العالم/ کميسر عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در جريان سفر به ميانمار از مقامات اين کشور خواست تا زمينه بازگشت امن آواراگان مسلمان به کشورشان را فراهم کنند.
به گزارش آناتولي، فيليپو گراندي کميسر عالي سازمان ملل در امور پناهندگان امروز شنبه و در جريان سفر رسمي به ميانمار، با ابراز نگراني از وضعيت مسلمانان ايالت راخين در شمال غرب ميانمار که هم اکنون در بنگلادش به سر مي برند، تاکيد کرد که دولت ميانمار بايد براي بازگشت امن اين آوارگان به کشورشان دست به کار شود.
کميسر عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ديدار خود با آنگ سان سو چي رهبر حزب حاکم ميانمار و مقامات ديگر اين کشور نگرانيهاي خود از وضعيت مسلمانان راخين در بنگلادش را اعلام کرد.
وي در اين خصوص گفت: دولت ميانمار براي اينکه مسلمانان راخين از بنگلادش با خيال راحت به کشور خود بازگردند، بايد اقدامات لازم و اعتمادسازي را اتخاذ کند.
گفتني است ارتش ميانمار در ۲۵ آگوست ۲۰۱۷ حملات خود به منطقه راخين را آغاز کرد. در اين حملات هزاران غيرنظامي راخيني جان باخته و حدود ۳۵۰ روستا توسط ارتش و بوداييان افراطي به آتش کشيده شد.
طبق آخرين گزارش سازمان ملل، شمار مسلماناني که از ۲۵ آگوست ۲۰۱۷ به اين سو از خشونتهاي ارتش ميانمار و بودائيان افراطي گريخته و به اردوگاهها و اقامتگاههاي موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به ۷۴۵ هزار نفر رسيده است.
از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۸۴ درصد از جمعيت ۲ ميليوني مسلمانان راخين در پي خشونتهاي ارتش ميانمار و بوداييان افراطي به کشورهاي همسايه گريختهاند. سازمان ملل متحد و ديگر سازمان هاي بينالمللي مدافع حقوق بشر خشونت عليه مسلمانان راخين در ميانمار را «پاکسازي قومي» و «نسلکشي» توصيف ميکنند.
بازار