بی ثباتی کشورهای منطقه در چارچوب طرح صهیونیستی- آمریکایی

ایسنا/کارشناس مسائل منطقه با اعتقاد به اینکه«آنچه در عراق میگذرد بی ارتباط با سوریه نیست»، گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی در چارچوب تئوری صلح از طریق زور به دنبال هرج و مرج و بیثباتی در کشورهای منطقه در سوریه و یا عراق هستند زیرا کشوری که بی ثبات شود دیگر تهدیدی علیه آنها نخواهد بود.
درگیریهای اخیر در جنوب سوریه میان نیروهای جولانی با گروههای تحت حمایت رژیم صهیونیستی و همچنین حملات هوایی این رژیم، نگرانیهای امنیتی زیادی را در سطح منطقه ایجاد کرده است به ویژه اینکه یکسری از این تحرکات توسط آمریکاییها در خاک عراق، این نگرانیها را تشدید کرده است.
در همین ارتباط منابع سیاسی عالیرتبه عراقی اظهار داشتند که نخستوزیر و رهبران برجسته امنیتی، در سایه هشدارها مبنی بر احتمال گسترش «هرج و مرج در جنوب سوریه به مثلث مرزی عراق-سوریه-اردن»؛ جایی که نیروهای آمریکایی و گروههای سوری تحت حمایت رژیم صهیونیستی مستقر هستند، از نزدیک تحولات السویدا را زیر نظر دارند.
همچنین این منابع توضیح دادند که «بغداد از یک سناریوی دوگانه بیم دارد: بُعد اول وقوع درگیری داخلی در مرز شرقی سوریه است که میتواند گروههای مسلح را به آن سوی مرز بکشاند؛ بُعد دوم مربوط به تلاش اسرائیل برای گسترش نفوذ اطلاعاتی و نظامی خود در جنوب سوریه با سوءاستفاده از فروپاشی امنیت در برخی مناطق است که میتواند تهدیدی مستقیم برای امنیت عراق در غرب الانبار و گذرگاه مرزی ربیعه باشد.»
علاوه بر این «عبدالرزاق احمد الدلیمی» عضو ائتلاف السیاده عراق روز یکشنبه طی گفتوگویی با خبرگزاری «المعلومه» فاش کرد که نیروهای آمریکایی بار دیگر اقدام به قطع کامل سرویس مکانیابی جهانی (GPS) در مناطق وسیعی از غرب استان الانبار کردهاند.
به گفته او، این نیروها سامانههای پارازیت و اختلال روی سیگنالهای پروازی و ارتباطاتی را در نزدیکی مرزهای عراق با اردن، عربستان و سوریه نصب کردهاند.
الدلیمی با اشاره به پیامدهای این اقدام، گفت: این تحرکات نگرانکننده، نشانههایی آشکار از برنامهریزی برای دور تازهای از تنشها دارد و اطلاعات اولیه حاکی از آن است که تلآویو در صدد انجام حملاتی علیه اهداف امنیتی در خاک عراق است.
آمریکا و اسرائیل بر این باورند که میتوانند صلح را فقط با زور به دست آورند
«مهدی شکیبایی» کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با ایسنا درباره تحرکات نگران کننده از سوی آمریکاییها به ویژه در خاک عراق اظهار کرد: نوعی استراتژی در صحبتهای آمریکا و نتانیاهو دیده میشود مبنی بر اینکه آمریکا و اسرائیل به این جمع بندی رسیدهاند که صلح را از طریق قدرت به دست آورند به عبارتی منظور آنها از صلح هژمونی و سلطه خودشان است. در واقع بر این باور هستند که میتوانند صلح را فقط با زور به دست آورند. لذا همین کار را از فلسطین شروع کرده و در لبنان، سوریه، یمن و بعد علیه عراق دنبال میکنند که مقدمات آن را نیز در حال اجرا دارند.
وی تصریح کرد: همین کار را علیه جمهوری اسلامی ایران نیز انجام دادند با مقاومت ایران رو به رو شدند و برگشتند، البته نه به این معنا که رها کردهاند؛ بلکه آنها دشمن خودشان را به لحاظ توانمندی، مقاومت و بازدارندگی محک زدند. بدون شک با شکل و شمایل دیگری باز میگردند، ممکن است همزمان که در مناطقی مانند سوریه، عراق و لبنان فعالیت میکنند علیه ایران نیز با ظاهر دیگری اقدام کنند.
آنچه در عراق میگذرد بی ارتباط با سوریه نیست
این کارشناس مسائل منطقه همچنین خاطرنشان کرد: آنچه در عراق میگذرد بی ارتباط با سوریه نیست، آمریکا و اسرائیل در چارچوب تئوری صلح از طریق زور همین کارها را انجام میدهند و به احتمال قوی هرج و مرج را در سوریه، عراق و ... نیز دنبال میکنند. طبیعتا وقتی کشوری بی ثبات شود دیگر تهدیدی علیه رژیم صهیونیستی و منافع آمریکا در منطقه محسوب نمیشود.
شکیبایی ادامه داد: این روزها با توجه به پیوندی که میان صهیونیستها و مسیحیان صهیونیست آمریکایی ایجاد شده آنها به دنبال طرح رویایی خودشان یعنی از نیل تا فرات هستند. ابتدا از سوریه آغاز کرده سپس عراق و حتی در طرح آنها ایران نیز وجود دارد، برخی تصور میکنند منظور از فرات فقط عراق است؛ در حالی که آنها از سرچشمه نیل و فرات یعنی از ترکیه تا جایی که به دریا میریزد یعنی خلیج فارس و ایران را در برنامه خود دارند.
وی افزود: در واقع صهیونیستها در اسرائیل فرصت را بسیار مناسب برای اجرایی کردن طرح نیل تا فرات دیدهاند، وقتی صهیونیستها سوریهای که دست یاری و دوستی به سمت اسرائیل دراز میکند را قبول نداشته و مناطق مختلفی از این کشور را مورد هدف قرار میدهند یعنی صهیونیستها به دنبال تجزیه سوریه هستند با عراق نیز چنین میکنند، در چنین وضعیتی نیاز نیست تئوری، سند و ادله بیاوریم دیگر اکنون مشخص شده به کم راضی نبودند زور و توان لازم را نداشتند و امروز فرصت را برای تحقق ایده نیل تا فرات مناسب دیدهاند.
ترکیه گزینه بعد از سوریه و عراق خواهد بود
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه «ترکیه گزینه بعدی، بعد از سوریه و عراق خواهد بود»، گفت: ترکها نیز این مساله را فهمیدهاند اسرائیل هیچ ارتشی آنهم در کشورهای اسلامی را در مجاورت خود بهعنوان ارتش قدرتمند نخواهد پذیرفت و توان خود را برای تضعیف و نابودی آنها به کار خواهد گرفت.
شکیبایی اظهار داشت: بنابراین یک سر طرح آنها چه بسا در کشورهای آفریقایی است و پایانش به جایی که دریا باشد یعنی خلیج فارس منتهی خواهد شد، بنابراین موضوع خیلی جدیتر است، این قبیل اقدامات آنها سابقه هم داشته است.
وی با طرح این سوال که راهکار چیست؟ ابراز داشت: مشخص است طرحی که آنها دنبال میکنند شاید در عمل نامی از نیل تا فرات نیاورند، اما در چارچوب اقداماتی مانند آزادسازی سوریه از دست بشار اسد دنبال میکنند، حتی آمریکا تحریمها در سوریه را لغو کرد، اما دیدیم که آمریکا با دست پس میزند اسرائیل با پا پیش میکشد آنهم با حمایت یک گروه علیه دولت مرکزی سوریه وارد میشود.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه «کشورهای دیگر از جمله اردن، مصر و یا ترکیه نیز هدف بعدی آنها هستند»، گفت: اخیرا شاهد رایزنیهای بسیار توسط مقامات مصری هستیم و حتی ترکها نیز تازه به این درک رسیدهاند، آن زمان که جمهوری اسلامی ایران به پیروزی رسید امام (ره) رژیم صهیونیستی را غده سرطانی نامیدند و معتقد بودند که اسرائیل اگر کار فلسطین را تمام کند به سراغ بقیه کشورها نیز میرود.
شکیبایی تصریح کرد: از این رو رایزنیها میان ایران و مصر حکایت از این دارد که آنها به حقانیت و گفته ایران ایمان آوردهاند و این ترس و هشدار را دریافت کردهاند، سوریه، عراق و سپس ترکیه، اردن و مصر در برنامه آنها قرار دارد زیرا طرف مقابل فرصت را مغتنم شمرده و به زعم این که مقاومت را تضعیف کرده آنهم مقاومت در برابر استعمار آمریکا، اما قصه چیز دیگری بود.