باشگاه خبرنگاران/ هند به دنبال تشديد تنشهاي مرزي با چين از تامينکنندگان تجهيزات نظامي خود خواسته است تحويل تسليحات را تسريع بخشند.
به نقل از پايگاه خبري المصدر، هند از تأمينکنندگان تجهيزات نظامي خود خواسته است تحويل سلاح و سيستمهاي تسليحاتي را به اين کشور تسريع کنند، زيرا تنشها در طول خط مرزي اين کشور با چين از ماه آوريل افزايش يافته است.
منابع دولتي هند گفته اند آمريکا، فرانسه و روسيه توافق کردهاند تحويل تسليحات خريداري شده به هند را تسريع بخشيده و ظرف سه ماه آينده سيستمهاي نظامي را براي هند تامين کنند.
در همين حال، شرکت بوئينگ که با هند توافقنامه تسليحاتي امضا کرده است از تحويل ۵ فروند بالگرد آپاچي به اين کشور خبر داده است. اين بالگردهاي جنگي علاوه بر توانايي بالا در شليک موشکهاي هدايت شونده ضد تانک، هوا به هوا، و حمل انواع مهمات، قادر به انجام نبردهاي هوايي نيز هستند.
شرکت بوئينگ تاکنون نزديک به ۲۵۰۰ فروند بالگرد آپاچي به ۱۶ کشور جهان از جمله هلند، انگليس، يونان، ژاپن، هند، سنگاپور، کره جنوبي، وعربستان سعودي فروخته است.
پيش از اين هند سامانه پدافند هوايي آکاش را با هدف مقابله با تهديدات احتمالي چين در منطقه مرزي لاداخ مستقر کرد. اين سامانه قادر است جنگنده ها، بالگردها و موشکهاي دشمن را رهگيري و به سرعت منهدم کند. بخش راداري اين سامانه نيز از توانايي بالايي براي شناسايي هواپيماهاي بدون سرنشين دشمن برخوردار است.
هند در حال حاضر، با استفاده از هواپيماهاي سوخو عمليات شناسايي هوايي در مرز خود با چين را انجام ميدهد.
پيش از اين، يک مقام چيني اعلام کرد اين کشور هزاران سرباز، يگان توپخانهاي و وسايل نقليه زرهپوش به منطقه «لاداخ شمالي» اعزام کرده است.
از ۱۵ ژوئن در دره «گالون» نخستين درگيري مهم اخير دو کشور هند و چين آغاز شده است که در آن درگيري دو طرف تلفات سنگيني را متحمل شدند. هند اعلام کرده است ۲۰ سرباز خود را در آن درگيري از دست داده و بيش از ۷۶ نفر هم زخمي شدهاند، اما طرف چيني ميزان تلفات خود را هنوز اعلام نکرده است. در درگيريهاي ماه گذشته در منطقه «سيکيم» هيماليا نيز ۷ سرباز چيني و ۴ سرباز هندي زخمي شدند.
اين نخستين بار نيست که دو کشور هند و چين در بخش سيکيم درگير ميشوند. در سال ۲۰۱۷، مرزداران چيني و هندي در منطقه «دوکلام» که جداکننده هند، بوتان و چين است به مدت دو ماه و نيم درگير بودند که در نهايت در اوايل سال ۲۰۱۸ به توافق رسيده و درگيريها پايان يافت.
درگيريهاي مرزي ميان هند و چين يک دليل ثابت دارد و آن هم مشخص نبودن دقيق مرز دو کشور در منطقهاي به طول ۴۰۵۷ کيلومتر است.
بازار