اذعان رژیم صهیونیستی به شکست سازوکار جدید کمکرسانی به غزه

ایسنا/ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: تصمیم کابینه برای اجازه ورود کمکها به غزه غیرقابل قبول است.
بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که کابینه امنیتی این رژیم به همراه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تصمیم گرفتهاند کمکهای انسانی به نوار غزه را بار دیگر از طریق سازوکار قبلی ارسال کنند، نه مکانیزم جدید.
بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، اسموتریچ ضمن انتقاد از این تصمیم، گفت: «تغییر سازوکار ورود کمکها تصمیمی غیرقابل قبول است و من در حال بررسی اقدامات بعدی خود هستم.»
وی در ادامه افزود که تصمیم گرفته شده پیرامون بازگشت به شیوه قدیمی ورود کمکها روز گذشته نهایی شده است که این امر بیانگر عقبنشینی دولت رژیم صهیونیستی از سیاست تازهای است که با هدف کنترل شدیدتر و محدودتر بر کمکها طراحی شده بود.
این تغییر نشانهای از شکست و ناکارآمدی شیوه جدید ورود کمکها به غزه است؛ سازوکاری که با انتقادات گسترده بینالمللی و محکومیتهایی به دلیل نقش آن در تشدید قحطی و مرگومیر غیرنظامیان در غزه مواجه شده بود.
این عقبنشینی در حالی صورت میگیرد که سازمانهای بینالمللی و نهادهای حقوق بشری بارها نسبت به ماهیت مرگبار سازوکار جدید هشدار داده و خواستار بازگشت به شیوهای کارآمدتر و انسانیتر برای رساندن کمکها به ویژه از طریق سازمان ملل شده بودند.
پیشتر، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور غزه خاطرنشان کرد که وضعیت انسانی در نوار غزه از مرز فاجعه فراتر رفته و به مرحلهای بیسابقه از بحران رسیده است.
آلبانیز ادامه داد، جنایتهای رژیم صهیونیستی با هدف نابودی هدفمند و سیستماتیک غیرنظامیان، زیرساختها و زندگی اجتماعی ملت فلسطین در غزه صورت گرفته است.
فرانچسکا آلبانیز همچنین هشدار داد که نهاد موسوم به «موسسه انسانی غزه» بهمنزله تله مرگی طراحیشده برای کشتار یا کوچ اجباری ساکنان فلسطین است.
وی تصریح کرد که شرکتها و نهادهای تجاری خاصی در مکانیسم تخریب و تخلیه غزه مشارکت فعال و موثر داشته و برخی از دولتها نیز حامی و پشتیبان پروژه سلطهطلبانه رژیم صهیونیستی و برنامههای آن برای کوچ اجباری فلسطینیان هستند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل عنوان کرد که شرکتهای بزرگ بینالمللی نیز در تأمین مالی این ویرانگری مشارکت داشتهاند لذا جامعه جهانی بایستی دستکم اقدامات جدی و فوری برای توقف این جنایات اتخاذ کند.
این مسئول سازمان ملل خواستار تعلیق کامل تمامی توافقنامههای تجاری با رژیم صهیونیستی شد.
رژیم صهیونیستی همچنان به حملات خود علیه مردم بیدفاع غزه ادامه میدهد.
رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتشبس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیروهای ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کردهاند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شدهاند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه میماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصرهای خفقانآور بر کمکهای غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقبنشینی نمیکند.