نماد آخرین خبر

ویتکاف دست به دامن تونی بلر شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ویتکاف دست به دامن تونی بلر شد

ایسنا/ روزنامه انگلیسی به نقل از ۲ منبع مطلع گزارش داد فرستاده ویژه دونالد ترامپ برای غرب آسیا، نخست‌وزیر اسبق انگلیس را به شبکه مشاوران خود اضافه کرده است.

روزنامه «دیلی‌تلگراف» گزارش داد «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده برای غرب آسیا به سراغ «تونی بلر» نخست‌وزیر جنگ‌طلب اسبق انگلیس که در دوره نخست‌وزیری اش عامل به راه افتادن جنگ عراق شد، رفته تا از او درباره جنگ غزه مشاوره بگیرد.
دو منبع مطلع به تلگراف گفتند استیو ویتکاف، که فعال حوزه املاک و از دوستان دونالد ترامپ است، تونی بلر را تبدیل به بخشی از شبکه مشاوران خودش کرده است.
این نشریه انگلیسی نوشت: «این اتفاق بعد از آن می‌افتد که رئیس جمهور آمریکا نسبت به تلاش برای پایان دادن به جنگ غزه اظهار ناخرسندی کرده است.
یک منبع دیپلماتیک غربی گفت: «تونی بلر یک انتخاب واضح است. او یک میانجی‌گر ذاتی بوده و با هر ۲ طرف گفتگو می‌کند.»
ویتکاف از سوی دیگر ماموریت به رهبری کردن تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ اوکراین پیدا کرده و در ابتدای هفته جاری نیز در رابطه با مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران به عمان رفته بود.
در گزارش تلگراف آمده است: «اما کم‌تجربگی دیپلماتیک او باعث نگرانی برخی از متحدان ترامپ، در زمانی شده که این رئیس جمهور آمریکا پیشرفت چندانی در برنامه‌هایش برای پایان دادن به جنگ‌ها – بر خلاف وعده‌اش برای اولویت دادن به این موضوع – نداشته است. او همچنین متهم به نقض پروتکل‌ها در نشست‌هایش با ولادیمیر پوتین به دلیل استفاده از مترجمان این رئیس جمهور روسیه به جای همراه آوردن مترجمان خودش شده است.»
حالا او به سراغ تونی بلر رفته است؛ «به این امید که از دانش این نخست‌وزیر اسبق انگلیس در زمینه رسیدگی به درگیری‌های طولانی مدت، تجربه بلندمدتش در خاورمیانه و ارتباطاتش با هر ۲ طرف جنگ در آنجا استفاده کند.»
تونی بلر در سال ۲۰۰۳ از حمله رهبری شده توسط ایالات متحده به عراق حمایت کرد. مدت‌ها بعد از شروع این جنگ یک کمیسیون رسمی تحقیقات گزارش داد که تونی بلر نسبت به تهدید ایجاد شده از سوی صدام، دیکتاتور اسبق عراق، به منظور یافتن بهانه برای راه انداختن جنگ مبالغه کرده و برنامه‌هایش برای دوران بعد از این جنگ نیز «کاملا ناکافی» بودند.
او بعد از کنار رفتن از نخست‌ وزیری در سال ۲۰۰۷ به عنوان فرستاده در کمیته چهارجانبه صلح منصوب شد که ایالات متحده، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و روسیه را نمایندگی کرد. او در سال ۲۰۱۵ و بعد از شکست در حصول پیشرفت در زمینه یافتن زمینه‌های مشترک بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها، از این سمت هم استعفا کرد.
تونی بلر اخیرا ادعا کرد پیشرفت در غزه در چارچوب یک توافق صلح در صورتی که این باریکه نه توسط رژیم صهیونیستی و نه توسط حماس اداره شود، حاصل خواهد شد. او در مصاحبه‌ای به وب‌سایت پالتیکو گفت این رویکرد «باعث شروع یک فرآیند بازسازی خواهد شد.»
روزنامه تلگراف نوشت: «اثر انگشت‌ تونی بلر در یک ابتکار عمل دیگری که ویتکاف به پیش‌ می‌برد، وجود دارد.»
هفته گذشته این فرستاده دولت آمریکا شورای امنیت سازمان ملل را در جریان طرحی برای رسیدگی به بحران انسانی در غزه قرار داد.
وب‌سایت خبری Devex گزارش داد، او به دنبال این بوده که یک بنیاد جدید مستقر در شهر ژنو را جایگزین سازمان ملل به عنوان ارائه‌کننده اصلی کمک‌ها کند و هم ویتکاف هم تونی بلر درخواست داشته‌اند که «دیوید بیسلی» مدیر اجرای سابق برنامه جهانی غذا نقشی کلیدی را در آن بر عهده بگیرد.
به نوشته تلگراف، انستیتوی جهانی تغییر متعلق به تونی بلر سال گذشته میلادی دفتری را در شهر واشنگتن افتتاح کرد. این انستیتو به درخواست این نشریه انگلیسی به منظور اظهار نظر پیرامون نقش نخست وزیر اسبق بریتانیا در برنامه‌های فرستاده ویژه ایالات متحده پاسخ نداد.
برخی دست‌اندرکاران در واشنگتن گفتند این یک اقدام هوشمندانه از سوی ویتکاف است که اغلب متهم به سهل‌انگاری در مذاکرات شده است.
یک منبع دیپلماتیک اظهار کرد: «این یک تحول برای ویتکاف است که مشهور به شتابزدگی در کارهایش و دریافت نکردن هیچ گزارشی است چون او حالا دارد با یک گروه متفاوت گسترده‌تر از چهره‌های با تجربه مشورت می‌کند. ما می‌دانیم که او به وزارت امور خارجه آمریکا بدبین بوده و به وزارت خارجه انگلیس نیز سوءظن دارد، اما حالا دارد دیدگاه‌های طیفی گسترده‌تر از مشاوران از جمله کسی مثل تونی بلر را اخذ می‌کند.»

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره