فارس/ رئيس يکي از مهمترين لابيهاي رژيم صهيونيستي در آمريکا با اعلام خبر سفرش به عربستان سعودي، گفت «گامي بزرگ» در جهت عاديسازي روابط ميان رياض و تلآويو برداشته شده است.
«آرتور استارک» رئيس لابي صهيونيستي «مجمع رؤساي سازمانهاي بزرگ يهودي آمريکا» (CoP) روز يکشنبه گفت که هفته گذشته به همراه گروهي از مقامهاي ارشد اين سازمان به عربستان سعودي رفته و با مقامهاي ارشد رياض ديدار کرده است.
به نوشته پايگاه «تايمز اسرائيل»، استارک که به همراه «مالکوم هونلين» معاون اجرايي و «ويليام داروف» مدير عامل اين سازمان در يک نشست خبري در قدس صحبت ميکرد، اين سفر را «گامي بزرگ» در جهت عاديسازي روابط ميان رياض و تلآويو توصيف کرد.
وي گفت: «تازه از سفري بسيار مهم به پادشاهي عربستان سعودي بازگشتهايم. اين اولين بار بود که چنين سفري به پادشاهي سعودي داشتيم و فکر ميکنم که اين سفر بسيار سازنده بود. خيلي دلگرمکننده بود.»
هرچند اعضاي اين سازمان پيش از اين سفرهايي به برخي از کشورهاي عربي داشتهاند، اما اين اولين سفر رسمي هيأتي از اين سازمان به عربستان سعودي بوده و از سال ۱۹۹۳ اولين سفر يک هيأت يک سازمان يهودي آمريکايي به اين کشور به شمار ميآيد.
مجمع رؤساي سازمانهاي بزرگ يهودي آمريکا يکي از مهمترين مدافعين رژيم صهيونيستي در آمريکا به شمار ميآيد و حراست از منافع تلآويو و ارتقاء روابط ميان آمريکا و اسرائيل به عنوان اهداف اصلي اين سازمان اعلام شده است. استارک نيز از دوستان نزديک «بنيامين نتانياهو» نخستوزير رژيم صهيونيستي به شمار ميآيد و پيش از اين رئيس سازمان موسوم به «دوستان نيروهاي دفاعي اسرائيل» بوده که در زمينه دفاع از جنايات ارتش رژيم صهيونيستي فعال است.
تايمز اسرائيل نوشته است که سفر استارک و همراهانش از دوشنبه تا پنجشنبه هفته گذشته انجام شده و در جريان آن سران اين سازمان با مقامهاي ارشد عربستان سعودي و همچنين «محمد العيسي» مبلغ سعودي و دبيرکل اتحاديه جهاني مسلمانان ديدار کردهاند. العيسي با «محمد بن سلمان» وليعهد سعودي روابط نزديکي دارد.
بنا بر اين گزارش، ديدارهاي انجامگرفته در عربستان سعودي بر آنچه مبارزه با تروريسم و مقابله با بيثباتي در خاورميانه خوانده شده، متمرکز بوده است.
استارک با بيان اينکه قرار نيست محتواي نشستها رسانهاي شود، گفت: «ما گفتوگويي باز داشتيم. با مقامهاي عاليرتبه ديدار کرديم و دغدغههاي خود را طرح کرديم و آنها هم دغدغههاي خود را مطرح کردند. ما قويا معتقديم که اين گامي در جهت يک رابطه طولاني و سازنده است.»
وي افزود: «ما در طول چندين سال گذشته تعاملات گستردهاي با کشورهاي خليج [فارس] داشتهايم. فکر ميکنم اين يک گام بزرگ به پيش در اين مسير است. اين مشابه ديگر سفرهايي بود به کشورهاي خليج [فارس] داشتيم و شاهد آن بوديم که [آنجا] به وضوح از اسرائيل استقبال ميشود.»
در اين نشست خبري، هونلين از اظهار نظر در مورد موضع سعوديها درباره طرح سازش تحميلي «دونالد ترامپ» رئيسجمهور آمريکا به فلسطينيها خودداري کرد، اما گفت «مايک پامپئو» وزير خارجه آمريکا اين هفته به عربستان سعودي ميرود و او اميدوار است که بعد از رايزنيهاي پامپئو، رياض به سمت حمايت از اين طرح حرکت کند.
تايمز اسرائيل با بيان اينکه اين سفر نشانگر گرم شدن روابط ميان عربستان سعودي و «سازمانهاي يهودي» آمريکاست، نوشته است که بعيد است که اين سفر بدون حمايت و پشتيباني ترامپ و «بنيامين نتانياهو» نخستوزير رژيم صهيونيستي انجام گرفته باشد.
اين سفر چند هفته بعد از آن انجام ميشود که ترامپ بالأخره از طرح موسوم به «معامله قرن» رونمايي کرد. اين طرح که واشنگتن آن را «طرح صلح» ميخواند، حاکميت رژيم صهيونيستي بر بخش بزرگي از اراضي اشغالي کرانه باختري را به رسميت شناخته، پايتختي قدس را به رژيم صهيونيستي سپرده و حق بازگشت را از آوارگان فلسطيني سلب کرده است.
پيش از اين رسانههاي صهيونيستي گزارش داده بودند که تلآويو و رياض در حال رايزني هستند تا به زودي ميان نتانياهو و بنسلمان ديداري دوجانبه برگزار شود. از رياض و قاهره به عنوان محلهاي احتمالي انجام اين ديدار ياد شده است.
بازار