سکوت کشورها در قبال دعوت ترامپ برای سازش با اسرائیل

فارس/ در حالی که دونالد ترامپ از «ضروری بودن» عادیسازی روابط کشورهای منطقه با اسرائیل بهازای پایان جنگ ایران سخن گفته، سیانان روز دوشنبه گزارش داد که رئیسجمهور آمریکا در تماس با سران منطقه، این مسئله را به عنوان پیششرط توافق مطرح نکرده بود.
یک منبع آگاه به سیانان گفت که دونالد ترامپ در جریان تماس تلفنی روز شنبه با رهبران منطقه، «در خلال صحبت» به توافق ابراهیم اشاره کرد و کشورها را به پیوستن به آن تشویق نمود. این منبع افزود که رئیسجمهور آمریکا این موضوع را به عنوان شرط توافق با ایران مطرح نکرد و همچنین، این مسئله با پاسخی از سوی رهبران منطقه مواجه نشد. به گفته منبع، پس از ترامپ سخنران بعدی بدون هیچ اشارهای به این موضوع به صحبتهای خود ادامه داد. پیمانهای ابراهیم مجموعهای از توافقات برای عادیسازی روابط بین اسرائیل و برخی از کشورهای عرب، از جمله بحرین و امارات متحده عربی است. پیش از این ترامپ تلاش کرده بود که پایان دادن به جنگ ایران را با سازش با رژیم صهیونیستی مرتبط سازد، موضوعی که تاکنون هیچگاه مطرح نشده بود.

وی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد «ضروری است» که کشورهای خاورمیانه پس از دستیابی به توافق برای پایان جنگ ایران، پیمان ابراهیم را امضا کنند. اما سیانان به نقل از یک منبع آگاه منطقهای گزارش داده است که اگرچه برخی از کشورها ممکن است برای پیوستن به توافق ابراهیم آمادگی داشته باشند، اما این اقدام مشروط به «اقدامات اسرائیل در غزه، کرانه باختری و لبنان» خواهد بود.


















