ايرنا/ روزنامه 'القدس العربي' گزارش داد که مقامات امنيتي سعودي فرار دختر ديگري در عربستاني را از خانه تاييد کردند. اين دختر که 'نجود' نام دارد، به خاطر خشونت هاي کلامي و جسمي از سوي پدرش از پنجره خانه شان فرار کرده است.
به گزارش اين روزنامه، نجود با انتشار يک فايل صوتي بيان کرده که من از خشونت و آزارهاي مدام کلامي و رفتاري پدرش فرار کرده است. وي ادعا کرد: او امروز ( سه شنبه) قصد داشت مرا به خاطر يک موضوع بسيار بي ارزش بسوزاند و من از ترس از پنجره اتاقم به منزل همسايه گريختم.
وي گفت: به کمک شما نيازمندم و به هر جايي که دولت عربستان براي من در نظر بگيرد، خواهم رفت، اما به خانه باز نمي گردم.
دادستان عربستان که فرار نجود را تاييد کرده، در بيانيه اي از مقامات قضايي اين کشور خواست پيگيري هاي لازم را در اين باره انجام دهند.
اين اقدامات سريع ناشي از نگراني مقامات سعودي از تکرار فرار دختران در عربستان مي باشد که از چهره حقوق بشر در اين کشور پرده برداشته است.
القدس العربي نوشت: قصه فرار دختران عربستاني تبديل به يک معضل اجتماعي در اين کشور شده که نيازمند يک راه حل سياسي فوري است، زيرا اين موضوع تبديل به سريالي شده که سرکوب حقوق زنان در اين جامعه و قوانين سختگيرانه در اين کشور را نمايان مي سازد.
در روزهاي گذشته خبر فرار 'رهف القنون' منتشر شد. اين دختر 18 ساله که ابتدا با خانواده اش به کويت سفر کرده بود، کمتر از 10 روز پيش (پنجم ژانويه 2019) از آنجا به تايلند گريخت و در هتل فرودگاه بانکوک معلق ماند تا اينکه اجازه يافت موقتا وارد خاک اين کشور شود تا کميسارياي پناهندگان سازمان ملل وضعيت او را بررسي کند. القنون مقصدش استراليا بود، اما نهايتا کانادا به او پناهندگي داد. او گفت که ديگر 'مسلمان نيست' و در بحبوحه تنش هاي عربستان با کانادا بر سر حقوق بشر، سر از تورنتو درآورد.
هرچند دولت عربستان تلاش کرد رهف را به کشور بازگرداند، اما فرار وي موفقيت آميز بود. اما سرنوشت 'دينا علي سلوم' دختر 24 ساله عربستاني که در آوريل 2017 قصد داشت از فيليپين به استراليا فرار کند، چيز ديگري بود.
او در فرودگاه 'مانيلا' بازداشت و اجبارا به خانواده اش در عربستان تحويل داده شد. هرچند وي در ويديويي که در شبکه هاي اجتماعي منتشر شد، گفته بود: اگر مرا بازگردانند، خانواده ام مرا به قتل مي رسانند.
به گزارش پايگاه خبري 'ميدل ايست آي' پديده فرار زنان نشانگر شکست دولت سعودي و موسسه هاي دولتي است که به جاي تامين امنيت و حمايت از حقوق زنان، آنان را در مراکز خاصي زنداني مي کنند تا محارمشان با ارائه مدرک آزادشان کنند.
اين پايگاه خبري در گزارش خود نوشت: در عربستان زنان از حداقل حقوق اجتماعي هم محروم هستند و محدوديت در رفت و آمد و ازدواج اجباري و محروميت از حقوق و آزادي هاي اوليه نمونه هايي از اين نابرابري اجتماعي است.
بازار