نماد آخرین خبر

تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

منبع
فارس
بروزرسانی
تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

فارس/وزیر امور خارجه عربستان سعودی امروز شنبه، در تلاشی دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان، با همتایانش در این کشورها تلفنی گفت‌وگو کرد.

 به اعلام شبکه سعودی العربیه، وزیر امور خارجه عربستان سعودی فیصل بن فرحان، در تماس‌های تلفنی جداگانه با مقامات ارشد هند و پاکستان، بر ضرورت کاهش تنش‌ها و توقف درگیری‌های نظامی بین دو کشور تأکید کرد.

وی در این گفت‌وگوها نقش کلیدی ریاض در حمایت از ثبات منطقه‌ای و حفظ روابط متوازن با دو طرف را یادآور شد.

فیصل بن فرحان در تماس با سوبرامانیام جایشانکار همتای هندی درباره راه‌حل‌های دیپلماتیک برای تنش‌های اخیر رایزنی و سپس در مکالمه با محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر پاکستان و وزیر خارجه این کشور، بر اهمیت گفت‌وگوی دوجانبه برای کاهش تنش‌ها تأکید کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی در ادامه افزود که کشورش به امنیت و ثبات منطقه اهمیت می‌دهد و روابط نزدیک و متوازن خود با هر دو کشور دوست را حفظ می‌کند.
 
هند و پاکستان از زمان استقلال، اختلافات متعددی دارند که تاکنون لاینحل مانده است.

مساله خط کنترل مرزی (LOC) که دو طرف همواره یکدیگر را به به نقض آن متهم می‌کنند، اختلافات ارضی، پیمان آبهای سند (IWT) که نحوه تقسیم آب‌های رودخانه سند و شاخه‌های آن بین دو کشور را تنظیم می‌کند، فعالیت گروه‌های تروریستی و تنش‌های سیاسی و دیپلماتیک، عمده اختلافات میان دهلی نو و اسلام آباد طی چند دهه گذشته بوده است.

مهم‌ترین اختلاف دو کشور که ریشه غالب بحران‌های موجود قلمداد می‌شود مساله کشمیر است که به زمان تقسیم شبه قاره در سال ۱۹۴۷ بازمی‌گردد.

در آن زمان، ایالت‌های شاهزاده‌نشین از جمله کشمیر، حق انتخاب پیوستن به هند یا پاکستان را داشتند.

حاکم هندو مذهب کشمیر، «هاری سینگ» در ابتدا تمایلی به پیوستن به هیچ یک از دو کشور نشان نداد، اما پس از حمله قبایل تحت حمایت پاکستان، از هند درخواست کمک نظامی و در مقابل، سند الحاق به هند را امضا کرد.

پاکستان این الحاق را به دلیل اکثریت مسلمان جمعیت کشمیر و ادعای ارضی خود بر این منطقه به رسمیت نشناخت.

این وضع منجر به اولین جنگ هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷-۱۹۴۸ شد و کشمیر را به دو بخش تحت کنترل هند (جامو و کشمیر و لاداخ) و پاکستان (آزاد کشمیر و گلگیت-بلتستان) تقسیم کرد.

از آن زمان تاکنون، این مساله لاینحل، عامل اصلی تنش و درگیری‌های متعدد بین دو کشور بوده و همچنان به عنوان یک کانون بحران در جنوب آسیا باقی مانده است.

تنشهای نظامی میان دو کشور از زمان حمله مرگبار ماه گذشته که به مرگ ۲۶ نفر در کشمیر تحت کنترل هند انجامید دوباره شدت گرفته است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره