ايسنا/ اتاق ۳۹ نام سازماني مخفي در کره شمالي است که گفته ميشود وظيفه تامين ارز خارجي براي رهبري حزب کارگران کره شمالي را برعهده دارد.
به گزارش روزنامه اکسپرس،کيم جونگ ايل در سال ۱۹۷۴ اين سازمان را بنا نهاد. اين نهاد از آن جهت که کره شمالي به خاطر تحريمها محدود شده، براي اين کشور آسيايي مهم است.
ديويد مکسول، سرهنگ بازنشسته نيروهاي ويژه ارتش آمريکا و کارشناس حوزه کره شمالي به نيويورک پست گفت: فکر ميکنيد کيم جونگ اون از کجا وسايل لوکس خودش مثل مرسدس بنز، ساعتهاي رولکس و مشروبات را تامين ميکند؟ همه اين پولها براي خريد از اين اتاق تامين ميشود.
گفته شده که نام رسمي اين اتاق دفتر شماره ۳۹ کميته مرکزي حزب کارگران کره است اما به آن اتاق ۳۹ يا دفتر ۳۹ يا واحد ۳۹ نيز گفته ميشود.
برخي از گزارشها نشان ميدهد که چو سونگ، همسر کيم يو جونگ، خواهر رهبر کره شمالي يکي از مقامهاي اين اتاق باشد يا براي واحدي از ارتش کار ميکند که مسئول حفاظت از جان برادر زنش است.
جيسون لي، فراري کره شمالي که همراه با پدرش به عنوان مديران اين اتاق فعاليت داشت، گفته است: به نظر ميرسد که اين اتاق، مثل يک بانک براي کيم جونگ اون است.
شان کينگ، تحليلگر آسيايي نيز گفت: خانواده کيم شبيه به يک خانواده نقابدار جرايم سازمان يافته هستند تا رهبران يک کشور.
دولت کره شمالي همچنين ديپلماتها را در حالي به خارج از کشور اعزام ميکند که آنها بايد مقاديري از ارز مطمئن را به هر شکلي که ميتوانند به کشورشان منتقل کنند. سفارتخانههاي کره شمالي همانند يک تشکيلات جنايي چند مليتي رفتار ميکنند.
در همين حال، کره شمالي به گردشگران اجازه نميدهد تا از پول اين کشور استفاده کنند و به همين دليل بايد از ارزهاي خارجي استفاده کنند. در برخي از مکانها هم گردشگران ميتوانند از ين ژاپن و روبل روسيه استفاده کنند. استفاده از دلار، يورو و يوآن چين در کره شمالي توسط گردشگران رايج است.
بازار