نخستوزیر جمهوری چک: زمان گفت وگو با پوتین فرا رسیده است

ایرنا/ آندری بابیش نخستوزیر جمهوری چک در اظهاراتی با تاکید بر لزوم برقراری صلح در اوکراین، تاکید کرد که سران کشورهای اروپایی باید گفت وگو با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه را برای یافتن راهحلی جهت پایان دادن به جنگ اوکراین آغاز کنند.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، بابیش با یادآوری اینکه سران کشورهایی اروپایی اکنون شروع به گفت وگو درباره چگونگی مذاکره با رئیس جمهور روسیه کردهاند، اظهار کرد: چرا پیش از این، وقتی ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان با ولودیمیر زلنسکی و پوتین دیدار کرد، همه او را محکوم میکردند.
وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه سران کشورهای کلیدی قاره اروپا قادر هستند با پوتین وارد مذاکره شوند، گفت: کشورهای اروپایی باید گفت وگوهای مستقیم با مسکو را بهعنوان شرط لازم برای برقراری آتشبس از سر بگیرند.
بابیش در پایان با اشاره به اینکه اروپا به تنهایی قادر به توقف جنگ در اوکراین نیست، خاطرنشان کرد: دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا نقش تعیینکنندهای در این روند خواهد داشت.
دور دوم مذاکرات برای حلو فصل مناقشه اوکراین با حضور هیاتهایی از روسیه، آمریکا و اوکراین در روزهای چهارم و پنجم فوریه (۱۵ و ۱۶ بهمن) در ابوظبی برگزار شد.
دور نخست این گفت وگوها نیز ۲۳ و ۲۴ ژانویه (سوم و چهارم بهمن) پشت درهای بسته در همین شهر انجام شده بود.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.


















