نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

معاون «محمود عباس» انتخاب شد؛ نتانیاهو تبریک گفت

منبع
مهر
بروزرسانی
معاون «محمود عباس» انتخاب شد؛ نتانیاهو تبریک گفت

مهر/کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، «حسین الشیخ» را به عنوان نایب رئیس این کمیته و معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین منصوب کرد؛ اقدامی که او را در یک قدمی جانشینی «محمود عباس» قرار داد.

به گزارش «عرب ۴۸»، کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) دیشب در جلسه شورای مرکزی این سازمان، «حسین الشیخ» دبیر کمیته مذکور را به عنوان معاون «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان و رئیس کمیته اجرایی ساف انتخاب کرد.
خبرگزاری وفا فلسطین نوشت که تعیین حسین الشیخ در منصب جدید بعد از آن انجام شد که محمود عباس، او را به عنوان نامزد برای تصدی این منصب معرفی کرد.
حسین الشیخ در پیامی اغراق آمیز و متملقانه، از این اقدام محمود عباس تقدیر کرده و گفته است: «جناب رئیس‌جمهور والامقام، بلندمرتبه در گفتار و کردار، بلندهمت در زمانه غم‌های سنگین و ابهامات و دشواری‌ها و ناخدای کشتی میهن‌ما که در امواج خروشان درگیر شده، شما همواره دلسوزانه‌ترین تلاش را برای رساندن این کشتی به ساحل امن که شایسته رشادت‌های مردم بزرگ [فلسطین] است، داشته‌اید؛ مردمی که آزادی را آرزو دارند و دولتی را می‌خواهند که حاصل سال‌ها فداکاری‌های جان‌فرساست. شما وفادار به عهد و پیمان و مسئولیت در قبال فلسطین هستید و شما اسم رمز جهان عرب و تمامی جهان‌اید».

اعلام تعیین حسین الشیخ به معاونی ابومازن، استقبال شماری از کشورهای منطقه را در پی‌داشت و وزارت خانه‌های خارجه کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات، اردن، ترکیه و مصر طی تماس‌ها و بیانیه‌هایی این تحول و تعیین منصب جدید برای الشیخ را تبریک گفتند.
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهونیستی نیز طی تلگرافی به حسین الشیخ، به او تبریک گفته و برای او آرزوی توفیق و موفقیت در منصب جدید داشته است. حسین الشیخ همچنین روابط خوبی با مقامات آمریکایی دارد.

واکنش حماس به این انتصاب
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از زبان «اسامه حمدان»، یکی از رهبران خود به انتصاب واکنش نشان داد و گفت که فعلاً قصد اظهارنظر در این باره ندارد و شرایط پیرامون انتصاب حسین الشیخ نامشخص است و نمی‌دانیم که آیا مسائل حل خواهد شد یا اینکه پیچیده‌تر خواهد شد.

حسین الشیخ کیست؟
حسین شحّاده محمد الشیخ، ۶۵ ساله و متولد «رام‌الله»، یکی از نزدیک‌ترین افراد به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سلسله‌مراتب رهبری فلسطین به شمار می‌رود.
او ۱۱ سال از زندگی خود را به دلیل فعالیت‌هایش در جنبش فتح (به رهبری محمود عباس) در زندان‌های صهیونیست‌ها گذراند تا اینکه در سال ۱۹۸۹ آزاد شد.
در این مدت او زبان عبری را آموخت که بعدها به او در ایجاد شبکه گسترده‌ای از ارتباطات با مقامات صهیونیست کمک کرد؛ به‌ویژه در دوران ریاستش بر «سازمان امور مدنی» بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۴.
به گزارش القدس، در این دوره، شیخ بر پرونده‌های حساسی مانند انتقال وجوه مالی از رژیم صهیونیستی به تشکیلات خودگردان و صدور مجوزهای ورود برای فلسطینی‌ها کنترل داشت، که به او نفوذ قابل‌توجهی بخشید.

پس از فوت «صائب عریقات»، دبیر سابق کمیته اجرایی ساف در سال ۲۰۲۰، الشیخ به عنوان جانشین او منصوب شد و به این ترتیب در مرکز فرآیند تصمیم‌گیری تشکیلات خودگردان فلسطین قرار گرفت.
با وجود نزدیکی به عباس و نقش محوری‌اش، الشیخ با انتقادات گسترده از سوی مخالفان تشکیلات خودگردان روبه‌روست که او را نماد فساد و هماهنگی امنیتی با صهونیست‌ها می‌دانند.
همچنین، نام او با چندین اتهام فساد و رفتارهای ناپسند گره خورده است.

شیخ در یک قدمی جانشینی ابومازن
انتصاب رسمی او به عنوان معاون رئیس‌جمهور، پس از ایجاد این سمت برای اولین بار طی هفته گذشته صورت گرفت و موقعیت او را به عنوان جانشین احتمالی عباس ۸۹ ساله تقویت کرد.
به گفته ناظران و تحلیلگران، این اقدام در راستای تلاش برای ایجاد مکانیسمی روشن برای انتقال قدرت انجام شده است؛ در حالی که نگرانی‌ها درباره خلأ احتمالی رهبری پس از کناره‌گیری ابومازن رو به افزایش است.

حمایت ابومازن از فسادهای الشیخ
در دوران تصدی او برای مناصب مختلف، اتهاماتی مبنی بر ارتکاب آزار جنسی مطرح شد. گزارش‌ها حاکی از آن بود که معاون محمود عباس تلاش کرده بود با پرداخت پول به همسر یکی از قربانیان که خود افسر دستگاه‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین بود، او را ساکت کند؛ اما این افسر ترجیح داد مستقیماً به محمود عباس شکایت کند که در نهایت عباس از شیخ حمایت کامل به عمل آورد.
انتشار این پرونده واکنش‌های گسترده‌ای در جامعه فلسطین برانگیخت و آسیب قابل‌توجهی به وجهه عمومی شیخ وارد کرده است.

شیخ تحت تعقیب یاسر عرفات بود
شبکه القدس نوشت: در جریان انتفاضه دوم (انتفاضه مسجد الاقصی)، حسین الشیخ در مقایسه با شخصیتی کاریزماتیک مانند «مروان البرغوثی»، چهره‌ای کم‌رنگ و عمدتاً در جناح میانه‌رو در کنار محمود عباس طبقه‌بندی می‌شد. در آن دوران روابط او با «یاسر عرفات»، رئیس سازمان آزادی بخش فلسطین، به شدت تیره شد تا جایی که عرفات دستور دستگیری او را صادر کرد و شیخ ناگزیر شد برای مدتی از انظار پنهان شود.

برخی گزارش‌ها حتی حاکی از آن بود که عرفات قصد ترور او را نیز داشته است؛ اما با مرگ یاسر عرفات و روی کار آمدن محمود عباس، سرنوشت شیخ دگرگون شد و او به یکی از بازیگران اصلی صحنه تصمیم‌گیری در تشکیلات خودگردان فلسطین تبدیل گردید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره