نماد آخرین خبر

رونمایی روسیه از نقشه‌اش برای اوکراین

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رونمایی روسیه از نقشه‌اش برای اوکراین

ایرنا/ وزیر امور خارجه روسیه معتقد است: راه‌حل بلندمدت مناقشه اوکراین، نه تنها مستلزم آتش‌بس یا توقف خصومت‌ها در خط تماس، بلکه ریشه‌کنی علل اصلی درگیری از جمله از بین بردن تهدیدها علیه امنیت روسیه است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف در مقاله ای با عنوان "روسیه و ویتنام: 75 سال دوستی، اعتماد و کمک متقابل" برای مجله امور بین‌الملل افزود: لازم است قبل از هر چیز، تهدیدها علیه امنیت روسیه که در نتیجه گسترش ناتو به سمت شرق و تلاش برای پیوستن اوکراین به اتحاد آتلانتیک شمالی ایجاد شده است، از بین ببریم.
وی در ادامه نوشت: احترام کامل به حقوق بشر در مناطق روس‌زبان تحت کنترل حکومت اوکراین نیز کم اهمیت نیست.
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه از زبان، فرهنگ، سنت‌ها، آیین‌های سنتی (مسیحیت) ارتدوکس و رسانه‌ها به زبان روسی را از جمله مواردی خواند که مسکو خواهان احترام کی‌یف به آنها است.
لاوروف در بخش دیگری از این مقاله نوشت: از دوستان ویتنامی خود به خاطر موضع متعادلشان در مورد مسأله حل و فصل مناقشه اوکراین تشکر کنم.

کرملین هشتم اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ اعلام کرد: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح روسیه به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی (بر آلمان در جنگ جهانی دوم) به مدت سه شبانه‌روز در عملیات ویژه نظامی در اوکراین آتش‌بس موقت اعلام کرد.
بنا بر این گزارش، از نیمه شب ۷-۸ مه (شامگاه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت) تا نیمه شب ۱۰-۱۱ مه ۲۰۲۵ (شامگاه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)، طرف روسی همه عملیات‌های نظامی خود را متوقف خواهد کرد.
در بیانیه کرملین آمده است: روسیه معتقد است که طرف اوکراینی باید از این الگو پیروی کند.
به نوشته اسپوتنیک، ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، آتش بس سه روزه را رد کرد و افزایش مدت زمان آن به حداقل 30 روز را خواستار شد.
پیش از این،‌ رئیس جمهور روسیه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ به مناسبت عید پاک آتش‌بس موقت اعلام کرد. بنا بر دستور پوتین، روسیه تمامی درگیری‌ها را از ساعت ۱۸ همان روز به وقت مسکو تا نیمه‌شب ۲۱ آوریل (دوشنبه یکم اردیبهشت) متوقف کرد.
پس از آن، روسیه و اوکراین در بیانیه‌های جداگانه‌ای یکدیگر را به نقض آتش‌بس در روز «عید پاک» متهم کردند.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز «عملیات ویژه نظامی» را در اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد که این درگیری همچنان ادامه دارد. اتحادیه اروپا و آمریکا به دنبال شروع درگیری، نسبت به اعمال تحریم‌های گسترده علیه روسیه و همچنین ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین اقدام کرده‌اند.
در ماه‌های اخیر و به دنبال نتیجه‌بخش نبودن طرح‌های صلح از سوی کشورهای مختلف، گفت‌وگوهایی برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین بین روسیه و آمریکا شکل گرفته است. کرملین پیش از این تأکید کرده است که توافق احتمالی صلح با اوکراین منعقد خواهد شد نه با آمریکا.
از ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ و برقراری نخستین تماس تلفنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا، آنها تاکنون در مجموع دو بار با یکدیگر تماس تلفنی علنی داشته‌اند. طرفین پیش از این، دو دور مذاکرات در ریاض با هدف حل و فصل مسائل دوجانبه و موضوعات دیگر مانند مناقشه اوکراین و دو دور مذاکره نیز در استانبول با هدف عادی‌سازی روند فعالیت سفارتخانه‌ها برگزار کرده‌اند. استیو ویتکاف فرستاده ویژه ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز تاکنون چهار سفر به روسیه داشته و از طرف مقابل، سفر کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه به واشنگتن نیز در یک نوبت اطلاع رسانی شده است.
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره