هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره اوضاع نگرانکننده بهداشت و قحطی در غزه

ایرنا/ «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در نشست مجمع جهانی بهداشت بر ضرورت تصویب توافقنامه همهگیری تأکید کرد و هشدار داد که ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، خطر قحطی را افزایش داده است.
به نقل از آناتولی، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز دوشنبه از کشورهای عضو خواست تا توافقنامه طولانیمدت همهگیری را تصویب کنند و در عین حال نسبت به وخامت شرایط بشردوستانه در غزه هشدار داد.
تدروس آدهانوم گبریسوس در افتتاحیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو گفت: هر مجمع جهانی بهداشت اهمیت دارد، اما مجمع امسال بهویژه مهم است. در این مجمع، کشورهای عضو، توافقنامه همهگیری سازمان جهانی بهداشت را بررسی و امیدوارم تصویب کنند. این واقعاً یک لحظه تاریخی است.
در پی بیش از سه سال مذاکره، کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت در ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) با نهایی کردن پیشنویس توافقنامه همهگیری، به نقطه عطفی در آمادگی برای همهگیری دست یافتند.
وی این پیشرفت را ترکیبی از شادی، پیروزی، آرامش، خستگی توصیف کرد و گفت: من مشتاقانه منتظر تصویب این توافقنامه توسط شما هستم.
وی گفت دو ماه پس از محاصره اخیر، ۲ میلیون نفر در حال گرسنگی هستند، در حالی که ۱۱۶ هزار تن مواد غذایی در مرز متوقف شدهاند.
وی اظهار داشت که مردم به دلیل بیماریهای قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند در حالی که داروها در مرز نگهداشته شده اند. حملات به بیمارستانها مردم را از دریافت مراقبت محروم میکند و آنها را از درخواست کمک بازمیدارد.
وی افزود که خطر قحطی در غزه به دلیل محاصره و ممانعت عمدی از ورود کمکهای بشردوستانه از جمله غذا در حال افزایش است. افزایش خصومتها، دستورات تخلیه، کاهش فضای بشردوستانه و محاصره کمکها، باعث ضربات جدی به سیستم بهداشتی شده که پیش از این نیز در حال فروپاشی بوده است.
تدروس همچنین به سایر درگیریها اشاره کرد و گفت که در سودان حدود ۳۲ هزار نفر کشته شدهاند، ۳۰ درصد از جمعیت آواره شدهاند و ۲۰ میلیون نفر نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.
او همچنین درباره عقبافتادگیها در واکسیناسیون هشدار داد و اشاره کرد که تعداد موارد فلج اطفال شناسایی شده در پاکستان و افغانستان از ۱۲ مورد در سال ۲۰۲۲ به ۹۹ مورد در سال گذشته افزایش یافته است.