فارس/ در بحبوحه شيوع ويروس کرونا و سرگرم شدن جهان به مقابله با اين ويروس، اخبار مربوط به عاديسازي روابط کشورهاي عربي با رژيم اشغالگر و ديدارهاي محرمانه دو طرف بسيار زياد شده است.
به گزارش گروه بينالملل خبرگزاري فارس، اين روزها اخباري از گوشه و کنار درباره برداشته شدن گامهايي در جهت عاديسازي روابط کشورهاي عربي و رژيم صهيونيستي به گوش ميرسد.
روزنامه «رأياليوم» در سرمقاله خود با اعلام اين مطلب نوشت که پس از انتشار خبر مربوط به مشارکت دو هنرپيشه اسرائيلي مغربيالأصل در جشني که به مناسبت عيد سعيد فطر در کانال دو مغرب برگزار شد، دو خبر ديگر نيز درباره عاديسازي روابط کشورهاي عربي و رژيم صهيونيستي منتشر شد.
به نوشته اين روزنامه، خبر نخست مربوط به فرود هواپيماي اسرائيلي در فرودگاه خارطوم بود که حامل يک تيم پزشکي براي نجات جان «نجوي قدح الدم» دلال روابط بين رژيم صهيونيستي و سودان و واسطه ديدار بين «عبدالفتاح البرهان» رئيس شوراي حاکميتي اين کشور با «بنيامين نتانياهو» نخستوزير رژيم صهيونيستي در فوريه گذشته در اوگاندا بود.
خبر دوم نيز مربوط به تماس تلفني وزراي انرژي رژيم صهيونيستي و مصر و توافق آنها درباره استمرار هماهنگي منطقهاي و ديدار قريبالوقوع در سمينار گاز مديترانه بود و البته فرود هواپيماي اماراتي براي نخستين بار در فرودگاه تلآويو با محموله تجهيزات پزشکي براي کمک به تشکيلات خودگردان فلسطين را نبايد فراموش کرد امري که اين تشکيلات اطلاع قبلي از آن را تکذيب و اعلام کرد که از تحويل اين کمکها خودداري ميکند.
در گذشته صاحبان اين قبيل ابتکارها و اقدامات مربوط به عاديسازي روابط اقدام خود را چنين توجيه ميکردند که در راستاي پيشبرد روند صلح از طريق اطمينانبخشي به رژيم اشغالگر درباره حسن نيت اعراب براي همزيستي و پذيرش اسرائيل در صورت پايبندي آن به طرح صلح عربي صورت ميگيرد اما اکنون روند صلح فروپاشيده، طرح صلح عربي که بر عقبنشيني اسرائيل از اراضي اشغالي و تشکيل دولت فلسطين تأکيد دارد، مُرده و رژيم اشغالگر راهحل دو دولت را به نابودي کشاند، قدس و ارتفاعات جولان را اشغال کرد و اکنون در تدارک براي اشغال يک سوم کرانه باختري و دره اردن است حال آنکه روند عاديسازي روابط نيز شدت گرفته است.
نويسنده ميافزايد که ممکن است مصر وجود معاهده صلح کمپ ديويد و روابط ديپلماتيک با رژيم صهيونيستي را بهانهاي براي اين اقدامات قرار دهد اما بهانههاي سودان، امارات، قطر، مغرب و عُمان چيست؟
رأياليوم در ادامه با اشاره به روابط بين تشکيلات خودگردان فلسطين و رژيم صهيونيستي و حتي هماهنگيهاي امنيتي بين دو طرف نوشت که اين تشکيلات نماينده ملت فلسطين نيست و اين ملت مخالف توافقنامه اسلو است و در برابر تشکيلات خودگردان و رژيم اشغالگر مقاومت ميکند و هر روز در دفاع از اماکن مقدس عربي و اسلامي در قدس اشغالي، شهدا و زخمي و اسرا ميدهد.
نويسنده در ادامه با اشاره به اينکه سودان با اعتقاد به اينکه روابط با رژيم اشغالگر به نفع ملت اين کشور است، به دنبال پيوستن به اردوگاه عاديسازي روابط با اين رژيم است اما بايد اين ضرب المثل را به سودان يادآور کرد که «تو به حج ميروي حال آنکه مردم در حال بازگشت هستند»، رژيم اشغالگر در ضعيفترين دوره خود قرار دارد و با بحرانهاي شديد داخلي و خارجي مواجه است در حاليکه محور مقاومت که سودان نيز تا ديروز جزئي از آن بود هر روز بزرگتر و قدرتمندتر ميشود، شاخهها و بازوهاي محور مقاومت از قدرت برخوردارند و رعب و وحشت در دل اسرائيليها ايجاد ميکند.
رأياليوم افزود که بهبود روابط با رژيم اشغالگر هرگز به حل بحرانهاي اقتصادي سودان کمکي نخواهد کرد و اگر اينگونه بود بحرانهاي مصر و اردن حل ميشد، اين بحرانها به دليل دوري از اسرائيل به وجود نيآمده است بلکه ريشه و علت آن فساد، سوء مديريت، غارت بيتالمال، نبودن توسعه پايدار و سياستهاي غلط داخلي همانند طرفداري از اتيوپي در بحران سد النهضه و سپس انصراف از آن و اعزام نيروهاي سوداني براي جنگ در يمن با هدف جذب کمکهاي مالي است که در نهايت نيز به جيب مفسدان ميرود نه به جيب ملت سودان و نمونه آن را در پيدا کردن دهها ميليون دلار در منزل «عمر البشير» رئيسجمهور سابق سودان شاهد بوديم.
بازار