فارس/ وزير کشور گفت: با هماهنگي که با شوراي نگهبان به عمل آورديم مرحله دوم انتخابات در شهريور برگزار خواهد شد.
عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور شامگاه شنبه (۱۰ خرداد) با حضور در برنامه نگاه يک، اظهار داشت: موضوع کرونا دقيقا در روز ۳۰ بهمن مشخص شد که دو روز پس از آن انتخابات را داشتيم. ما همان روز جلسه تشکيل داديم و از دوستان وزارت بهداشت خواستيم که هر تدبيري دارند را ما اجرايي کنيم.
وي افزود: پيش از انتخابات موضوعات مختلفي در کشور داشتيم؛ اما در دوم اسفند انتخابات را انجام داديم و الحمدالله توانستيم انتخابات را برگزار کنيم؛ تقريبا هيچ مشکل امنيتي در انتخابات نداشتيم. ۵۰۰ هزار نفر بعنوان مجري انتخابات آموزش داده بوديم، ۴۶ هزار ناظر آموزش ديده بودند و بيش از يک ميليون نفر هم امنيت انتخابات را بر عهده داشتند.
وزير کشور ادامه داد: با هماهنگي که با شوراي نگهبان به عمل آورديم مرحله دوم انتخابات در شهريور برگزار خواهد شد.
رحماني فضلي با اشاره به تغييرات متعدد در قانون انتخابات کشور، گفت: قانون انتخابات هر دوره در مجلس يک اصلاحيه خورده است، اما نگاه وزارت کشور به يک لايحه جامع انتخاباتي است چراکه الان ما چهار قانون انتخاباتي داريم.
وي افزود: در انتخابات گذشته ۱۱۲۳ هيات انتخاباتي با تعداد ۱۷۹۵۲ نفر عضو هيات اجرايي داشتيم. ما لايحه جامع انتخاباتي را دو فوريتي به مجلس داديم اما دو فوريتي آن تصويب نشد و پشت لوايح و طرح ها ماند. ما بر همان لايحه که به مجلس فرستاديم مصر هستيم.
وزير کشور با بيان اينکه ما در اجراي انتخابات با ضعفهاي زيادي روبرو هستيم، تاکيد کرد: از نظر بنده بايد در انتخابات احزاب با هويت بيشتري حضور يابند.
رحماني فضلي در مورد برگزاري انتخابات به صورت الکترونيک، خاطرنشان کرد: ۲۵ فرآيند در انتخابات داشتيم که ۲۳ مورد آن الکترونيکي بود، تنها دو مورد اخذ و شمارش الکترونيکي نبود. ۵۸ هزار دستگاه تشخيص هويت با نظارت شوراي نگهبان سفارش داديم، ما در اين انتخابات از استفاده تکراري شناسنامه براي راي جلوگيري کرديم، اصلا اين آمادگي را داريم که شوراي نگهبان نرمافزار را ايجاد کند و ما نظارت کنيم و يا با هم اينکار را انجام دهيم.
وي گفت: ما کاملاً آماده هستيم شوراي نگهبان هم دنبال اين مسأله است.
وزير کشور در مورد مبارزه با کرونا در کشور، بيان داشت: موضوع کرونا يک اپيدمي کلي در دنيا است، اول بايد از مردم تشکيل کنيم. مردم جانانه وارد شدند و امروز هم يک نظرسنجي معتبر نشان داد ۹۸ درصد مردم با آگاهي و درک عميق همکاري داشتند.
رحماني فضلي با اشاره به تلاشهاي رئيس جمهور در روزهاي مبارزه با کرونا و فعاليت ستاد ملي مبارزه با کرونا، گفت: وزارت کشور توانست در کل کشور در کنار وزارت بهداشت باشد. ما از لحاظ ايمني و تجهيزات در جايگاه بسيار خوبي قرار داريم؛ البته در روزهاي اول نميدانستيم چه مي شود ، نيروهاي مسلح ۵۰۰۰ تخت و نقاهتگاه ايجاد کردند.
وي با اشاره به نقش رهبر انقلاب در مبارزه با کرونا، تصريح کرد: رهبر انقلاب دستور دادند تصميمات ستاد در جايگاه قانون است. ما تحريم بوديم و همه کشورها به کالاهايي چون ماسک نياز داشتند، بسيج وارد صحنه شد.
وزير کشور با اشاره به اينکه مجبور شديم اماکن مقدسه و نمازهاي جمعه را تعطيل کنيم، گفت: ما در سطح کشور توانستيم کنترلهاي فيزيکي را انجام دهيم. همه اينها ظرف دو ماه انجام داديم الان هم با روند کاهشي با ثبات رسيديم. الگوي مديريت کرونايي ميتواند يک الگوي اجرايي مناسب باشد؛ البته ما در ابتداي سال هم با همان همدلي توانستيم در کنار هم باشيم.
رحماني فضلي با تاکيد بر اينکه تصميم گيري در مبارزه با کرونا مرتبط با جان مردم بود، خاطرنشان کرد: برخي کشورها مثل آمريکا، انگلستان و سوئيس اصلا تصميم گرفتند هيچ کاري نداشته باشند. يک الگوي ديگر هم الگوي بگير و ببند چين بود. اقدامات ما بينا بيني بود. الان بيش از ۸۵ درصد مشاغل به کار خود برگشته اند.
وي با تقدير از نقش صداوسيما و رسانهها در مديريت افکار عمومي براي مبارزه با کرونا، تاکيد کرد: با حضور مسئولان اصناف بسياري مصوبات را تصويب کرديم اما اگر پاساژي رعايت نکند بسته خواهدشد.
بازار