وحشت صهیونیستها از تکرار «وعده صادق»؛ طرح خروج فوری پایگاههای نظامی از شهرها کلید خورد

تسنیم/ روزنامه یدیعوت آحارونوت از تصمیم شتابزده رژیم صهیونیستی برای انتقال پایگاههای نظامی به بیرون از شهرها و مراکز جمعیتی پس از جنگ ۱۲ روزه خبر داد.
پس از آشکار شدن آسیبپذیری عمق استراتژیک رژیم صهیونیستی در جریان عملیات تنبیهی وعده صادق 3 از سوی ایران، مقامات این رژیم با دستپاچگی طرح انتقال پایگاههای نظامی از مراکز شهری را تدوین کرده و به صرافت اجرای آن افتادهاند. این طرح که امکان ساخت حدود 60,000 واحد مسکونی جدید را فراهم میکند، هراس از حملات دقیق آینده را به وضوح نشان میدهد.
به دنبال عملیات تنبیهی وعده صادق 3 و اثبات آشکار شدن ضعفهای سامانه پدافندی گنبد آهنین، منابع صهیونیستی از آغاز روندی فوری برای خارج کردن پایگاههای نظامی از شهرهای پرجمعیت در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند. سازمان اراضی این رژیم اعلام کرد که این اقدام با هدف آزادسازی زمینهای ارزشمند برای ساخت حدود 60,000 واحد مسکونی جدید و همچنین تقویت مناطق حاشیهای و دورافتاده صورت میگیرد.
این تصمیم شتابزده پس از آن اتخاذ شد که در جریان 22 فاز عملیات وعده صادق 3 موشکهای زیادی به ساختمانهای نزدیک به پایگاههای حساس نظامی از جمله ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی (موسوم به کریا) در قلب تلآویو برخورد کرد. این مسئله، وحشت عمیقی را در میان سران رژیم از هدف قرار گرفتن این مراکز در هرگونه درگیری آتی ایجاد کرده است.
اگرچه طرح جابجایی پایگاهها از سال 2011 در کابینه این رژیم تصویب شده بود و برخی از برنامهها مانند انتقال ستاد کل ارتش برای سال 2030 پیشبینی شده بود، اما اکنون مقامات صهیونیست تحت فشار ناشی از آسیبپذیریهای جدید، به دنبال اجرای فوری و زودتر از موعد آن هستند.
برای مثال، پایگاه اطلاعاتی و دانشکده نظامی همجوار آن در «رامات شارون» که قرار بود در سال 2027 به ترتیب به قدس اشغالی و جنوب منتقل شوند، اکنون در اولویت جابجایی فوری قرار گرفتهاند. مقامات این رژیم قصد دارند با امضای توافقی با شهرداری، امکان ساخت 7,500 واحد مسکونی جدید در محل این پایگاهها را ظرف دو سال آینده فراهم کنند.
نکته قابل توجه، فشار شدید وزارت دارایی رژیم صهیونیستی برای اجرای سریعتر طرحهای مربوط به پایگاههای واقع در مرکز فلسطین اشغالی است. دلیل این اصرار، سود مالی هنگفتی است که از فروش زمینهای گرانقیمت این پایگاهها به دست میآید و نشاندهنده اولویت منافع اقتصادی بر سایر ملاحظات در میان تصمیمگیران صهیونیست است.
سازمان اراضی این رژیم اذعان کرده است که وزارت جنگ، بیشترین میزان زمین را برای پایگاهها و مناطق آموزشی در سراسر فلسطین اشغالی در کنترل خود دارد. آنها مدعی هستند که انتقال این پایگاهها به مناطق حاشیهای، باعث تقویت جمعیتی این نواحی خواهد شد؛ اقدامی که در واقع، تلاشی برای توزیع اهداف نظامی در مناطق کمبرخوردار و دور از مرکز به منظور کاهش آسیبپذیری در جنگهای آینده است.
تصمیم شتابزده رژیم صهیونیستی برای خارج کردن پایگاههای نظامی از قلب شهرهای فلسطین اشغالی، هرچند در پوشش طرحهای عمرانی و اقتصادی مانند ساخت مسکن و تقویت مناطق حاشیهای توجیه میشود، اما در بطن خود، یک اعتراف صریح به شکست و آسیبپذیری دکترین دفاعی و امنیتی این رژیم حملات انتقامی ایران است.
عملیات وعده صادق 3 به وضوح نشان داد که عمق استراتژیک رژیم صهیونیستی که زمانی نقطه قوت آن تلقی میشد، اکنون به پاشنه آشیل و نقطهی آسیبپذیر آن تبدیل شده است. هراس از تکرار حملات دقیق و ویرانگر به زیرساختهای حیاتی که در همتنیدگی کامل با بافت شهری قرار دارند، سران این رژیم را وادار به یک عقبنشینی پرهزینه و فوری کرده است. این جابجایی گسترده، نه یک اقدام راهبردی از موضع قدرت، بلکه یک فرار تاکتیکی ناشی از وحشت و تلاشی مذبوحانه برای توزیع اهداف نظامی و کاهش خسارات در هرگونه رویارویی احتمالی در آینده است.