ايرنا/ «ليز گراندي» مسئول هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در يمن روز چهارشنبه نسبت به گرسنگي و سوءتغذيه ميليونها يمني هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه گراندي افزود: سازمان ملل متحد منابع کافي براي مقابله با فاجعهاي که مردم يمن را تهديد مي کند، ندارد.
وي گفت: يمن فقيرترين کشور شبهجزيره عربستان است و به کمکها متکي است و اين در حالي است که شيوع ويروس کرونا بدون کنترل افزايش يافته و ميليونها کودک با گرسنگي دست و پنجه نرم ميکنند و ميليونها خانواده آسيبپذير به سرعت دچار شرايطي بدتر خواهند شد.
هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در يمن افزود: برنامه کمکهاي سازمان ملل متحد که نيازهاي بهداشتي، درماني و غذايي را دربرميگيرد، به دليل کمبود منابع متوقف شده و به نظر ميرسد که شرايط اقتصادي به صورت نگرانکنندهاي وضعيت مشابهي دارد و در بدترين مراحل بحران قرار گرفته و آن هم زماني که ميليونها نفر با گرسنگي مواجه هستند.
وي با انتقاد از جلوگيري از پهلو گرفتن کشتيهاي حامل سوخت و غذا در بنادر يمن گفت: به کشتيهاي حامل مواد غذايي که ميتواند جان انسانها را نجات دهد اجازه ورود نميدهند، ارزش پول ملي با سرعت زيادي در حال کمشدن است، منابع مالي بانک مرکزي پايان يافته و قيمت کالاهاي اساسي حدود ۳۰ درصد طي هفتههاي گذشته افزايش يافته است.
گراندي اضافه کرد: سازمان ملل متحد منابع کافي براي مبارزه با گرسنگي در يمن ندارد و اين مساله باعث نگراني عميق ما شده است.
پيشتر «ينس لارکيه» سخنگوي هماهنگکننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد در ويديو کنفرانسي در شهر ژنو از کشورها خواسته بود تا با توجه به بحران انساني در يمن، هرچه سريعتر به تعهدات مالي خود عمل کنند.
در همين حال سازمان ملل متحد در کنفرانس ماه ژوئن تنها به اندازه تقريبا نيمي از ۲ ميليارد و ۴۱۰ ميليون دلار مورد نياز براي کمک به يمن، کمکها را افزايش داد.
عربستان با همراهي امارات متحده عربي، بحرين، سودان و آمريکا در ششم فروردين سال ۱۳۹۴ با تشکيل به اصطلاح ائتلاف عربي-آمريکايي، تجاوز خود به کشور يمن را آغاز کرد اما ظرف تقريباً پنج سال گذشته به استثناي امارات و آمريکا، ساير همپيمانان سعودي از اين ائتلاف خارج شدند و ابوظبي نيز هماکنون از يک همپيمان قديمي به يک رقيب رو در روي رياض در جنوب يمن تبديل شده است
بر اثر تجاوز عربستان به يمن، تاکنون هزاران يمني به شهادت رسيدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطي در اين کشور به بزرگترين فاجعه انساني در جهان تبديل شده است.
بازار