هشدار به ترامپ درباره حمله به بایدن

فارس/ شبکه «انبيسي نيوز» گزارش داد، مشاروان ارشد حزب جمهوريخواه به دونالد ترامپ و کارزار او درباره تاثيرات معکوس هجمه عليه توان ذهني «جو بايدن» هشدار دادند.
با شدت گرفتن حملات لفظي رئيسجمهور آمريکا به رقيب دموکراتش در انتخابات رياست جمهوري سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹)، برخي چهرههاي جمهوريخواه درباره تاثيرات معکوس هجمه رئيسجمهور درباره توانايي ذهني جو بايدن بر کارزار انتخاباتي ترامپ هشدار دادند.
بنا بر گزارش شبکه «انبيسي نيوز»، دونالد ترامپ رئيسجمهور آمريکا و کارزار انتخاباتي او همچنان به تلاشهاي خودشان براي حمله کردن به آمادگي و توان ذهني جو بايدن ادامه ميدهند اما نتيجه نظرسنجيها و توصيه مشاورانش از هشدار درباره تاثيرات معکوس اين استراتژي بر ترامپ حکايت دارند.
يک فرد نزديک به کارزار انتخاباتي دونالد ترامپ به اين رسانه خبر داد، دستياران و مشاوران اين کارزار در حال استدلال درباره اين موضوع هستند که تمرکز کردن روي توانايي و قدرت ذهني بايدن نميتواند بهترين استراتژي باشد اما شخص ترامپ با توجهي به اين حرفها خواستار انتشار فيلمهاي تبليغاتي با مضمون حمله به توانايي ذهني بايدن و همچنين «خرفت و سالخوردگي» او شده است.
در هفته اخير خود ترامپ، مشاوران ارشدش و اعضاي خانواده او ويدئوييهايي در شبکههاي اجتماعي منتشر کرده و يا بازنشر دادهاند که در آنها بايدن «سردرگم» به نظر ميرسد، توان تکميل کردن جملاتش را ندارد و حرفهايش را نيمهکاره ميگذارد.
در گزارش انبيسي نيوز آمده است: «دستياران کارزار انتخاباتي ترامپ ميگويند که انتظار ميرود اين خط حمله (به بايدن) در کل باقيمانده دوره کارزار انتخاباتي به طور ثابت ادامه يابد».
يک فرد مطلع از طرحهاي کارزار انتخاباتي ترامپ به اين رسانه گفت: «بايدن اگر پيروز شود، مسنترين رئيسجمهور (تاريخ آمريکا) خواهد شد و صحبت درباره هوشياري ذهني او يک بازي منصفانه است».
به رغم اين اظهارنظر، هشدارهاي استراتژيستهاي حزب جمهوريخواه درباره اثرات معکوس هجمه به توانايي ذهني جو بايدن رو به افزايش است.
از نظر اين استراتژيستها، ابراز ترديد درباره توانايي ذهني بايدن و هجمه به او ممکن است سبب دور کردن رايدهندگان مُسن در آمريکا شود و اين افراد چنين اقداماتي را «تمسخر کردن سن و سال» بدانند و مسير براي کارزار بايدن به منظور ايجاد هجمه درباره گافهاي شخص ترامپ باز شود.
به باور آنها، کارزار ترامپ با نمايش بايدن ۷۷ ساله به عنوان کسي که بايد در خانه سالمندان باشد، خطر پايين آوردن سطح انتظارات از بايدن در آمريکا را براي خود ميخرد.
ترامپ ۷۴ ساله بارها تلويحا اعلام کرده که بايدن بايد در خانه سالمندان باشد نه اينکه در انتخابات شرکت کند.
«مارک مک کينُن» مشاور ارشد رسانهاي جورج بوش پسر در سال ۲۰۰۴ در اين باره هشدار داد: «اگر ترامپ همچنان بر طبل (ناتوانايي و اختلال) شناختي بکوبد و بايدن بيايد و در مناظرهها جملاتش را کامل ادا کند، در آن صورت بازي ديگر تمام شده است».
حاميان خط هجمه به توانايي ذهني جو بايدن در کارزار انتخابات رياست جمهوري ترامپ معتقد هستند که هدف آنها تداوم اتهام زني درباره توان ذهني بايدن است تا راي دهندگان درباره اين موضوع که آنها در رياست جمهوري بايدن امن نخواهند بود، قانع شوند.
«جيسون ميلر» مشاور ارتباطات کارزار ترامپ در اين باره گفت: «هر زمان جو بايدن صحبت ميکند، سوالاتي درباره وضعيت سلامتي او براي منصب (رياست جمهوري) مطرح ميشود».
بنا بر گزارش ان بي سي نيوز، استراتژي کارزار ترامپ براي ايجاد ترديد درباره قابليت ذهني و جسمي جو بايدن، «شبيه به استراتژي سال ۲۰۱۶ ترامپ و متحدانش است که آنها در قبال هيلاري کلينتون رويکردي مشابه اتخاذ کردند و طيفي از تئوريهاي توهم توطئه درباره وضعيت سلامت جسماني (کلينتون) را برانگيختند».
طبق اين گزارش، متحدان ترامپ استدلال ميکنند که دموکراتها هم چند سال اخير در حال ايجاد سوالات و ترديدها درباره وضعيت ذهني او هستند و کارزار بايدن هم ميتواند روي اين موضوع کار کند.
«سم نُنبرگ» دستيار پيشين در کارزار انتخاباتي ترامپ با اشاره به پيشتازي بايدن در اکثر نظرسنجيهاي سراسري در آمريکا گفت: «کارزار ترامپ در شرايطي است که آنها بايد هر کاري که ميتوانند انجام دهند. آنها سه ماه حياتي را که رئيسجمهور مستقر بايد به مخالف خود حمله و او را نابود ميکرد، تلف کردند».
مارک مک کينُن به رفتارهاي ترامپ در سخنراني او در دانشگاه «وست پوينت» و جنجالها درباره «وضعيت جسماني و ذهني» او اشاره کرد؛ رفتارهايي که واکنش آن در شبکههاي اجتماعي با هشتگ «حال ترامپ خوب نيست» بروز يافت (جزئيات بيشتر).
اين مشاور رسانهاي بوش در سال ۲۰۰۴ گفت: «نامزدها بايد درباره حمله کردن به مخالفانش درباره موضوعي که شايد آنها خودشان هم آسيب پذير باشند، دقت کنند. فيلمهاي زيادي وجود دارد که کارزار بايدن ميتواند از ترامپ پخش کند، فيلمهايي که به نظر ميرسد نشاندهنده مشکلاتي در زمينه مسائل شناختي ميباشند».