ايسنا/ بر اساس برنامه اعلام شده، مذاکرات راهبردي ميان عراق و آمريکا از نيمه ماه جاري ميلادي (حدود ۱۴ روز ديگر) در بغداد آغاز خواهد شد.
به گزارش نورنيوز، اگرچه دولت جديد عراق هنوز اعضاي تيم مذاکره کننده اين کشور در مذاکرات را تعيين نکرده، ليکن گفته ميشود «مصطفي الکاظمي»، نخست وزير عراق در تلاش است با معرفي سريعتر وزير خارجه پيشنهادي خود به پارلمان، سرپرستي هيئت عراقي مذاکره کننده را به او واگذار کند.
دولت آمريکا پيشتر «ديويد هيل»، معاون وزير خارجه اين کشور را به عنوان سرپرست هيئت مذاکره کننده خود معرفي کرده است.
بر اساس اظهارات چندي قبل «مايک پومپئو»، وزير خارجه آمريکا و مصاحبه اخير سفير آمريکا در بغداد، گفتگوهاي راهبردي تنها بر مسائل امنيتي و نظامي متمرکز نخواهد بود.
در سال ۲۰۰۸ نيز در دوران نخست وزيري «نوري المالکي»، گفتگوهاي مشابهي ميان بغداد و واشنگتن انجام شد که خروج تدريجي نيروهاي آمريکايي از عراق را از سال ۲۰۱۱ به دنبال داشت.
در اين ميان؛ مقامات آمريکايي به خوبي بر اين واقعيت وقوف دارند که اکثريت سياستمداران طيفهاي مختلف در عراق و قاطبه مردم چنانچه مصوبه پارلمان اين کشور مبني بر خروج نيروهاي نظامي خارجي از عراق مشخص کرده، خواستار کاهش روابط با آمريکا به ويژه خروج سريع نيروهاي نظامي اين کشور از خاک عراق هستند.
مهمترين رخداد و بهانهاي که ميتواند توجيه کننده تداوم حضور آمريکا در عراق و تقويت طيف کم تعداد سياستمداران عراقي هوادار همکاري نزديک با آمريکا باشد، مسئله مبارزه با تروريسم و مشارکت آمريکا در امنيت عراق است.
بر اساس اسناد و ادله غير قابل خدشه، دولت آمريکا و متحدان اين کشور که در قالب ائتلافي نظامي براي مبارزه با تروريسم در عراق حضور دارند در طول سالهاي گذشته به جاي مبارزه جدي با داعش مسير «مديريت تروريسم» در منطقه و از جمله در عراق را دنبال کرده و از اين اهرم براي افزايش فشارهاي سياسي، امنيتي، اقتصادي و اجتماعي به کشورهاي منطقه بهرهبرداري کردهاند.
اوجگيري اقدامات تروريستي در آستانه گفتگوهاي راهبردي بغداد و واشنگتن موضوعي نيست که بتوان آن را در چارچوب «تئوري تصادف» تحليل کرد.
بر اساس گزارشهاي به دست آمده از منابع موثق، مقايسه فعاليتهاي تروريستي داعش در ۴ ماهه اول سال ۲۰۱۹ ميلادي نسبت به مدت مشابه در سال۲۰۲۰ از افزايش ۴۴ درصدي اين اقدامات خبر ميدهد.
اگرچه نميتوان وجود سياستمداران قدرتمند در هيئت حاکمه عراق را که علاقهمند به داشتن روابطي گسترده با آمريکا هستند انکار کرد، ليکن به نظر ميرسد با توجه به رويکرد مرجعيت عالي عراق و همچنين ترکيب پارلمان اين کشور و نقش تعيين کننده نيروهاي مقاومت مردمي و حشد شعبي در تامين امنيت اين کشور، آمريکاييها شانس زيادي براي هدايت روند گفتگوهاي راهبردي ميان دو کشور به سمت تقويت و تثبيت حضور خود در عراق ندارند.
بازار