غزه در بحران تولد؛ هشدار تند پزشکان درباره جان نوزادان

ایرنا/ رئیس بخش نوزدان و کودکان در مرکز درمانی ناصر در غزه درباره خطراتی که جان نوزادان این منطقه را هنگام تولد تهدید می کند، به شدت هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری شهاب، «احمد الفرا»، نسبت به افزایش خطراتی که جان نوزادان در نوار غزه، به ویژه نوزادان نارس و کم وزن هنگام تولد را در بحبوحه زمستان سخت و وخامت اوضاع بهداشتی و معیشتی تهدید می کند، هشدار داد.
وی افزود: درصد نوزادان نارس یا کم وزن در طول جنگ به سطح بیسابقهای افزایش یافته ، به طوری که آمار فعلی به ۶۰ درصد از تولدها میرسد، در حالی که قبل از جنگ این رقم تنها حدود ۲۰ درصد بود.
الفرا تاکید کرد: این کودکان فاقد سیستم ایمنی کامل هستند و در معرض خطر عفونت های مکرر قرار دارند که ماندن آنها در چادرها به جای منازل مجهز، تهدیدی مستقیم برای جانشان است.
وی ادامه داد: در شرایط عادی، یک نوزاد نارس به گرمای مداوم، تشک مناسب، پتو، برق و تجهیزات پزشکی نیاز دارد. در حال حاضر بسیاری از آنها بیمارستان را ترک می کنند و به چادری می روند که هیچ محافظتی در برابر باران و سرما ندارند و آنها را در معرض مرگ ناشی از سوء تغذیه قرار می دهد.
الفرا افزود: سوء تغذیه همچنان میان کودکان زیاد است و بیمارستان ناصر در حال حاضر ۱۲ کودک ناشی از سوءتغذیه را بستری کرده است و این عدد پیش از این ۲۵ نفر بود. مشکل خطرناک کمبود شدید مصرف پروتئین است که علت آن نبود تخم مرغ، لبنیات، گوشت تازه است.
رئیس بخش نوزدان و کودکان در مرکز درمانی ناصر در غزه درباره شیوع بیماری ها نیز گفت: این مرکز به دلیل فصل زمستان، علاوه بر موارد عفونت روده و ریه، افزایش قابل توجهی در عفونتهای تنفسی و برونشیت را ثبت کرده است.
وی در ادامه به کمبود شدید تجهیزات پزشکی و دارو اشاره و اعلام کرد: غزه علاوه بر کمبود انواع خاصی از شیرهای درمانی، مکملهای غذایی، داروهای تیروئید، انسولین و همچنین کمبود تجهیزات لازم برای مراقبت از نوزادان نارس، از کمبود ۸۵ درصد اقلام مصرفی پزشکی و ۶۰ درصد داروهای اورژانسی رنج میبرد.
الفرا گفت: اوضاع در حال حاضر به مراتب بدتر از زمان جنگ است. گذرگاه ها بسته و امدادرسانی تقریبا متوقف شده است. در سال گذشته جان باختن حدود ۳۰ نفر بر اثر سرما را داشتیم و متاسفانه احتمال می دهیم که این روند امسال نیز با شمار بیشتری در صورتی که اقدام فوری انجام نشود، تکرار شود.
وی در پایان گفت: ما نگران موج سرمایی هستیم که در راه است و در صورتی که وسایل گرمایشی و تجهیزات پزشکی و غذایی برای آوارگان به ویژه نوزادان فراهم نشود، جان شمار زیادی از نوزادان به خطر خواهد افتاد.
این خبر در حالی منتشر می شود که وزارت بهداشت نوار غزه امروز نسبت به وخامت حال بیماران به دلیل چالشهای جدی پیش روی بخش بهداشت و درمان در نتیجه محاصره و تجاوز مداوم هشدار داد و تأکید کرد که ادامه این وضعیت هزاران نفر را با خطر نابینایی روبه رو کرده است.
این وزارتخانه در بیانیهای مطبوعاتی توضیح داد که بیش از چهار هزار بیمار مبتلا به گلوکوم (آب سیاه) به دلیل عدم درمان مناسب و محدودیت در دسترسی به روشهای جراحی در معرض خطر نابینایی هستند.
این گزارش ادامه می دهد: آسیب به تجهیزات تشخیصی و جراحی در بیمارستانهای این بخش، دشواری انجام جراحی لازم را تشدید کرده و منجر به انباشت پروندهها و طولانیتر شدن زمان انتظار شده است.
در این گزارش آمده است، مراکز درمانی از کمبود شدید داروهای مورد نیاز چشم پزشکی رنج میبرند و تجهیزات و داروی های اضطراری مورد نیاز بیماران بسیار محدود و ناکافی و کمبود داروهای تخصصی، بویژه برای درمان بیماریهای مزمن و حاد، رنج بیماران را تشدید کرده است.

















