نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

ماکرون: اسرائیل در برابر حماس شکست خورد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ماکرون: اسرائیل در برابر حماس شکست خورد

ایسنا/ رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای با رسانه آمریکایی به مسائل مختلفی پرداخت و درباره با رژیم صهیونیستی اذعان کرد که استراتژی امنیتی این رژیم در برابر جنبش حماس شکست خورده است.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه شنبه طی مصاحبه‌ای با رسانه خبری «سی‌بی‌اس نیوز» عنوان کرد: «من انتظارات حماس را برآورده نمی‌کنم زیرا حماس فقط شیفته نابودی اسرائیل است، اما من مشروعیت بسیاری از مردم فلسطین را که خواهان یک کشور و یک ملت هستند، به‌رسمیت می‌شناسم. آنها یک ملت و یک کشور می‌خواهند و ما نباید آنها را به سمت حماس سوق دهیم.»
رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه گفت‌وگویی با برنامه «فیس دِ نیشن» از این تلویزیون خبری آمریکایی گفت: «اجازه دهید چیزی را به شما بگویم که برای من در این زمینه بسیار مهم است؛ اسرائیل نتایج امنیتی فوق‌العاده‌ای علیه رهبران ارشد حزب‌الله و حماس داشت و توانست بسیاری از تصمیم‌گیرندگان ارشد این گروه‌ها را خنثی کند اما از نظر مبارزه با حماس، اسرائیل با شکست در حوزه استراتژی امنیتی مواجه شده است.»
او با ادعایی مبنی بر اینکه ارتش رژیم صهیونیستی نیمی از نیروهای جنبش حماس را به شهادت رسانده است، گفت: «ارتش اسرائیل چنین اقدامی را انجام داد اما حماس موفق شد معادل آنها را جذب کند. اگر بخواهیم حماس را نابود کنیم، جنگ تمام‌عیار راه‌حل نیست زیرا این فقط اعتبار اسرائیل را از بین می‌برد.»
ماکرون استدلال کرد: «اگر می‌خواهیم صلح پایدار برای خود اسرائیل و مردم اسرائیل ایجاد کنیم، به یک فرآیند سیاسی و به‌رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی نیاز است. به‌رسمیت شناختن فلسطین، راهی برای تعامل مجدد و بازگرداندن آنها به میز مذاکره است. برای انجام این کار، باید با کسانی که می‌توانند، به نظر من، یک دستاورد سیاسی برای مردم فلسطین باشند، دوباره تعامل کنیم و به همین دلیل است که به‌رسمیت شناختن فلسطین بسیار مهم است.»
امانوئل ماکرون با اشاره به اشتباهات اسرائیل بیان کرد: «وقتی اسرائیل تصمیم گرفت دوباره شهرک‌سازی‌ها را در کرانه باختری آغاز کند، بهترین گواه این واقعیت بود که آنها نمی‌خواهند علیه حماس بجنگند. حماسی در کرانه باختری وجود ندارد. آنها فقط می‌خواهند نهادهای سیاسی موجود و راه‌حل ۲ دولتی را از بین ببرند. و من واقعا معتقدم که این یک اشتباه وحشتناک برای خود اسرائیل است، زیرا با این کار، آنها هر دیدگاه دیگری را که به جنگ مربوط باشد، از بین می‌برند.»
ماکرون با اشاره به همکاری‌های ایالات متحده و دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در این خصوص گفت: «ما وقتی در مورد آتش‌بس و آزادی اسرا صحبت می‌کنیم، با دولت ایالات متحده از نزدیک هماهنگ هستیم. ما همیشه با وزیر امور خارجه یا مشاوران کلیدی رئیس‌جمهور ترامپ در هماهنگی نزدیک بودیم تا با قطر، مصر و اسرائیل در مورد آزادی اسرا و آتش‌بس همکاری کنیم.»
رئیس‌جمهور فرانسه با اشاره به طرحی مبنی بر اخراج فلسطینیان از غزه گفت: «اگر شما اسرائیل را به صورت دوفاکتو برای آواره کردن این مردم بپذیرید، هرگز روز بعد از آن را نخواهید دید. ضمنا، من با دقت تمام برنامه‌هایی را که توسط دولت شما یا توسط کارشناسانی که برای دولت شما کار می‌کنند، به‌اشتراک گذاشته می‌شود، بررسی می‌کنم. آنها همیشه تکرار می‌کنند، بیایید کار کنیم و غزه را برای غزه‌ای‌ها بسازیم. این بدان معناست که آنها آماده‌اند تا مردم فلسطین را حفظ و محافظت کنند زیرا ساکنان غزه کسانی هستند که در غزه زندگی می‌کنند. اما اگر پیش‌شرط چنین طرحی بیرون راندن آنها باشد، این فقط یک دیوانگی است. بنابراین ما نباید برای اعتبار ایالات متحده یا فرانسه، به‌طور ضمنی یا صریح از چنین پروژه‌ای راضی باشیم.»
او در پایان این قسمت در پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه آیا فرانسه با گزارش سازمان ملل مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی در غزه، موافق است، علنا گفت: «ما آنچه اتفاق می‌افتد را نسل‌کشی نمی‌دانیم. ما این گزارش را رد نمی‌کنیم . واضح است که بسیاری از غیرنظامیان کشته می‌شوند و پروژه‌ای برای آواره کردن مردم وجود دارد. اما این نباید یک بحث سیاسی باشد.»
جنگ اوکراین
رئیس‌جمهور فرانسه طی این مصاحبه در رابطه با جنگ اوکراین با روسیه با نادیده گرفتن اقدامات جنگی کی‌یف ادعا کرد: «کاملا واضح است که روسیه یک قدرت بی‌ثبات‌کننده در اروپا است. آنها طی چند هفته گذشته حملات علیه کی‌یف و کشتن بسیاری از غیرنظامیان را افزایش داده‌اند. آنها ساختمان‌های رسمی دولت اوکراین و همچنین اماکن دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا را ویران و همزمان، در همان هفته‌ها حریم هوایی لهستان و رومانی را نقض کردند.»
امانوئل ماکرون درخصوص دارایی‌های مسدودشده روسیه گفت: «در مورد دارایی‌های مسدود شده، همه ما به رعایت قوانین بین‌المللی بسیار پایبندیم و شما نمی‌توانید این دارایی‌ها را حتی در چنین شرایطی از بانک مرکزی توقیف کنید. و من فکر می‌کنم این موضوع اعتبار بوده و بسیار مهم است که کشورهای ما به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند. اگر در مورد خاورمیانه صحبت کنیم، اگر در مورد وضعیت اوکراین صحبت کنیم، وقتی برخی از کشورها شروع به بی‌احترامی به قوانین بین‌المللی می‌کنند و وقتی ما به اندازه کافی قوی نیستیم، این آغاز یک هرج‌ومرج کامل است. بنابراین ما به قوانین بین‌المللی احترام خواهیم گذاشت. ما قابل پیش‌بینی هستیم و با این دارایی‌های مسدود شده کارهای غیرممکن انجام نخواهیم داد.»
او با اشاره به احتمال اعمال تحریم‌های ثانویه علیه روسیه بیان کرد: «بیایید روی برخی تحریم‌های ثانویه تمرکز کنیم. من فکر می‌کنم کاری که ما باید انجام دهیم این است که گفت‌وگوی جدی داشته باشیم تا ببینیم کشورهای ثالث در کجا و با چه ظرفیتی به روسیه کمک می‌کنند و فشار را افزایش دهیم. بنابراین فکر می‌کنم این رویکرد خوبی است، اما باید هدفمند و مستقیما به روسیه مربوط باشد. این چیزی است که ما آن را تحریم ثانویه می‌نامیم، زیرا شما مستقیما روسیه را تحریم نمی‌کنید، اما یک کشور ثالث که به آنها کمک می‌کند، و این کار باید انجام شود و به‌لحاظ فنی از پیش شروع شده است. من کاملا طرفدار این اقدام هستم.»

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره