تسنيم/ پيروزي ارتش سوريه در آزادسازي شهر تاريخي تدمر از اشغال داعش ، دستاورد نظامي و سياسي بزرگي است و اين سوال را به همراه دارد که هدف بعدي ارتش سوريه کدام نقطه است؟
روزنامه راي اليوم نوشت: عبدالباري عطوان سردبير اين روزنامه، پيروزي ارتش سوريه در آزادسازي شهر تاريخي تدمر از اشغال داعش را دستاورد نظامي و سياسي بزرگي براي سوريه برشمرد که حمايت معنوي مورد نياز رهبري سوريه را نيز تامين کرد.
وي در مقاله خود نوشت: روشن است که آزادسازي تدمر پيام هاي متعددي را در دل خود جا داده و بيانگر اين است که ائتلاف روسي- سوري در ميدان نظامي همچنان در اوج قرار دارد.
پيام ديگر اين دستاورد نظامي و سياسي، آمادگي ارتش سوريه براي ورود به نبرد و بازپس گيري ساير مناطق سوريه و پيش از همه رقه ، پايتخت خود خوانده داعش است و نشان مي دهد نيروهاي ارتش سوريه با وجود شش سال جنگ توان و قدرت خود را حفظ کرده اند.
پايان بحث بر سر نبرد رقه
به عبارت ديگر زمان بازپس گيري تدمر به بحث و بررسي جاري در خصوص طرف هايي که در رقه با داعش وارد جنگ خواهند شد، پايان خواهد داد، زيرا در اين خصوص اين سوال ها مطرح بود که آيا نيروهاي دموکراتيک کُرد تحت حمايت آمريکا در رقه وارد صحنه جنگ خواهند شد يا نيروهاي سپر فرات تحت حمايت ترکيه؟
در پاسخ بايد گفت هيچ يک از اين دو، اين نيروهاي ارتش سوريه هستند که در رقه وارد نبرد خواهند شد زيرا اين شهر در هر حال يک شهر سوري است.
عطوان در ادامه افزود: به نظر نمي رسد بازپس گيري شهر تدمر براي نيروهاي ارتش سوريه دشوار بود، زيرا اين شهر که داعش چند بار آن را اشغال و سپس از دست داده است و اکنون بار ديگر آن را به اشغال گرفته است، ارزش راهبردي واقعي ندارد و فقط يک بيابان تاريخي در قلب صحرا است که آثار تاريخي مربوط به دو هزار سال پيش را در خود جا داده است.
شايعه پراکني ها مخالفان سوري در خصوص رقه
معماي زيادي در مورد رقه و سقوط و بازپس گيري آن در چند نوبت مطرح شد و مخالفان سوري اين شايعه را رواج دادند که نيروهاي ارتش سوريه بدون جنگ آن را به داعش تسليم کردند زيرا در نظر دارند تمام توان خود را براي بازپس گيري حلب و حومه دمشق متمرکز کنند و آن را در صدر اولويت هاي نظامي خود قرار داده اند و پس از تحقق اين اهداف نوبت آزادسازي رقه مي رسد و پس از آن نبرد شهر ادلب و سپس الباب الويت دارد؛ شهري که اکنون تحت اشغال نيروهاي ترک موسوم به سپر فرات قرار دارد و مسئولان سوري حضور نيروهاي ترک در آنجا را به معني اشغال و نقض حاکميت کشور سوريه مي دانند.
به هر حال چه بسا اعلام پيروزي نبرد تدمر همزمان با آغاز گفت وگوهاي «ژنو 4» بين هيئت سوريه و سه هيئت از مخالفان، تصادفي نبود حال آنکه اين گفت وگوها همانند دفعات قبل براي رسيدن به حل و فصل سياسي بحران سوريه هيچ پيشرفت قابل ذکري نداشته است.
راهبرد ايران، روسيه و سوريه در سوريه
برداشتي که از اين شرايط مي توان داشت اينکه ائتلاف روسي- سوري- ايراني دو راهبرد را در پيش گرفته است:
- ادامه عملي کردن نقشه هاي نظامي براي بازپس گيري خاک سوريه در چارچوب مبارزه با تروريسم.
- طولاني کردن گفت وگوها تا حد ممکن .
نکته قابل توجه اينکه دولت سوريه بازپس گيري شهر تاريخي تدمر را جشن خواهد گرفت وبارديگر يادآور خواهد شد که براي شکست تروريست ها از همه قدرتمند تر است.
زمام امور سوريه در دست سوريه و متحدانش
در اين ميان هيئت رسمي سوريه در ژنو شاهد اختلافات مخالفان و نيز انتقادات روسيه و استيفان ديمستورا نماينده سازمان ملل از آنان در ارتباط با مانع تراشي در مسير گفت وگوها است.
به هر حال اکنون روسيه سرنخ بازي را به دست گرفته است و آن را همانطور که خود و متحدانش مي خواهند، سمت و سو مي دهد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد