نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

پکن: ادعای ژاپن برای گفتگو پذیرفتنی نیست؛ با هرگونه مداخله خارجی در کوبا مخالفیم

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پکن: ادعای ژاپن برای گفتگو پذیرفتنی نیست؛ با هرگونه مداخله خارجی در کوبا مخالفیم

ایرنا/ سخنگوی وزارت خارجه چین در پی اظهارات نخست‌وزیر ژاپن درباره آمادگی برای گفت‌وگو با چین از سوی ژاپن تاکید کرد که ادعای تمایل به مذاکره همزمان با اتخاذ مواضع تقابلی، قابل قبول نیست. 

لین جیان، دسخنگوی وزارت خارجه چین گفت: ادعای تمایل(ژاپن)به گفت‌وگو در حالی که هم‌زمان رویکرد تقابلی در پیش گرفته می‌شود، گفت‌وگویی نیست که قابل پذیرش باشد.
این اظهارات از سوی این دیپلمات چینی در حالی مطرح شد که سانائه تاکایچی نخست وزیر ژاپن اعلام کرده آماده گفت‌وگو با چین است و طرفین به تبادل نظر ادامه خواهند داد
لین با بیان اینکه چین پیش‌تر در موارد متعدد موضع رسمی و قاطع خود را در این زمینه تشریح کرده است، افزود: گفت‌وگوی واقعی باید بر پایه احترام متقابل و پایبندی به توافقات مشترک بنا شود.
وی تصریح کرد که اگر طرف ژاپنی واقعا خواهان توسعه روابط راهبردی متقابل و سودمند با چین است، در مسیر روشن و مشخص از جمله بازپس‌گیری اظهارات نادرست مرتبط با تایوان، پایبندی به چهار سند سیاسی میان چین و ژاپن و تعهدات سیاسی اعلام‌شده از سوی توکیو و نشان دادن حسن نیت در گفت‌وگو از طریق اقدامات عملی، قدم بردارد.
این اقدامات از سوی چین درحالی صورت می‌گیرد که تاکایچی، از سیاست همیشگی «ابهام راهبردی» که ژاپن و آمریکا درباره تایوان دنبال می‌کردند، فاصله گرفت و در پاسخ به پرسشی در پارلمان در ۱۵ آبان گذشته(هفتم نوامبر) اعلام کرد که حمله فرضی چین به تایوان — که تنها کمی بیش از ۱۰۰ کیلومتر با قلمرو ژاپن فاصله دارد — می‌تواند «وضعیتی تهدیدکننده برای بقای ژاپن» تلقی شود.
وی افزود: این عنوان حقوقی به نخست‌وزیر ژاپن اجازه می‌دهد نیروهای نظامی کشور را اعزام کند.
همین اظهارات از سوی نخست‌وزیر ژاپن که یک مقام ضدچینی هم محسوب می‌شود، زمینه‌ یک تنش سیاسی متقابل میان ۲ کشور فراهم کرد که در روزهای اخیر از عرصه دیپلماسی نیز فراتر رفته است؛ بطوری که پکن اعلام کرده این اظهارات «همکاری‌های تجاری» را به‌شدت آسیب زده و کنسرت چندین هنرمند ژاپنی در چین نیز ناگهان لغو شده است.
درهمین راستا، چین از شهروندانش خواسته از سفر به ژاپن خودداری کنند و ممنوعیت واردات غذاهای دریایی ژاپن هم تمدید کرد. همچنین، هفته گذشته نیز کشتی‌های ژاپنی و چینی در اطراف جزایر مورد مناقشه‌ای که تحت اداره توکیو می‌باشد، وارد یک رودررویی تازه شدند.
علاوه بر این نیز، نشریه «یومیوری شیمبون» هم روز گذشته گزارش داد روند صدور مجوز صادرات فلزات نادر ــ مواد حیاتی برای ساخت گوشی‌های هوشمند و خودروهای برقی ــ برای شرکت‌های ژاپنی کندتر از حالت معمول شده است.
کیهارا با بیان اینکه «هیچ تغییر قابل توجهی» مشاهده نشده، افزود: تدابیر کنترلی چین «تاثیر جدی بر زنجیره تامین جهانی» داشته است.

پکن در واکنش به بحران سوخت کوبا: مداخله خارجی را نمی‌پذیریم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین همچنین درباره کمبود سوخت هواپیما در کوبا که موجب تعلیق پرواز برخی شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی به این کشور شده است، اظهار داشت: پکن قاطعانه از هاوانا در حفاظت از حاکمیت ملی و امنیت خود حمایت می‌کند و با مداخله خارجی مخالف است
وی با بیان اینکه با هرگونه هر اقدامی که مردم کوبا را از حق بقا و توسعه محروم می‌کند، مردود می‌داند، افزود: پکن همچون گذشته در چارچوب توان خود به ارائه حمایت و کمک به هاوانا ادامه خواهد داد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره