مهر/ مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا از دولت آمريکا خواست تا تصميم خود براي خروج از «پيمان آسمانهاي باز» را مورد تجديدنظر قرار دهد.
به گزارش اسپوتنيک، «جوزف بورل» با صدور بيانيه اي ضمن ابراز تأسف از اعلام تصميم آمريکا براي خروج از پيمان آسمانهاي باز اظهار داشت: «اين پيمان يک رکن مهم در ساختار کنترل تسليحات است و به مثابه يک اقدام اساسي اعتماد ساز و امنيت ساز بکار مي رود».
بورل در ادامه افزود: «در حالي که به ترغيب روسيه براي بازگشت فوري به روند اجراي کامل اين پيمان ادامه مي دهيم، از آمريکا مي خواهم که در تصميم خود تجديدنظر کند».
اين مقام اتحاديه اروپا خاطر نشان کرد که توافقنامه آسمان باز از زمان اجرايي شدن در سال ۲۰۰۲ امکان اجراي بيش از ۱،۵۰۰ «مأموريت شناسايي را بر فراز قلمرو کشورهاي امضاء کننده» تسهيل کرده است و باعث «شفافيت و پيش بيني پذيري» مي شود.
بورل همچنين گفت که «اتحاديه اروپا پيامدهايي که اين تصميم ممکن است براي امنيت اين اتحاديه داشته باشد، بررسي خواهد کرد».
گفتني است که روز جمعه، «سرگئي ريابکوف» معاون وزير خارجه روسيه اعلام کرد که آمريکا به طور رسمي به مسکو اطلاع داده که قصد دارد از پيمان آسمانهاي باز خارج شود.
به گزارش مهر، «دونالد ترامپ» رئيسجمهور آمريکا ميخواهد از پيمان آسمانهاي باز که به امضاي ۳۴ کشور رسيده و امکان پروازهاي شناسايي و تجسسي غيرنظامي بر فراز آسمان کشورهاي عضو را فراهم ميکند، خارج شود اما آلمان تلاش ميکند تا واشنگتن را از اين تصميم منصرف کند.
دليل ترامپ براي خروج از اين پيمان آن است که ادعا ميکند روسيه به پيمان آسمانهاي باز پايبند نيست و به کشورهاي عضو اجازه نميدهد بر فراز روسيه پروازهاي شناسايي داشته باشند؛ اما مسکو اين گفته را رد ميکند.
در مقابل، «هايکو ماس» وزير خارجه آلمان ميگويد که در سالهاي اخير از طرف روسيه مشکلاتي در اجراي اين پيمان وجود داشته، اما اين مشکلات خروج آمريکا را توجيه نميکند.
آلمان تأکيد مي کند که اين پيمان براي حفظ امنيت و صلح نيمکره شمالي زمين ضروري است.
البته آمريکا تنها عضو پيمان نيست که روسيه را به مانعتراشي در اجراي اين پيمان متهم ميکند. اعضاي ناتو پنجشنبه اول خرداد (۲۰ مه) از محدود شدن مناطقي در خاک روسيه که پيمان آسمانهاي باز در آنها قابل اجراست، ابراز نگراني کرده بودند.
بازار