فارس/ ارتش دولت وفاق ملي ليبي پيشنهاد آتش بس مصر و نيروهاي شرق ليبي را ردّ و بر تصرف همه مناطق اين کشور تأکيد کرد.
ارتش وابسته به دولت وفاق ملي ليبي در اولين واکنش به پيشنهاد متارکه جنگ مصر و ژنرال «خليفه حفتر»، فرمانده شبهنظاميان شرق ليبي، گفت که وقت براي تلف کردن ندارد و تصميم به توقف جنگ را خود ميگيرد.
سرتيپ خلبان «محمد قنونو»، سخنگوي رسمي ارتش مذکور امروز شنبه در واکنش به کنفرانس مشترک رئيس جمهور مصر و ژنرال حفتر در قاهره که طي آن پيشنهاد آتشبس دادند، گفت: «ما نبوديم که جنگ [در ليبي] را آغاز کرديم ولي قطعا ما زمان و مکان پايان اين جنگ را اعلام خواهيم کرد».
او در واکنش به «ابتکار عمل آتشبس» از سوي مصر و حفتر را رد کرد و گفت: «ما وقت اضافي براي مشاهده ياوهگوييها جنايتکار جنگي ( خليفه حفتر) در شبکههاي ماهوارهاي نداريم».
سخنگوي ارتش دولت وفاق ملي گفت که نيروهاي تحت امر اين دولت «با قدرت و قاطعيت» به عمليات تعقيب شبه نظاميان «تروريست» حفتر ادامه خواهند داد.
عبدالفتاح السيسي، رئيس جمهور مصر و حفتر امروز شنبه به همراه «عقيله صالح»، رئيس پارلمان شرق ليبي (مستقر در طُبرُق) بعد از ديدار چند ساعته، طي نشستي از توافق طرفين بر طرح ابتکار عمل سياسي براي توقف درگيريها در ليبي خبر دادند.
ابتکار عمل سيسي و حفتر چيست و چرا اعلام شد؟
بر اساس اعلام دفتر اطلاع رساني رياست جمهوري مصر، ابتکار عمل ادعايي مذکور خواهان توقف درگيريها از پس فردا (دوشنبه) و ترسيم چارچوب راه حل سياسي براي پايان دادن به بحران ليبي است.
منبعي رسمي در مصر به روزنامه الکترونيکي «العربي الجديد» گفت که هدف از اين ابتکار عمل، ترميم شکاف به وجود آمده در بين نيروهاي شرق به ويژه حفتر و عقيله صالح و تلاش براي متحد کردن آنها (دو شق سياسي و نظامي) پشت سر رئيس پارلمان است تا زمينه براي بازگشت به گفتوگوها بين دولت شرق و دولت وفاق ملي مهيا شود.
منبع مذکور که خواست نامش فاش نشود، در باره ديدار حفتر و صالح با السيسي گفت که اين ديدار، دو روز در قاهره زمان برد و برآيند آن اين شد که حفتر از موضع قبلي خود در قبال دولت وفاق ملي و توافق صُخيرات برگردد. حفتر ماه پيش با بيان اينکه اين توافق را قبول ندارد، خود را حاکم ليبي خواند؛ توافق صخيرات ۲۰۱۵ با نظارت سازمان ملل در مغرب منعقد گرديده و نتيجه آن تشکيل دولت وفاق ملي به رياست فايز السرّاج شد.
منبع ادعايي العربي الجديد گفته «مصر، امارات و حفتر را مسئول وخامت شرايط اخير در ليبي دانسته است، چرا که آنها با دعوت از روسيه براي نقشآفريني گسترده در نبردها[ي ليبي] اوضاع را خراب کردهاند».
اين منبع در چرايي تصميم قاهره مبني بر نکشاندن پاي مسکو به ليبي ميگويد، مصر از همان ابتدا مخالف اين مسئله بود به اين دليل که اين اقدام باعث نفوذ بيش از پيش غرب و آمريکا در ليبي شده و روسيه در اين شرايط، توان اعمال نفوذ و سيطره بر ليبي را نخواهد داشت. به گفته اين منبع، ترکيه با علم به اين شرايط و چراغ سبز آمريکا در حال تضعيف نفوذ حفتر و روسيه در ليبي است.
نبرد بين دو ارتش در ليبي به کجا رسيده است؟
ارتش تحت امر دولت وفاق ملي بعد از آزادسازي فرودگاه بينالمللي طرابلس و شهرهاي «ترهونه»، «بنيوليد» و الاصابعه» در حومه پايتخت ليبي طي روزهاي گذشته، امروز به مرزهاي شهر «سِرت» رسيده و مطابق آخرين گزارشها، ورد به اين شهر را از سه محور آغاز کرده است.
فرماندهي عمليات «برکان الغضب» (آتشفشان خشم، نام عمليات ارتش دولت وفاق ملي) دقايقي پيش با اعلام اين خبر ادعا کرد که نيروهاي ارتش حفتر شهر سرت را رها کرده و در حال فرار هستند.
بازار