‌های جدید را منعکس نمی‌کند.

به گفته، شیه دونگ‌مینگ، تحلیلگر ارشد بانک OCBC، تأثیر واقعی جنگ تجاری در داده‌های پس از ماه مه ظاهر خواهد شد و چین احتمالاً بسته‌های حمایتی نظیر کاهش نرخ سپرده قانونی و انتشار اوراق قرضه را اجرا خواهد کرد.

وی همچنین افزود که اشتغال در صدر اولویت‌های "چهار ثبات" قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود سیاست‌های حمایتی گسترده‌ای برای تقویت اشتغال اجرا شود، چراکه بیکاری مستقیماً بر ثبات اجتماعی اثر می‌گذارد.

طبق یک نظرسنجی که توسط مورگان استنلی در چین انجام شده‌است، پس از تشدید جنگ تجاری، 44 درصد از چینی‌های شرکت کننده در نظرسنجی نگران از دست دادن شغل خود یا خانواده‌شان هستند که این ارقام بالاترین سطح از سال 2020 تاکنون است.

لو تینگ نیز هشدار داد که رویکرد "خونسردانه" پکن در عدم معرفی فوری محرک‌های اقتصادی، اگرچه مزایایی مانند حفظ ابتکار عمل در برابر آمریکا دارد، اما ممکن است با ریسک‌هایی نظیر رکود بیشتر بازار املاک و بروز همزمان قطع روابط اقتصادی با آمریکا همراه باشد و به اقتصاد چین آسیب ساختاری بیشتری وارد کند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

چین جنگ تجاری با آمریکا را مبارزه جهانی خواند

چین جنگ تجاری با آمریکا را مبارزه جهانی خواند
00:00
00:00
چین جنگ تجاری با آمریکا را مبارزه جهانی خواند
1 / 1
چین جنگ تجاری با آمریکا را مبارزه جهانی خواند
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره