فارس/ تحليلگر امور امنيتي يک روزنامه صهيونيستي اعلام کرد، دو فرستاده رئيسجمهور آمريکا و سفير اين کشور در فلسطين اشغالي، همگي آمريکاييهاي يهوديالاصل هستند و نميتوانند در طراحي معامله قرن، بيطرف باشند.
«يوسي مِلمان» تحليلگر امور امنيتي روزنامه «معاريو» اعلام کرد، رفتارهاي دولت کنوني آمريکا به رياست «دونالد ترامپ» پر از تناقض است و اين دولت نميتواند «ميانجي بي طرفي» در طرح آمريکا براي مسأله فلسطين موسوم به «معامله قرن» باشد.
وي در گزارشي نوشت: " تناقض" وجه تمايز سياست ترامپ است، مانند تنشي که با کره شمالي داشت و پس از آن با رهبر اين کشور «کيم جونگ اون» ديدار کرد؛ همچنين درباره ايران نيز، ترامپ ابتدا اين کشور را تهديد به تخريب کرد اما پس از آن گفت که خواستار جنگ با ايران نيست.
ملمان در ادامه تأکيد کرد: دولت ترامپ نميتواند ميانجيگري بيطرفي باشد زيرا معامله قرن را داماد و مشاور وي «جرد کوشنر»، فرستاده ويژهاش «جيسون گرينبلات» و سفير اين کشور در اسرائيل «ديويد فريدمن» تهيه کردهاند؛ همه اينها آمريکاييهاي يهوديالاصل هستند که اسرائيل بويژه (حزب) راستگرا را تأييد ميکنند. مشکل بزرگتر اين است که اين سه نفر تجربه لازم براي اداره نزاعهاي بينالمللي را ندارند.
اعلام رسمي ايالات متحده مبني بر اين که قصد دارد جنبه اقتصادي طرح خود براي حل و فصل مناقشه فلسطين و اسرائيل موسوم به «معامله قرن» را در ماه آينده در بحرين رونمايي کند، طوفاني از سوالها را راجع به راز تعويق بحث در مورد جنبههاي سياسي اين طرح و دليل اينکه کشور کوچکي مثل بحرين به عنوان خاستگاه اين طرح جنجالي انتخاب شده، پديد آورده است.
ناظران معتقدند، آمريکا از طريق اعلام جنبه اقتصادي طرح صلح خود به دنبال ارائه [باج و] مشوقهايي به فلسطينيها و کشورهاي عربي مشمول اين طرح نظير اردن، لبنان و مصر است تا بعدا مجبور شوند بُعد سياسي طرح را هم قبول کنند.
«محمد أبو جياب» سردبير هفته نامه «الاقتصادية» فلسطين در اين خصوص ميگويد: «معامله قرن آمريکا عمدتا بر اقتصاد و نه سياست استوار است و جنبههاي سياسي در حاشيه نتايج آن قرار دارد». ابو جياب به الخليج اونلاين گفت: «نتايج سياسي اين معامله بعد از اينکه جنبه اقتصادي آن اجرا شد، ظهور خواهد يافت و اگر اين کار انجام شود، همه مجبور خواهند شد جنبه سياسي را اجرا کنند».
بازار