فارس/ يک وبگاه امور نظامي در تحليلي نوشت ، جنگنده «اف-35» ويژه نيروي دريايي آمريکا قادر به پرواز طولاني مدت با سرعت فراصوت نبوده و به هميت دليل رهگيري آن کار دشواري نيست.
يک وبگاه امور نظامي در تحليلي ضعف ديگر جنگنده پرهزينه آمريکا را نمايان ساخت و نوشت ،جنگنده «اف-35» قادر به پرواز طولاني مدت با سرعت فراصوت نيست و به همين دليل مي توان آن را رهگيري کرد.
وبگاه «بالگريين ميليتري» به نقل از «ديفنس نيوز» نوشت، نسخه ساخته شده اين جنگنده براي نيروي دريايي آمريکا نميتواند در طولاني مدت با سرعت فراصوت پرواز کند و ممکن است با از دست دادن خاصيت رادار گريزي از سوي دشمن شکار شده يا آسيب ببيند.
به نوشته اين وبگاه، از سال 2019 تاکنون اين ضعف جنگنده گرانقيمت اف-35 رفع نشده است. «برايان کلارک» تحليلگر انديشکده «هادسن» در اين زمينه گفت، پرواز با سرعت فراصوت برتري براي اين جنگنده محسوب نمي شود . وقتي با خلبانان F-35 صحبت ميکنيد ، آنها ميگويند در موارد محدود و در حالت فوق صوت پرواز ميکنند.
به گفته اين تحليلگر آمريکايي، با اين ضعف دشمن ميتواند اين جنگنده را بدون مشکلي رهگيري کند.
چندي قبل نيز يک شرکت تخصصي توليد رادار در آلمان اعلام کرد که دو فروند جنگنده اف-35 را با استفاده از نسل جديد رادارهاي غيرفعال خود از فاصله 150 کيلومتري رديابي کرده است.
در حالي که شرکت تسليحاتي آمريکايي «لاکهيد مارتين» براي تبليغ جنگنده نسل جديد خود يعني اف-۳۵ روي قابليت رادارگريز و مخفيکار بودن آن تمرکز کرده است، اما خبر ميرسد که اين رادارهاي جديد آلماني توانستهاند اين پرندهها را شناسايي و رهگيري کنند.
نشريه تخصصي «ژورنال جنگافزارهاي شبکهمحور» گزارش داد که شرکت آلماني «هِنسُلدت» که به طور ويژه روي ساخت و توسعه شبکههاي راداري فعاليت ميکند، در آوريل سال گذشته توانسته دو فروند جنگنده اف-۳۵ را رديابي کند که در حال پرواز در نمايشگاه هوايي برلين ۲۰۱۸ بودند. شبکه جديد رادار غيرفعال اين شرکت «توئينويس» (TwInvis) نام دارد که توانسته بود اين جنگندهها را از فاصله ۱۵۰ کيلومتري شناسايي کند و بخشي از حسگرها و پردازشگرهاي نسل جديد است.
بازار