نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

نیویورک تایمز: آمریکا بدون متحدانش بازی را به چین می‌بازد

منبع
فارس
بروزرسانی
نیویورک تایمز: آمریکا بدون متحدانش بازی را به چین می‌بازد

فارس/ روزنامه آمریکایی نیویورک‌ تایمز اذعان کرده که ایالات متحده برای اولین‌بار در تاریخ مدرن خود با رقیبی قدرتمند مواجه شده است که به‌تنهایی و بدون همکاری با متحدانش نمی‌تواند با آن رقابت کند؛ رقیبی به نام چین.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، چین در حال حاضر از نظر اقتصادی، با در نظر گرفتن قدرت خرید، اقتصادی تقریباً ۳۰ درصد بزرگ‌تر از آمریکا دارد. ظرفیت تولیدی این کشور دو برابر ایالات متحده است و بیش از ۷۰ درصد باتری‌ها، خودروهای الکتریکی و مواد معدنی حیاتی جهان را تأمین می‌کند. در حوزه فناوری، چین با تعداد بیشتر اختراعات ثبت شده و مقالات علمی پراستناد، از آمریکا پیشی گرفته است. از نظر نظامی نیز چین با بزرگ‌ترین ناوگان دریایی جهان و ظرفیت کشتی‌سازی بیش از ۲۳۰ برابر آمریکا، به همراه پیشرفت در تسلیحات هایپرسونیک، پهپادها و ارتباطات کوانتومی، برتری قابل‌ توجهی دارد. این مقاله تأکید کرده که چین، چالشی بی‌سابقه برای آمریکا ایجاد کرده است.


سیاست‌های یک‌جانبه ترامپ و از دست رفتن متحدان
کورت کمپبل و راش دوشی در تحلیل خود با انتقاد شدید از سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ، تأکید کرده‌اند که این رئیس‌جمهور با دیپلماسی یک‌جانبه و متمرکز بر تعرفه‌ها، متحدان کلیدی را از خود دور کرده است. به‌عنوان‌ مثال، اعمال تعرفه‌های بالا بر هند باعث شد که نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور، پس از هفت سال به چین سفر کند و با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، برای همکاری به‌عنوان شریک به توافق برسد. این تحول نشان‌دهنده از دست‌ رفتن هند به‌عنوان یک وزنه تعادلی ژئوپلیتیکی در برابر چین است که آمریکا دهه‌ها برای آن تلاش کرده بود. سیاست‌های اجباری و تمرکز بر کاهش کسری‌های تجاری دوجانبه به جای ایجاد اتحادهای استراتژیک، باعث شده محبوبیت جهانی آمریکا کاهش یابد و حتی در برخی کشورها از چین عقب بماند. این رویکرد فرصت‌هایی برای پکن ایجاد کرده تا ائتلاف‌های خود را تقویت کند. دونالد ترامپ برای تحت فشار قرار دادن مسکو، هند را با تعرفه‌های سنگین تهدید کرد و از این کشور خواست تا به خرید نفت از روسیه پایان دهد. این اقدام ترامپ با مقاومت طرف هندی روبه‌رو شد و راه را برای افزایش همکاری‌های دهلی‌نو با رقیب آمریکا یعنی چین باز کرد.
برگزاری نشست سازمان همکاری‌های شانگهای در چین با حضور رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین و همچنین نخست‌وزیر هند نارندرا مودی در روزهای اخیر (۹-۱۰ شهریورماه) نگرانی‌های آمریکاییان را در میانه تنش‌های این کشور با دهلی‌نو افزایش داده است. این نگرانی‌ها تا حدی افزایش یافت که حتی رئیس‌جمهور آمریکا خود هم اذعان کرد که روسیه و هند را به چین باخته است (پیام ترامپ را اینجا بخوانید)
نیاز به «مقیاس متحد» برای رقابت
کمپبل و دوشی که به ترتیب به‌عنوان معاون وزیر امور خارجه در دولت جو بایدن و معاون مدیر ارشد امور چین و تایوان در شورای امنیت ملی ایالات متحده فعالیت کرده‌اند، در مقاله خود تأکید کرده‌اند تنها راه برای رقابت با چین، ایجاد «مقیاس متحد» است؛ یعنی همکاری نزدیک با کشورهایی مانند اروپا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، هند، کانادا، مکزیک و تایوان. این نویسندگان معتقدند که این ائتلاف می‌تواند تولید ناخالص داخلی بیش از دو برابر چین، هزینه‌های نظامی دو برابر و برتری در تولید، فناوری و تحقیقات علمی را ایجاد کند. بر اساس این تحلیل، چنین اتحادی نه‌تنها توانایی بازدارندگی در برابر فشارهای چین را دارد، بلکه می‌تواند آینده رقابت جهانی را به نفع آمریکا رقم بزند.

پیشنهاد برای تغییر مسیر
کمپبل و دوشی پیشنهاد کرده‌اند که آمریکا به جای تنبیه متحدان با تعرفه‌ها یا تمرکز بر معاملات تجاری محدود، باید شرکای خود را به سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در بخش‌های کلیدی مانند کشتی‌سازی و نیمه‌هادی‌ها تشویق کند. این نویسندگان افزوده‌اند که برای مثال، اگر ژاپن و کره جنوبی در ساخت کشتی‌های آمریکایی مشارکت کنند یا تایوان کارخانه‌های نیمه‌هادی در آمریکا بسازد، این اقدامات می‌تواند به تقویت ظرفیت صنعتی آمریکا و متحدانش کمک کند. این رویکرد نیازمند تغییر در استراتژی ترامپ از اجبار دوجانبه به همکاری‌های چندجانبه است.
خطر انزوای آمریکا
این مقاله هشدار داده که ادامه سیاست‌های کنونی از جمله تنبیه متحدان با تعرفه‌های بالا، می‌تواند آمریکا را منزوی‌تر و ضعیف‌تر کند. به ادعای نیویورک تایمز، متحدان آمریکا از ترس رها شدن، آماده همکاری هستند. برای مثال، کره جنوبی سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در کشتی‌سازی پیشنهاد کرده و اروپا هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده است. بااین‌حال اگر این اهرم‌ها به‌ درستی استفاده نشود، چین می‌تواند قرن آینده را به خود اختصاص دهد.حتی رسانه‌های آمریکایی هم اذعان کرده‌اند که ایالات متحده در برابر چالشی بی‌سابقه قرار دارد و بدون همکاری با متحدان، قادر به رقابت با مقیاس عظیم چین نخواهد بود. کارشناسان معتقدند که آمریکا برای حفظ برتری جهانی باید از دیپلماسی یک‌جانبه فاصله گرفته و به سمت ایجاد اتحادهای استراتژیک حرکت کند. در غیر این صورت، همان‌طور که نیویورک تایمز هشدار داده، «قرن بعدی متعلق به چین خواهد بود».

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره