نماد آخرین خبر

پاکستان به سمت هند، موشک شلیک کرد؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پاکستان به سمت هند، موشک شلیک کرد؟

ایرنا/ پاکستان در واکنش به انتشار گزارش‌هایی از سوی رسانه‌های دهلی‌نو مبنی بر استفاده اسلام‌آباد از موشک بالستیک شاهین (یک موشک دوربرد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای) در حمله اخیر به هند را بی اساس اعلام و تاکید کرد: انتشار محتوای تأیید نشده و تحریک‌آمیز منجر به تضعیف ثبات منطقه‌ای می‌شود.

اسلام آباد ادعاهای بی‌اساسی را که در برخی از رسانه‌های هندی منتشر شده و به دروغ مدعی هستند که پاکستان در طول عملیات نظامی «بنیان مرصوص» از موشک‌های بالستیک شاهین استفاده کرده است، قاطعانه رد می‌کند.
در ادامه این بیانیه آمده است: این ادعاها پس از انتشار ویدیویی توسط حساب رسمی ارتش هند در شبکه ایکس (توییتر سابق) آغاز شد که ظاهراً استفاده از موشک شاهین پاکستان را نشان می‌داد. ارتش هند پس از پی بردن به بی‌اساس بودن این ادعا، به سرعت ویدیوی گمراه‌کننده را حذف کرد. با این حال، تا آن زمان بخش‌هایی از رسانه‌های هندی این روایت دروغین را بدون تأیید بازنشر دادند. متأسفانه، برخی از رسانه‌های هندی همچنان به انتشار این اطلاعات نادرست ادامه می‌دهند.
گفتنی است، ارتش پاکستان ۳۰ مرداد سال گذشته پرتاب آموزشی موشک بالستیک زمین به زمین «شاهین-۲» با برد ۲ هزار کیلومتر را با موفقیت انجام داد. این موشک از قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برخوردار است.
در آذرماه ۱۳۹۴ نیز پرتاب موشک «شاهین ۳» با حداکثر برد ۲ هزار و ۷۵۰ کیلومتر توسط ارتش پاکستان انجام شد. شاهین-۳ دور بردترین موشک بالستیک پاکستان محسوب می شود.
به اعتقاد وزارت امور خارجه پاکستان، «چنین کارزارهای دروغ‌پراکنی بخشی از تلاش عمدی برای پنهان کردن شکست‌های هند در عملیات سیندور است که نتیجه توانمندی‌های نظامی متعارف پاکستان بود. علاوه بر این، این داستان‌های ساختگی با تلاش‌های مداوم دهلی نو برای ترویج روایتی گمراه‌کننده در مورد آتش‌بس و ادعاهای بی‌اساس به اصطلاح «باج‌گیری هسته‌ای» توسط پاکستان همسو است.»
بر اساس این گزارش، نیروهای مسلح پاکستان در عملیات روز شنبه ۲۰ اردیبهشت از موشک‌های هدایت‌شونده دقیق و دوربرد سری فتح ۱ و ۲، مهمات پیشرفته، پهپادهای انتحاری دوربرد بسیار توانمند و توپخانه دوربرد دقیق استفاده کردند.
در بیانیه مذکور آمده است: سایت‌های نظامی در هند و کشمیر (تحت کنترل دهلی‌نو) که توسط این نوع تسلیحات هدف قرار گرفته‌اند، در بیانیه مطبوعاتی روز ۲۲ اردیبهشت (۱۲ می) ارتش پاکستان آمده است.
وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: انتشار محتوای تأیید نشده و تحریک‌آمیز نه تنها ثبات منطقه‌ای را تضعیف می‌کند، بلکه نشان‌دهنده ضعف حرفه‌ای بودن نهادهای رسمی است.
درگیری‌های میان هند و پاکستان به دنبال حادثه تروریستی دوم اردیبهشت در منطقه توریستی «پهَلگام» در کشمیر تحت کنترل هند که در آن دست کم ۲۷ نفر کشته شدند، آغاز شد.
دهلی نو، اسلام‌آباد را عامل این حمله معرفی کرد و در پاسخ به این حادثه در مورخ ۱۷ اردیبهشت جاری عملیاتی را با هدف قرار دادن ۹ نقطه در پاکستان و کشمیر تحت کنترل این کشور آغاز کرد. پاکستان نیز در پاسخ به این حملات طی عملیاتی موسوم به «بُنیان مرصوص» ۲۶ نقطه در هند و کشمیر تحت کنترل این کشور را هدف حملات موشکی، پهپادی و توپخانه‌ای قرار داد.
پیشتر نیروی هوایی پاکستان نیز اعلام کرد که در واکنش به حملات بامداد ۱۷ اردیبهشت هند ۶ فروند جنگنده این کشور از جمله سه جت فرانسوی رافال را سرنگون کرده است.
دو کشور پس از انجام حملات هوایی به مواضع یکدیگر، در نهایت پس از پنج روز درگیری در شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ نسبت به برقراری آتش بس توافق کردند.
تحلیلگران معتقدند پاکستان که هند را تهدیدی بالقوه و همیشگی برای امنیت خود می‌داند، سعی می‌کند پا به پای هند توان نظامی خود را تقویت کند و بر اساس گزارش موسسه‌های مطالعات و تحقیقات بین المللی، حتی در برخی زمینه‌ها از جمله در زمینه ساخت سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های پیشرفته، سعی کرده از هند پیشی بگیرد و در زمینه تولید موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به موفقیت‌های زیادی دست یافته است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر