نماد آخرین خبر

وحشت تل‌آویو از قرارداد تسلیحاتی جدید مصر

منبع
فارس
بروزرسانی
وحشت تل‌آویو از قرارداد تسلیحاتی جدید مصر

فارس/ تلاش مصر برای خرید جنگنده‌های پیشرفته تایفون دارای قابلیت تجهیز به موشک‌های متئور و گسترش توانمندی هوایی قاهره، هراس تل‌آویو را برانگیخته و اقدامات پشت‌پرده‌ای را برای خنثی کردن چنین معامله‌ای آغاز کرده است.
 
 
 
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس؛ گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی نگرانی‌های تل‌آویو از تقویت نیروی هوایی مصر با جت‌های جنگنده مجهز به موشک‌های پیشرفته را فاش می‌کند. به اعلام این رسانه‌ها، اسرائیل به دنبال جلوگیری از این معامله است تا برتری هوایی خود را از دست ندهد.وب‌سایت خبری اسرائیلی «ناتسیونت» که به طور تخصصی بر روی مسائل امنیتی و نظامی تخصص کار می‌کند. گزارش داد که مصر به تلاش‌های خود برای تقویت نیروی هوایی خود ادامه می‌دهد، در حالی که اسرائیل در حال انجام تلاش‌های متقابل برای خنثی کردن این طرح‌ها است.این گزارش حاکی از آن است که رهبری نظامی اسرائیل از نزدیک قابلیت‌های رو به رشد دفاع هوایی مصر را زیر نظر دارد، به ویژه با توجه به تلاش‌های قاهره برای خرید جت‌های جنگنده یوروفایتر تایفون اروپایی که می‌توانند به موشک‌های هوا به هوای دوربرد متئور (Meteor) تجهیز شوند. این وب‌سایت به نقل از منابع نظامی اسرائیل گزارش داد که تل‌آویو در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا مانع از قراردادهای خرید هواپیماهای اروپایی توسط مصر شود، زیرا بیم آن دارد که این تسلیحات شامل موشک‌های پیشرفته متئور باشد که آن را تهدیدی مستقیم برای برتری هوایی خود می‌داند.اگرچه این معامله تاکنون با مخالفت سیاسی قابل توجهی روبرو نشده است، اما اسرائیل به دنبال جلوگیری از گنجاندن موشک‌های پیشرفته‌ای است که می‌تواند به مصر قابلیت‌های تهاجمی و شناسایی پیشرفته‌ بدهد.
 

به گفته منابع آگاه، خطر اصلی در احتمال استفاده از هواپیماهای مصری مجهز به این موشک‌ها علیه جنگنده‌های اف-۱۵، اف-۱۶ و حتی اف-۳۵ اسرائیل نهفته است که می‌تواند به اصطلاح «برتری کیفی» اسرائیل را تضعیف کند.موشک Meteor یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های تسلیحات هوایی در اروپا محسوب می‌شود که دارای یک موتور توربوجت است که آن را قادر می‌سازد به سرعت‌هایی بیش از چهار برابر سرعت صوت برسد، قدرت مانور بالایی داشته باشد و توانایی درگیری با اهداف دوردست، از جمله هواپیماهای رادارگریز، هواپیماهای با عملکرد بالا و موشک‌های کروز را داشته باشد.این گزارش می‌افزاید که این موشک به دلیل «منطقه ممنوعه فرار» وسیع خود که سه تا چهار برابر بزرگتر از نمونه‌های چینی آن است، تهدید مضاعفی محسوب می‌شود. مصر در حال حاضر ۵۴ جت جنگنده رافال فرانسوی با قابلیت حمل این موشک‌ها را در اختیار دارد که به این کشور گزینه‌های جایگزینی حتی بدون خرید هواپیماهای تایفون می‌دهد.
 
از دیگر سو، این گزارش به بررسی سیر تاریخی توسعه تسلیحات مصر می‌پردازد و می‌نویسد که این کشور از سه مرحله عبور کرده است: اتکا به تسلیحات اتحاد جماهیر شوروی در دوران جمال عبدالناصر، تغییر به سمت منابع آمریکایی پس از پیمان صلح و در نهایت مرحله تنوع‌بخشی فعلی که شامل همکاری با اروپا، روسیه و چین است.لذا امتناع واشنگتن از تأمین جت‌های جنگنده پیشرفته مانند اف-۳۵، قاهره را بر آن داشت تا به دنبال جایگزین‌هایی باشد. ناظران پیش‌بینی می‌کنند که مصر حمایت غیرمستقیم اروپا را برای پیشبرد قرارداد تسلیحاتی خود دریافت کند، به ویژه با توجه به کاهش همراهی بین‌المللی با اسرائیل پس از جنگ غزه. ضمن این‌که اگر این معامله شکست بخورد، مصر گزینه‌های دیگری مانند قرارداد با روسیه یا چین برای دستیابی به موشک‌های مشابه را روی میز دارد.

به نوشته ناتسیونت تقویت قابلیت‌های هوایی مصر می‌تواند توازن قدرت در منطقه را از نو ترسیم کند و احتمال تکرار سناریویی مشابه جنگ اکتبر ۱۹۷۳ را مطرح کند، زمانی که پدافند هوایی مصر در اعمال توازن استراتژیک موفق شد. بنا بر این گزارش، مصر به سیاست تنوع‌بخشی به منابع تأمین تسلیحات خود ادامه می‌دهد و این امر در قراردادهای اخیرش با فرانسه، ایتالیا، آلمان، روسیه، چین و کره جنوبی مشهود است.وب‌سایت رسمی ریاست جمهوری مصر نیز فاش کرد که نیروی هوایی مصر قراردادی برای خرید موشک هوا به هوای بُرد فراتر از دید (BVR) متئور منعقد کرده است.این وبسایت گزارش داد که مصر در دوران ریاست جمهوری عبدالفتاح السیسی به موشک متئور دست یافته است. این موشک بخشی از تسلیحات هواپیمایی و یکی از قدرتمندترین موشک‌های هوا به هوا محسوب می‌شود که قادر است سرعتی بیش از چهار برابر سرعت صوت داشته باشد و با دقت بسیار بالا به اهداف مورد نظر اصابت کند. این موشک در ایالات متحده، فرانسه، آلمان، انگلستان و اسپانیا ساخته می‌شود و قیمت آن، یک میلیون پوند استرلینگ است.به همین دلیل است که به اذعان رسانه‌های عبری، اسرائیل در تلاش است تا از هرگونه توسعه نظامی مصر که می‌تواند برتری آن را تهدید کند، جلوگیری کند، آن هم در زمانی که قاهره به دنبال ارتقای قابلیت‌های دفاعی و تهاجمی خود برای دستیابی به استقلال راهبردی است.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره