نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

روزنامه آمریکایی دروغ اسرائیلی‌ها را برملا کرد

منبع
فارس
بروزرسانی
روزنامه آمریکایی دروغ اسرائیلی‌ها را برملا کرد

فارس/ در حالی که اسرائیلی‌ها با ادعای سرقت کمک‌های بشردوستانه توسط جنبش مقاومت حماس، ورود محموله‌ها به غزه را ممنوع و قحطی شدید کنونی را ایجاد کرده‌اند، روزنامه نیویورک‌تایمز روز شنبه تأکید نمود که هیچ مدرکی دالِّ بر «سرقت مستمر محموله‌های سازمان ملل» وجود ندارد.

اسرائیل مدت‌هاست که ارسال کمک‌ها به غزه را محدود یا کاملاً مسدود کرده و بهانه می‌آورد که حماس این کمک‌ها را برای استفاده به عنوان ابزاری جهت کنترل مردم غزه سرقت می‌کند.

اما به اذعان نیویورک‌تایمز، ارتش اسرائیل هرگز مدرکی پیدا نکرده که نشان دهد جنبش مقاومت فلسطین به صورت سیستماتیک کمک‌های سازمان ملل را سرقت کرده است. سازمان ملل بزرگ‌ترین تأمین‌کننده کمک‌های اضطراری به غزه در تقریباً‌ تمام طول جنگ بوده است. این موضوع را دو مقام ارشد نظامی اسرائیل و دو منبع اسرائیلی دیگر در مصاحبه با روزنامه آمریکایی تأیید کرده‌اند. در واقع، مقامات نظامی اسرائیل گفتند سیستم توزیع کمک‌های سازمان ملل که اسرائیل آن را تضعیف می‌کند و فعالیتش را ممنوع کرده است، تا حد زیادی در تأمین غذا برای جمعیت گرسنه نوار غزه مؤثر بوده است. اکنون با رسیدن سطح گرسنگی در این منطقه به وضعیت بحرانی، اسرائیل تحت فشار فزاینده بین‌المللی در مورد نحوه اجرای جنگ در غزه و رنج انسانی ناشی از آن قرار گرفته است. پزشکان در غزه می‌گویند که تعداد بیشتری از بیمارانشان از گرسنگی رنج می‌برند و می‌میرند. در هفته گذشته، بیش از ۱۰۰ سازمان امدادی و حقوق بشری نسبت به «قحطی گسترده» هشدار دادند و از اسرائیل خواستند تا محدودیت‌ها بر کمک‌های بشردوستانه را لغو کند.اتحادیه اروپا و حداقل ۲۸ دولت دیگر، شامل متحدان اسرائیل مانند انگلیس، فرانسه و کانادا، در بیانیه‌ای مشترک اقدامات اسرائیل را محکوم و اعلام کردند که رژیم صهیونیستی کمک‌ها را به «صورت قطره‌چکانی» به دو میلیون ساکن فلسطینی غزه می‌رساند.

اما اسرائیل عمدتاً این انتقادات را نادیده می‌گیرد و علیه بیانیه متحدان خود موضع گرفته است.سخنگوی رژیم صهیونیستی دیوید منسر این هفته مدعی شد که «هیچ قحطی ناشی از اقدامات اسرائیل وجود ندارد.» او در عوض، حماس و هماهنگی ضعیف سازمان ملل را به دلیل کمبود مواد غذایی مقصر دانست. رژیم صهیونیستی در ماه مه (دو ماه پیش) به سمت جایگزینی سیستم کمک‌رسانی تحت رهبری سازمان ملل حرکت،‌ سیستیم که در طول ۲۱ ماه جنگ غزه محموله‌های بشردوستانه را مدیریت می‌کرد.
در عوض رژیم صهیونیستی از یک عملیات خصوصی تحت مدیریت آمریکا حمایت کرد که توسط پیمانکاران مسلح آمریکایی در مناطق تحت کنترل نیروهای نظامی اسرائیل محافظت می‌شد.این سیستم جدید برای فلسطینیانی که در تلاش برای دریافت کمک‌های غذایی هستند، مرگبارتر بوده است. به گفته وزارت بهداشت غزه نزدیک به ۱۱۰۰ نفر در راه دریافت کمک‌های غذایی تحت سیستم جدید توسط گلوله کشته شده‌اند که در بسیاری از موارد، سربازان اسرائیلی به روی جمعیت گرسنه آتش گشوده‌اند. مقامات نظامی که با نیویورک تایمز صحبت کرده‌اند،‌ افزودند که عملیات اولیه کمک‌رسانی سازمان ملل نسبتاً قابل اعتماد بوده و بزرگترین گروه تأمین‌کننده محموله‌های بشردوستانه در نوار غزه بود. نظامیان اسرائیلی در ادامه افزودند هیچ مدرکی وجود ندارد که حماس به صورت منظم از سازمان ملل سرقت کرده باشد، اگرچه ادعا کردند که برخی از کمک‌های گروه‌های بشردوستانه کوچکتر در اختیار جنبش مقاومت فلسطین قرار می‌گرفت. رویترز نیز روز جمعه گزارش داد که یک گزارش داخلی در دولت آمریکا هم به نتیجه‌ای مشابه رسیده است. این گزارش گفت که هیچ مدرکی دال بر سرقت سیستماتیک حماس از کمک‌های بشردوستانه‌ی تأمین‌شده توسط آمریکا وجود ندارد.

مقام سابق سازمان ملل در غزه جورجیوس پتروپولوس که برای نزدیک به ۱۳ ماه از جنگ، هماهنگی کمک‌ها با اسرائیل را بر عهده داشت، گفت: «برای ماه‌ها، ما و سایر سازمان‌ها با اتهاماتی که حماس از ما سرقت می‌کند، مورد تحقیر قرار گرفتیم.»اسرائیل با ادعای سرقت کمک‌های بشردوستانه توسط حماس، بین ماه‌های مارس و مه ورود تمام مواد غذایی و سایر اقلام را به غزه قطع کرد. در مارس پس از فروپاشی آتش‌بس بین حماس و اسرائیل، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو مدعی شد: «حماس در حال حاضر کنترل تمام اقلام و کالاهای وارد شده به غزه را در دست دارد» و اعلام کرد که اسرائیل از ورود هر چیزی به این منطقه جلوگیری خواهد کرد. این محاصره و مشکلات سیستم جدید کمک‌رسانی که در ماه مه راه‌اندازی شد، گرسنگی و قحطی در غزه را به سطح بحرانی کنونی رساند.

اکنون سیستم جدید کمک‌رسانی توسط «بنیاد بشردوستانه غزه»، یک شرکت خصوصی آمریکایی تحت رهبری یک مأمور سابق سیا، مدیریت می‌شود. اما این سیستم تنها چند مرکز توزیع دارد که در مقایسه با صدها مرکز تحت عملیات قبلی سازمان ملل ناچیز است. علاوه بر این، نیویورک‌تایمز به نقل از منابع آگاه افزود که رژیم صهیونیستی حتی با توزیع سایر محموله‌های بشردوستانه، مانند تجهیزات پزشکی‌، توسط سازمان ملل مخالفت کرده است.به گفته خبرگزاری فلسطینی شهاب، تاکنون ۱۲۴ نفر در نوار غزه از شدت گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. منابع پزشکی غزه نیز اعلام کرده‌اند که ۹۰۰ هزار کودک در این باریکه با کمبود مواد غذایی و گرسنگی شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره