ايسنا/ پس از آنکه آمريکا بلنديهاي جولان اشغالي سوريه را در طبقي اخلاص تقديم صهيونيستها کرد و حاکميت اين رژيم بر اين منطقه سوري را به رسميت شناخت، طرحهاي صهيونيستها براي کوچاندن ساکنان اين منطقه سرعت گرفته است.
روزنامه الاخبار در يادداشتي نوشت: "از زماني که آمريکا حاکميت رژيم صهيونيستي بر بلنديهاي جولان سوريه را به رسميت شناخت، طرحهاي اين رژيم براي کوچاندن ساکنان اين منطقه تسريع يافت. اين درست است که مسأله يهودي سازي جولان موضوعي جديد نيست اما به رسميت شناختن حاکميت اسرائيل بر آن از سوي دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا، به کوچ اجباري اهالي آن مشروعيت بخشيده است.
وزارت مسکن رژيم صهيونيستي و طرفهاي رسمي ديگر طرح يهودي سازي را آماده ميکنند که اخيرا پرده از چهره آن برداشته شد. هدف از اين طرح تشويق به اسکان در بلنديهاي اشغالي جولان با ساخت ۳۰ هزار واحد مسکوني در شهرک "کتسرين" و همچنين ساخت دو شهرک جديد براي بازگرداندن ۲۵۰ هزار يهودي همزمان با سال ۲۰۴۸ است. طرح يهودي سازي همچنين شامل ايجاد مشاغل براي شهرکنشينان، توسعه بخشهاي پيشرفته کار و شبکههاي حمل و نقل عمومي از جمله قطار، اتوبوس و تشويق به گردشگري پس از پاکسازي ۸۰ هزار دونم از اراضي مين گذاري شده و آمادهسازي آن براي طرحهاي ايجاد مراکز تفريحي و سکونتي ميشود.
طرح يهودي سازي بلنديهاي جولان از سال ۱۹۶۷ در دست اجراست اما به دنبال مخالفت ساکنان اين منطقه با هويت اسرائيلي و همچنين رد عادي سازي روابط از سوي آنها، اين طرح تاکنون تکميل نشده است. رژيم اشغالگر از زمان تصويب قانون جولان در کنست، (پارلمان اين رژيم) در تاريخ ۱۲/۱۴/ ۱۹۸۱ براي تسليم اهالي اين منطقه در مقابل "مشروعيت" شوراهاي محلي که به موجب اين قانون تشکيل شدند، تلاش کرده است اما نسبت افراد واجد شرايطي که رأي دادند از يک درصد هم تجاوز نکرد و همين مسأله منجر به شکست طرحهاي اسرائيل شد.
در همين راستا، حسن زهر الدين، از اهالي جولان ميگويد: در حال حاضر به جز شهرک قديمي که دهها خانواده در آن ساکن بودند هيچگونه فعاليت شهرکسازي جديدي به چشم نميخورد که پس از به رسميت شناختن حاکميت اسرائيل بر جولان توسط رئيس جمهوري آمريکا اقدام به گسترش آن و ساخت ساختمانهاي جديد در آن کردند تا ۱۰۰ خانواده را در خود جاي دهد و به منظور قدرداني از رئيس جمهوري آمريکا نام ترامپ را بر آن اطلاق کردند. جولان که حدود ۵۸ سال در اشغال است همچنان تعداد عربهاي صاحب زمين در آن بيشتر از سهرکنشينان هستند و ۹۵ درصد از آنها به ملت، ارتش و رهبري سوريه گرايش دارند.
شيخ "قاسم الصفدي"، از روحانيون سوري در جولان نيز در اين باره تصريح ميکند: اين درست است که رژيم اشغالگر قادر به تسلط بر زمين است اما نميتواند بر دلهاي سوريهاي عرب مسلط شود، چراکه ما فرزندان سوري عرب هستيم.
الصفدي درباره به رسميت شناختن حاکميت رژيم صهيونيستي بر اين منطقه نيز تأکيد کرد: نه ترامپ و نه هيچ فرد ديگري نميتواند تاريخ را تغيير دهد. اهالي اين سرزمين تصميم گيرنده هستند و تمامي اراضي سوريه از شرق تا غرب در طول حکومت عثمانيان که بيش از ۴۰۰ سال طول کشيد، در زمان اشغال فرانسه که به پايان رسيد و در حال حاضر که با اشغال رژيم صهيونيستي روبهرو است و دير يا زود با جنگ و يا مسالمتآميز از بين خواهد رفت، با خون اجدادمان روايت و نقل شدهاند.
آخرين طرحهاي اسرائيل شامل دو پروژه است؛ پروژه اول شامل حفاري و اکتشاف نفت در مرکز و جنوب جولان و همچنين دادن مجوز اکتشاف گاز طبيعي در اين مناطق به شرکتهاي آمريکايي است. طرح دوم اسرائيل در جولان نيز ايجاد توربينها براي توليد برق است و به اين بهانه که "توربينهاي مذکور اهرم اقتصادي به شمار ميروند و نياز هزاران فرد از جمله کشاورزان را برطرف ميکنند" اما واقعيت آن است که ارتفاع اين توربينها تقريبا به ۱۸۰ تا ۲۰۰ متر ميرسد و عرض آن نيز ۶۰ تا ۷۰ متر است؛ مسألهاي که يک ضرر براي کشاورزان به شمار ميرود و ميتواند سر و صداي زيادي را به پا کند. اين موضوع ۳۰۰ چهره و شهروند را بر آن داشت تا به دادستاني کل در قدس مراجعه و مخالفت خود را با ساخت اين توربينها اعلام کنند.
شيخ الصفدي درباره اين توربينها ميگويد: هدف از اين طرح ناگزير کردن ما به ترک اراضيمان و کوچ از اين منطقه است، چراکه اين توربينها در اراضي ايجاد خواهند شد که زراعي هستند و ما به بازپرسان اسرائيلي گفتيم که ما حاضريم براي ماندن در سرزمينمان جانمان را فدا کنيم."
بازار