ايسنا/ رئيس جمهوري اسبق آمريکا طرح اسرائيل براي الحاق بخشهايي از کرانه باختري را محکوم کرد و هشدار داد، طرح الحاق به راهکار تشکيل دو کشوري و امکان دستيابي به راهحل عادلانه درگيري ميان فلسطين و رژيم صهيونيستي پايان خواهد داد.
به گزارش آناتولي، جيمي کارتر، رئيس جمهوري اسبق آمريکا در بيانيهاي اعلام کرد: طرح الحاق به منزله مصادره گسترده و غيرقانوني اراضي فلسطين خواهد بود. بايد اين طرح متوقف و اسرائيليها و فلسطينيها براساس قطعنامههاي ذيربط سازمان ملل و توافقنامههاي دوجانبه سابق به مذاکرات هدفمند برگردند.
وي توسعهطلبي مستمر رژيم صهيونيستي در شهرکهاي کرانه باختري را محکوم کرد و گفت، اين اقدام هرگونه احتمال تشکيل کشور مستقل فلسطين را به خطر مياندازد.
کارتر گفت، طرح الحاق به راهکار تشکيل دو کشوري و امکان دستيابي به راهحل عادلانه درگيري ميان فلسطين و رژيم صهيونيستي پايان خواهد داد.
وي که رهبري ميانجيگري معاهده صلح مصر و رژيم صهيونيستي را بر عهده دارد، تأکيد کرد: طرح الحاق اين معاهده و دو توافقنامه کمپ ديويد و اسلو را که نقشه راه صلح را مشخص کرده، نقض ميکند.
در مجلس سنا، کريس وان هولن، سناتور دموکرات هم روز پنجشنبه اعلام کرد، از قطع کمکهاي آمريکا به رژيم صهيونيستي در صورت اجراي طرح الحاق حمايت خواهد کرد.
وي گفت، در طرحش که ارائه خواهد کرد بر روابط تاريخي ميان آمريکا و رژيم صهيونيستي و تعهد آمريکا به امنيت اين رژيم تأکيد شده است و با طرح الحاق بخشهايي از کرانه باختري مخالف است، منطقهاي که جهان آن را سرزمين کشور فلسطين آينده ميداند.
وان هولن گفت: به شدت از کمکهاي امنيتي به دوست و متحد خود اسرائيل حمايت خواهم کرد اما نبايد از کمک ما براي پيشبرد طرح غيرقانوني بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در الحاق يکجانبه بخشهايي از کرانه باختري که به کشته شدن راهکار تشکيل دو کشوري و چشماندازهاي صلح منجر ميشود، استفاده شود.
در همين راستا، يک منبع آگاه گفت، رايزنيها ميان کاخ سفيد و دولت نتانياهو ادامه دارد تا درباره نحوه الحاق به توافق برسند.
پيرامون ماهيت و ميزان الحاقي که دولت آمريکا با آن موافقت خواهد کرد، اين منبع ميگويد: از نظر دولت واشنگتن طرح معامله قرن اعلام شده در نهايت به وضوح شامل حق اسرائيل در الحاق حدود ۳۰ درصد از اراضي کرانه باختري است با اين حال، زمان فعلي دقيق است و هر گونه اعلام در هفته آينده شامل شهرکها در منطقه اورشليم (قدس) خواهد بود و الحاق غور اردن را به تأخير مياندازد.
به گفته اين منبع، نتانياهو نسبت به تسريع طرح الحاق احساس نياز ميکند زيرا عقربههاي ساعت انتخابات در آمريکا به سرعت در گردش است و نتانياهو نميخواهد خودش را در مقابل دولت دموکرات جو بايدن، نامزد دموکراتها در اين انتخابات و رقيب دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا ببيند که با طرح الحاق مخالف است.
اين منبع در پايان گفت، پايگاه تبليغاتي مسيحي ترامپ در انتخابات به او فشار ميآورد که به نتانياهو درباره طرح الحاق چراغ سبز نشان دهد.
لازم به ذکر است که بنيامين نتانياهو به رغم فشارها و واکنشهاي گسترده بينالمللي و داخلي اعلام کرده بود که از ابتداي ماه ژوئيه جاري طرح الحاق کرانه باختري و غور اردن را به اجرا خواهد گذاشت اما با وجود اينکه سه روز از ماه جولاي و موعد مقرر گذشته، اين وعده عملي نشد.
بازار