نماد آخرین خبر

وزیر خارجه چین: پکن با هرگونه دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه مخالف است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وزیر خارجه چین: پکن با هرگونه دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه مخالف است

ایرنا/وزیر خارجه چین در اظهاراتی گفت: پکن به دنبال نقش اثرگذار خود به عنوان مدافع جدی صلح، ثبات و توسعه در آسیای مرکزی است و با هرگونه دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه مخالف است.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، وانگ یی پس از پایان سفر خود به قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان در جریان یک مصاحبه مطبوعاتی به جنایات ارتش ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم اشاره کرد و افزود: اگر توکیو دوباره همان مسیر اشتباه را دنبال کند، همه کشورها و مدافعان عدالت حق دارند جنایات تاریخی ژاپن را بازنگری کرده و مانع احیای نظامی‌گری این کشور شوند.

وی افزود: ژاپن نباید بر مسیر نادرست پافشاری کند و در اسرع وقت در مورد اشتباهات خود تأمل کرده و آنها را اصلاح کند.

وانگ یی در ادامه با تاکید بر اینکه جزیره تایوان بخش جدایی‌ناپذیر از خاک این کشور است، افزود: امسال هشتادمین سالگرد پیروزی مردم چین در برابر تجاوز ژاپن و اشغال تایوان است و بازگشت این جزیره به چین به صراحت در اسناد بین‌المللی از جمله سند تسلیم ژاپن در جنگ جهانی دوم ذکر شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ارسال سیگنال‌های نظامی از سوی رهبران ژاپن درباره مساله تایوان عبور از «خط قرمز» است، یادآور شد: اگر توکیو این مسیر را ادامه دهد، پکن ناگزیر است نه فقط برای حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خود، بلکه برای دفاع از دستاوردهای پس از جنگ جهانی دوم و عدالت بین‌المللی واکنشی قاطع نشان دهد.

وزیر خارجه چین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مردم این کشور عاشق صلح هستند و با همسایگان خود دوستانه رفتار می‌کنند، خاطرنشان کرد: مردم چین در موضوعات مربوط به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور هرگز عقب‌نشینی نخواهند کرد.

به گزارش ایرنا، وانگ یی پیشتر در جریان دیدار با سراج الدین مهرالدین وزیر خارجه تاجیکستان نیز اعلام کرده بود که پکن با همه طرف‌ها همکاری خواهد کرد تا بر اجماع بین‌المللی سیاست اصل چین واحد پایبند بمانند.

وی با اشاره به اینکه تاریخ به عقب برنمی‌گردد، خاطرنشان کرد: چین هرگز اجازه نخواهد داد نیروهای راست‌گرای ژاپن تاریخ را به عقب برگردانند و به هیچ نیروی خارجی اجازه دخالت در جزیره تایوان را نمی‌دهد و نه اجازه می‌دهد نظامی‌گری توکیو دوباره احیا شود.

این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که فو تسونگ نماینده چین در سازمان ملل در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل این نهاد، هشدار داد که در صورت هرگونه اقدام نظامی از سوی ژاپن از «حق دفاع مشروع» خود استفاده کرده و از حاکمیت و تمامیت ارضی‌اش قاطعانه دفاع خواهد کرد

این اقدامات از سوی چین درحالی صورت می‌گیرد که سانائه تاکایچی نخست‌وزیر ژاپن، از سیاست همیشگی «ابهام راهبردی» که ژاپن و آمریکا درباره تایوان دنبال می‌کردند، فاصله گرفت و در پاسخ به پرسشی در پارلمان اعلام کرد که حمله فرضی چین به تایوان که تنها کمی بیش از ۱۰۰ کیلومتر با قلمرو ژاپن فاصله دارد، می‌تواند «وضعیتی تهدیدکننده برای بقای ژاپن» تلقی شود.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره