نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

پوتین: تماس ما با آمریکا ادامه دارد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
پوتین: تماس ما با آمریکا ادامه دارد

ایسنا/ رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه تماس‌ها با ایالات متحده همچنان ادامه دارد، گفت روسیه تمام تلاش خود را برای پایان دادن به جنگی که از سال ۲۰۱۴ علیه مردم دونباس آغاز شده، انجام می‌دهد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه شامگاه جمعه در جریان سفر به «ساروف» شهری که یکی از شرکت‌های کلیدی تسلیحات هسته‌ای روسیه در آن واقع شده، عنوان کرد: «روابط بین روسیه و ایالات متحده در سطح پایین خود قرار دارد اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نوری از انتهای تونل نمایان می‌شود.»

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به نشست اخیری که با همتای آمریکایی خود در آلاسکا داشت، اظهار کرد: «نشست آلاسکا با ترامپ مفید و صریح بود و همچنین، تماس‌ها بین روسیه و ایالات متحده در سطح وزارتخانه‌ها و شرکت‌ها ادامه دارد. علاوه بر این، ما انتظار داریم اولین گام‌های برداشته‌شده توسط روسیه و ایالات متحده، آغاز بازسازی کامل روابط باشد.»

پوتین درخصوص روابط مسکو و واشنگتن افزود: «احیای کامل روابط بین روسیه و ایالات متحده در درجه اول به شرکای غربی بستگی دارد و از طرفی، انتظار داریم سرعت کار بین روسیه و ایالات متحده برای احیای روابط ادامه یابد. همچنین، ویژگی‌های رئیس‌جمهور ترامپ تضمین خوبی برای احیای روابط روسیه و آمریکا است.»

او با اشاره به رویکرد و سیاست‌های خصمانه غرب گفت: «تبلیغات غربی می‌گوید روسیه جنگ را آغاز کرده است، در حالی‌که فراموش کرده‌اند این جنگ از سال ۲۰۱۴ علیه مردم دونباس آغاز شده است. تاکید می‌کنم که روسیه تمام تلاش خود را برای پایان دادن به جنگی که از سال ۲۰۱۴ علیه مردم دونباس آغاز شده، انجام می‌دهد.»

 
رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: «روسیه کشورهای غیردوست ندارد، بلکه نخبگان غیردوست در برخی کشورها دارد.»

وی در دیدار با کارکنان صنعت هسته‌ای روسیه گفت: «ما کشورهای غیردوست نداریم ما نخبگان غیردوست در برخی کشورها داریم. روسیه حتی قبل از شروع عملیات نظامی ویژه در اوکراین، روابط خود را با کشورهای دوست توسعه داده بود.»

ولادیمیر پوتین با بیان اینکه روسیه همچنان به کشورهای غیردوست در حجم قابل‌توجهی سوخت هسته‌ای عرضه می‌کند، گفت: «آنچه قبلا در کشورهایی که شما آنها را غیردوست می‌نامید انجام می‌دادیم، همچنان انجام می‌دهیم. ما هنوز سوخت هسته‌ای را در حجم قابل‌توجهی به آنجا عرضه می‌کنیم. آیا ما خدمات ارائه می‌دهیم؟ بله، ارائه می‌دهیم. تقریبا در همان مقادیر. برخی چیزهای جدید در حال ظهور هستند، به ویژه در زمینه پزشکی هسته‌ای و سایر حوزه‌های مرتبط، اوضاع مانند قبل است.»

او تاکید کرد: «با وجود شروع عملیات ویژه نظامی، یک پروژه در ترکیه پدیدار شده است. ضمنا، آن کشور عضو ناتو است. پس ما از آنچه داشتیم چه چیزی را از دست داده‌ایم؟ فقط فنلاند. ما حتی به کار خود در مجارستان ادامه می‌دهیم؛ این کشور عضو ناتو و عضو اتحادیه اروپا است. ما به کار خود در آنجا ادامه می‌دهیم.»

رئیس‌جمهور روسیه گفت در رابطه با طرف‌هایی که به دلیل فشار سیاسی همکاری با روسیه را متوقف کرده‌اند، گفت: «کسانی که به دلیل فشار سیاسی از همکاری با ما کناره‌گیری می‌کنند، مطمئنم که بازخواهند گشت. تکرار می‌کنم، بسیاری هنوز با ما همکاری می‌کنند و بسیاری دیگر نیز بازخواهند گشت.»

وی افزود: «در مورد مسائل صرفا عمل‌گرایانه مربوط به تجارت، ما به اندازه کافی سفارش داریم. به هر حال، ما امروز در جهان شماره یک هستیم. روس‌اتم رهبر مطلق در انرژی هسته‌ای جهانی است. هیچ شرکت دیگری در جهان این همه تاسیسات را به‌طور کلی و این همه تاسیسات را در خارج از کشور نمی‌سازد.»

پوتین خاطر نشان کرد: «کشورهایی هستند که به راحتی بدون حاکمیت وجود دارند. کل اروپای غربی امروزی عملا از حاکمیت محروم است.»

 
او درخصوص کشور خود گفت: «برای کشوری مانند کشور ما، توانایی حفظ حاکمیت بسیار مهم است، این به سادگی مهمترین چیز است. از دست دادن حاکمیت به معنای پایان موجودیت روسیه خواهد بود. با از دست دادن حاکمیت، روسیه مطمئنا در زمان فعلی خود وجود نخواهد داشت و برای تضمین حاکمیت، تضمین وجود و تضمین توسعه خود، باید بر چالش‌هایی که زمان ایجاد می‌کند غلبه کنیم.»

ولادیمیر پوتین با تاکید بر اینکه شرایط و روش‌های درگیری مسلحانه هر ماه تغییر می‌کند، اظهار کرد: «می‌توانم بگویم که هر ماه، بدون اغراق، و مطمئنا هر شش ماه، شرایط و روش‌های درگیری مسلحانه تغییر می‌کند. اگر فقط برای چند هفته عقب بمانید، تلفات می‌تواند به‌طرز چشمگیری افزایش یابد و سرعت پیشرفت در خط مقدم می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی کاهش یابد. تنها چند ماه می‌تواند همه چیز را تغییر دهد.»

پوتین ضمن آنکه زیردریایی‌های هسته‌ای روسیه در قطب شمال را یک «مزیت راهبردی» خواند، گفت: «زیردریایی‌های هسته‌ای راهبردی ما زیر یخ‌های اقیانوس منجمد شمالی می‌روند و از رادار ناپدید می‌شوند. و این مزیت نظامی ماست.»

رئیس‌جمهور روسیه علاوه بر آنکه ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید کورسک ۲ را «چشمگیر» توصیف کرد، افزود: «صادقانه بگویم، چشمگیر است. درست است. شرکت هسته‌ای دولتی روسیه، روس‌اتم، جایگاه والایی در حمایت از حیات روسیه دارد.»

ولادیمیر پوتین با اشاره به اینکه مسائل مربوط به توانایی دفاعی روسیه به تحقیق و استفاده از عرض‌های جغرافیایی شمالی مربوط می‌شود، گفت: «مسائل مربوط به توانایی دفاعی کشور و روسیه نیز تا حد زیادی به تحقیق و استفاده از این عرض‌های جغرافیایی شمالی مربوط می‌شود.»

وی افزود: «ذخایر عظیمی از منابع معدنی در منطقه قطب شمال وجود دارد و روسیه از پیش کار در آنجا را آغاز کرده است. ضمنا، ما با شرکای آمریکایی خود در حال بررسی پتانسیل همکاری در این زمینه، نه تنها در منطقه قطب شمال، بلکه در آلاسکا نیز هستیم.»

پوتین تاکید کرد: «در رابطه با تغییرات اقلیمی، همانطور که به خوبی شناخته شده و به‌طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است، دلایلی وجود دارد که با احتیاط پیشنهاد کنیم که حجم محموله‌ها ممکن است به دلیل طولانی شدن دوره‌های ناوبری به شدت افزایش یابد. اما حتی اگر این اتفاق نیفتد، ما ناوگان یخ‌شکنی را که در حال برنامه‌ریزی آن هستیم، با هشت یخ‌شکن هسته‌ای خواهیم داشت که هیچ کشور دیگری در جهان چنین ناوگانی ندارد.»

رئیس‌جمهور روسیه در پایان این دیدار گفت: «مهم‌ترین دستاورد این است که ما شاخه‌ای از دانش، تولید و فناوری در صنعت هسته‌ای ایجاد کرده‌ایم که یکی از پایه‌های وجود دولت روسیه در این مرحله از توسعه ما هستند. همچنین، صنعت هسته‌ای همچنان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های کشور است.»

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره