نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

پیشنهاد مالی اروپا به مصر در ازای اسکان مردم غزه

منبع
فارس
بروزرسانی
پیشنهاد مالی اروپا به مصر در ازای اسکان مردم غزه

فارس/ در حالی که رژیم صهیونیستی بر فشارهای میدانی بر ساکنان نوار غزه افزوده تا آنها را وادار به حرکت اجباری به سمت مناطق جنوبی و هم‌مرز با مصر کند، قاهره در معرض فشارهای سیاسی و اقتصادی فزاینده طرف‌های غربی برای پذیرش طرح کوچاندن مردم غزه به اراضی مصری قرار دارد به خصوص که تلاش‌های اشغالگران برای اقناع دیگر کشورها در اسکان فلسطینی‌ها و کوچاندن اجباری آنها به در بسته خورده است.

روزنامه قطری «العربی الجدید» امروز چهارشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک مصری خبر داد که قاهره طی روزهای گذشته پیشنهادی از غربی‌ها دریافت کرده که دربردارنده «بسته بزرگ اقتصادی» از جمله کمک‌های بلاعوض و امکان تقویت این بسته با سرمایه‌گذاری‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طریق پایبندی آمریکا به اقناع آنها برای ورود به این طرح است. به گفته یکی از این منابع، مصر برخاسته از موضع ثابت و اصولی خود در رد حذف مساله فلسطین و یا کوچاندن مردم آن از سرزمین‌شان، «به شکل قاطع به این پیشنهاد پاسخ منفی داده است.» وی تاکید کرد که قاهره طی نشست هفته گذشته با مسئولان اروپایی بر آمادگی کامل خود برای همکاری بر سر هرگونه راهکاری که شامل ماندن مردم غزه در اراضی‌شان از طریق پروژه‌های فوری بازسازی و جلوگیری از هرگونه تهدید غزه علیه اسرائیل باشد، تاکید کرده است. به گفته این منبع دیپلماتیک مصری، «بدر عبدالعاطی»، رئیس دستگاه دیپلماسی مصر طی دیدارهای اخیر خود با مسئولان اروپایی در قاهره و نیز در حاشیه نشست‌های سازمان ملل در نیویورک تاکید کرده است که به رسمیت‌شناسی فزاینده کشور فلسطینی از سوی کشورهای غربی باید با گام‌های عملی در تسریع حصول آتش‌بس و پایان دادن به جنگ و شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری همراه شود. این منبع مصری تصریح کرد که قاهره با دو کشور که یکی آفریقایی و یکی آسیایی است تماس گرفته و آنها را تشویق به رد پیشنهادهای اسرائیل برای فراهم‌سازی «وطن جایگزین» برای مردم فلسطین کرده است.
وی گفت که افزایش فشارها بر مصر نشانگر آن است که کابینه اسرائیل به دشوار بودن اجرای سناریوی کوچاندن مردم غزه به خارج از این باریکه از طریق دریا یا کشور ثالث پی برده است. در همین ارتباط، یک دیپلمات اروپایی در قاهره که در این نشست‌ها حضور داشته، تاکید کرد که هدف از این پیشنهاد «ارائه راهکاری برای حل فوری وضعیت کنونی و نجات جان مردم فلسطین» در بحبوبه تداوم عملیات نظامی در غزه بوده است. وی مدعی شد که انتقال مردم فلسطین به مصر به عنوان «راهکاری موقت» برای کاستن از بهانه‌های اسرائیل در نابودسازی مقاومت و تضمین عدم تبدیل غزه به تهدیدی علیه امنیت منطقه در آینده مطرح شده است.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره