فارس/ حزب حاکم در ترکيه، در اقدامي که آن را «پاسخ به درخواست دولت ليبي» توصيف ميکند، طرحي براي اخذ مجوز اعزام نيرو به ليبي را به پارلمان ارائه ميکند.
حزب «عدالت و توسعه»، حزب حاکم بر ترکيه، امروز طرحي به پارلمان ارائه ميکند که در آن خواستار موافقت با اعزام نيروي نظامي اين کشور به کشور جنگزده ليبي است.
به گزارش شبکه روسيا اليوم، قرار است اين طرح حزب حاکم که گامي فوري تلقي ميشود، روزهاي هشتم و نُهم ژانويه در پارلمان بررسي خواهد شد.
آنکارا پيشتر گفته بود که اين اقدام، پاسخ به درخواست رسمي دولت «وفاق ملي» ليبي مستقر در طرابلس (شمال غرب ليبي) است تا براي مقابله با حمله نيروهاي موسوم به «ارتش ملي» به فرماندهي «خليفه حفتر»، از حمايت نظامي ترکيه در سطوح هوايي، زميني و دريايي، برخوردار شود.
روز گذشته حلوصي آکار وزير دفاع ترکيه در جلسهاي با فرماندهان نظامي مستقر در نزديک مرز سوريه از آمادگي کشورش براي اعزام نيرو به ليبي خبر داد و اين اقدام را «حمايت از منافع داخل و خارج» ترکيه توصيف کرد (جزئيات بيشتر).
در همين ارتباط، «دولت باهچلي» رئيس حزب «جنبش ملي» روز شنبه اعلام کرد که اعضاي حزب او در پارلمان، به طرح حزب حاکم براي کسب مجوز اعزام نيرو به ليبي، رأي مثبت خواهند داد. او در بيانيهاي اعلام کرد که حزبش از درخواست برگزاري جلسه فوقالعاده پارلمان در روز دوم ژانويه جهت بررسي اين طرح، حمايت ميکند.
حزب جنبش ملي مجموعا ۴۹ کرسي از ۶۰۰ کرسي فعلي پارلمان را در اختيار دارد و قرار است به طرح حزب رجب طيب اردوغان در خصوص ليبي رأي مثبت بدهد.
بنا بر اين گزارش، ناظران سياسي در حوزه ليبي، وضعيت اين کشور را بغرنج توصيف ميکنند. پس از سرنگوني حکومت معمر القذافي، اين کشور درگير جنگ داخلي شده و هماکنون نيروهاي شرق در حال جنگ با نيروهاي غرب اين کشور هستند.
هماکنون ليبي تحت اداره دو قدرت است. يکي پارلمان طُبرُق در شرق ليبي و ديگري دولت وفاق ملي در طرابلس (پايتخت) در غرب اين کشور که به ترتيب، نيروهاي شرق تحت حمايت عربستان، مصر، امارات، فرانسه و روسيه هستند و دولت در طرابلس تحت حمايت ترکيه، قطر و ايتالياست.
سازمان ملل، دولت وفاق ملي به رياست فائز السراج، مستقر در طرابلس را به رسميت ميشناسد اما شبهنظاميان شرق، تحت فشار عربستان و مصر سعي دارند، با زور نظامي، پايتخت را تصرف کنند. جنگ شرق و غرب ليبي از بهار گذشته آغاز شده و تاکنون ادامه يافته و صدها نفر از طرفين کشته شدهاند.
تنش ميان نيروهاي شرق ليبي با ترکيه پس از آن افزايش يافت که «رجب طيب اردوغان» رئيسجمهور ترکيه و فائز السراج، رئيس دولت وفاق ملي ۲۷ نوامبر(چهارشنبه ۶ آذر) دو يادداشت تفاهم در امور امنيتي و دسترسي به مناطق دريايي امضا کردند، که با واکنش شديد کشورهاي حامي حفتر و همچنين دولتهاي حاشيه مديترانه از جمله قبرس و يونان مواجه شد.
بازار