به گزارش ايرنا به نقل از اعلام دوشنبه شب تارنماي ˈان بي انˈ، اين هيات در نظر دارد تا در اين سفر ضمن اعلام همبستگي با مردم سوريه، وضعيت مسيحيان سوري را با توجه به بحران جاري در اين کشور بررسي کند.
از جمعيت 23 ميليوني سوريه ، 10 درصد را مسيحيان تشکيل مي دهند که تقريبا در بيشتر مناطق اين کشور پراکنده هستند و از ساليان دور در کنار ساير اقوام و پيروان مذاهب و اديان بدون هيچ مشکلي زندگي مي کنند.
در جريان تحولات و رويدادهاي 19 ماه گذشته سوريه، جامعه 10 درصدي مسيحيان اين کشور نيز مانند برخي ديگر يکي از طرف ها از گزند تروريست ها و افراد مهاجم و مسلح در امان نمانده اند.
از نظر کارشناسان سياسي ، اقدام پاپ در اعزام هيات و نماينده ويژه به سوريه يک ماه پس از سفر به لبنان و اشاره به تحولات سوريه و قرار دادن آن به عنوان يکي از محورهاي سخنراني خود، پيامي واضح درباره موضوع سوريه به مردم اين کشور است .
پاپ در جريان سفر سه روزه به لبنان خواستار توقف ارسال تسليحات به سوريه شد و گفت: ارسال تسليحات بايد کاملا متوقف شود .
وي تاکيد کرد که به جاي ارسال سلاح که گناهي بزرگ به شمار مي آيد، مناسب است که افکار صلح و محبت را به سوريه ارسال کنيم.
مسيحيان اين کشور به عنوان اقليتي جدا نشدني از جامعه ، از ابتداي بحران با توجه به اين که افراد مسلح و تروريست در پشت تحولات سوريه قرار داشتند، با هوشياري خط خود را از آنها جدا کرده و مواضع مستقلي همراه با ديگر اقشار و گروه هاي سوريه گرفتند و از دولت اين کشور حمايت کردند.
در چنين اوضاعي از ديدگاه تحليلگران سياسي مسايل سوريه، در ماه هاي اخير يکي از نگراني هاي عمده واتيکان در ارتباط با ادامه بحران در سوريه وضعيت و سرنوشت مسيحيان مقيم اين کشور و نوع برخورد با آنان از سوي برخي گروه هاي تندرو و سلفي و افراد مسلحي است که به هيچ اصول و قاعده اي پايبند نيستند.
در همين ارتباط پاپ بنديکت شانزدهم در جريان سفر به لبنان خاطر نشان کرد که ادامه درگيري ها در سوريه و احتمال روي کار آمدن اسلامگرايان افراطي (سلفي ها) ممکن است جان مسيحيان مقيم اين کشور را نيز به خطر افتد.
ˈˈتراچيزيو برتونه ˈ کاردينال واتيکان نيز در ارتباط با اين موضوع با تاکيد بر اين که همه اسقف ها از اعزام پاپ به سوريه حمايت مي کنند، افزود : ما نمي توانيم به سادگي شاهد يک تراژدي باشيم که در سوريه رخ مي دهد.