اذعان رئیس سازمان جاسوسی آمریکا به جمعآوری اطلاعات کاربران شبکههای اجتماعی
تسنيم
بروزرسانی
تسنيم/ رئيس سازمان جاسوسي آمريکا اذعان کرد که دولت آمريکا اقدام به جمع آوري اطلاعاتي از شرکت هاي بزرگ اينترنتي اين کشور کرده ولي اين سياست تنها اشخاص غير آمريکايي را هدف قرار داده است.
به گزارش بي بي سي؛ اعتراف "جيمز کلاپر" رئيس سازمان اطلاعات ملي آمريکا در خصوص اقدام دولت اين کشور در جمع آوري اطلاعات از شرکت هاي بزرگ اينترنتي در حالي است که روزنامه واشنگتن پست پيش از اين فاش کرده بود که نهادهاي امنيتي آمريکا به صورت مستقيم به سرورهاي 9 شرکت بزرگ اينترنتي دسترسي دارند.
نفوذ نهادهاي امنيتي آمريکا به سرورهاي رايانه اي شرکت هاي بزرگ اينترنتي بخشي از برنامه واشنگتن براي مقابله با تروريسم موسوم به برنامه "پريسم" بوده است.
البته شرکت هاي بزرگ اينترنتي آمريکا هر گونه دسترسي مستقيم دولت به سرورهاي مرکزي خود را تکذيب کرده اند. افشاي اقدامات اخير دولت آمريکا بار ديگر سئوالات و ابهامات زيادي را در خصوص نقض حقوق حريم خصوصي شهروندان آمريکايي به وجود آورده است.
روز پنج شنبه نيز سازمان امنيت ملي آمريکا تاييد کرد که تا کنون ميليون ها مکالمه تلفني شهروندان اين کشور را ضبط و شنود کرده است. برنامه موسوم به "پريسم" در سال 2007 ميلادي طراحي شده است.
کلاپر با انتشار بيانيه اي تاکيد کرد: گزارش هاي منتشر شده در روزنامه هاي واشنگتن پست و گاردين در خصوص برنامه پريسم حاوي اشتباهات متعددي است، البته وي حاضر به ارائه جزييات بيشتري در اين خصوص نشده است.
وي افزود: برنامه جمع آوري اطلاعات رايانه اي، با هدف تسهيل دستيابي به اطلاعات مربوط به اشخاص غير آمريکايي که در خارج از اين کشور زندگي مي کنند، طراحي و اجرا شده است.
وي تصريح کرد: اين برنامه را نمي توان براي هيچ يک از شهروندان آمريکايي يا هر کسي که در داخل مرزهاي آمريکا زندگي مي کند، اجرا کرد.
وي گفت: اين برنامه بر اساس بند 702 قانون نظارت بر اطلاعات خارجي که اخيرا از سوي کنگره تصويب شده، اجرا شده است. اطلاعات جمع آوري شده در چارچوب اين برنامه، يکي از مهمترين و باارزش ترين اطلاعات خارجي است که ما تا کنون جمع آوري کرده ايم و براي حفاظت از امنيت کشور آمريکا مورد استفاده قرار مي گيرد.
در حالي که مردم آمريکا هيچ تمايلي ندارند که نهادهاي امنيتي اين کشور فعاليت هاي اينترنتي آنان را نظارت کند، ولي روزنامه واشنگتن پست فاش کرده است که اطلاعات مربوط به بسياري از کاربران اينترنت در آمريکا نيز زير نظر نهادهاي امنيتي اين کشور قرار دارد.
شرکت هاي مايکروسافت، ياهو، گوگل، فيس بوک، پال تاک، اي او ال، اسکايپ، يوتيوب و اپل شرکت هايي هستند که نهادهاي امنيتي آمريکا دسترسي مستقيمي به سرورهاي آنها داشته اند.
شرکت مايکروسافت با انتشار بيانيه اي اعلام کرد: اگر دولت آمريکا برنامه داوطلبانه گسترده تري در زمينه امنيت ملي داشته باشد تا اطلاعات مربوط به کاربران اين شرکت را جمع آوري کند، شرکت ياهو در آن مشارکت نخواهد کرد.
شرکت هاي ياهو، اپل و فيس بوک همچنين اعلام کردند، اجازه دسترسي مستقيم دولت به سرورهاي مرکزي خود را نداده اند.