نماد آخرین خبر

ریاکاری ترکیه در روابط با اسرائیل صدای سازمان ملل را هم درآورد

منبع
فارس
بروزرسانی
ریاکاری ترکیه در روابط با اسرائیل صدای سازمان ملل را هم درآورد

فارس/گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی فلسطین، از دولت ترکیه خواستار متوقف شدن کشتی باری‌ای شد که گفته می‌شود در حال انتقال فولاد به صنایع دفاعی اسرائیل است.

نماینده ویژه سازمان ملل هشدار داد که محموله کشتی VELA ممکن است به «جنایت نسل‌کشی» در غزه کمک کند.

آلبانیز درباره این کشتی که روز ۹ ژوئن در بندر مرسین ترکیه پهلو گرفته، نوشت، این کشتی در حال انتقال فولاد به مقصد «صنایع نظامی اسرائیل» (IMI) است؛ نهادی که از تأمین‌کنندگان اصلی سلاح برای عملیات نظامی در غزه به‌شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری Turkish Minute، ورود این کشتی به بندر ترکیه، باعث نگرانی فعالان حقوق بشر شده که معتقدند چنین محموله‌ای می‌تواند ناقض قوانین بین‌المللی و تعهدات ترکیه ذیل «کنوانسیون مقابله با نسل‌کشی» باشد.

او محموله کشتی VELA را با آنچه «نابودی ادامه‌دار غزه» از سوی اسرائیل نامید مرتبط دانست و استدلال کرد که ارسال مواد اولیه به صنایع نظامی اسرائیل، به‌معنای همدستی در جنایت علیه بشریت است.

آلبانیز از ترکیه خواست تا به «تعهدات قانونی خود برای پایان‌دادن به مشارکت در جنایت» عمل کرده و از تحویل این محموله جلوگیری کند. او خواستار توقف همکاری‌های تجاری، دیپلماتیک و دانشگاهی با اسرائیل در پی افزایش جنایات در غزه شد.

این درخواست در حالی مطرح شده که با وجود محکومیت‌های شدید دولت ترکیه علیه جنگ اسرائیل در غزه و اعلام رسمی تحریم تجاری، گزارش‌ها حاکی از آن است که روابط اقتصادی بین دو کشور همچنان ادامه دارد و کشتی‌های مرتبط با اسرائیل مرتباً به بنادر ترکیه رفت‌وآمد دارند.

فعالان مدنی مدت‌هاست به این تناقض اعتراض دارند و رجب طیب اردوغان را به «ریاکاری» متهم می‌کنند از یک سو اسرائیل را محکوم می‌کند، و از سوی دیگر روابط تجاری‌اش با آن را به‌ویژه در حوزه لجستیک، صنایع تولیدی و نظامی حفظ کرده است.

در بندر مرسین، گروه‌هایی مانند «انجمن وکلای معاصر» (ÇHD) با تجمع اعتراضی خواستار توقیف کشتی VELA و محموله آن شدند. آن‌ها با طرح شکایت حقوقی از دادستانی خواسته‌اند این محموله را به‌عنوان کمک لجستیکی به نسل‌کشی مورد بررسی قرار دهد.

با این حال، دولت ترکیه تاکنون هیچ تحقیق یا اقدامی رسمی در این خصوص اعلام نکرده است. دفتر مبارزه با اطلاعات نادرست دولت ترکیه نیز مدعی شده که کشتی VELA حامل مواد مرتبط با صنایع نظامی اسرائیل نیست.

در همین حال، سازمان‌های حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر، با انتشار گزارش‌هایی تأکید کرده‌اند که اقدامات اسرائیل در غزه از جمله استفاده از گرسنگی به‌عنوان ابزار جنگی، مجازات جمعی، و هدف قرار دادن گسترده غیرنظامیان به سطح «جنایت نسل‌کشی» رسیده است.

کارشناسان سازمان ملل نیز پیش‌تر درباره «خطر محتمل نسل‌کشی» هشدار داده و اسرائیل را متهم کرده‌اند که با محاصره، آوارگی، و حملات گسترده به زیرساخت‌های غیرنظامی، در پی نابودی جمعیت غزه است.

درخواست آلبانیز در حالی مطرح شده که فشارهای بین‌المللی بر کشورها و شرکت‌هایی که از طریق فروش سلاح، صدور مواد اولیه، یا حمایت دیپلماتیک به عملیات نظامی اسرائیل در غزه کمک می‌کنند، رو به افزایش است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره