نماد آخرین خبر

قدرت‌نمایی ترکیه و روسیه در قفقاز جنوبی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
قدرت‌نمایی ترکیه و روسیه در قفقاز جنوبی

ايسنا/ در هفته‌هاي اخير درگيري‌هاي پراکنده در مرز ارمنستان و جمهوري آذربايجان خطر ايجاد بحراني تازه را افزايش داده است. اکنون رزمايش مشترک ترکيه و آذربايجان مي‌تواند دليلي براي افزايش تنش ميان ترکيه و روسيه شود.

ترکيه و جمهوري آذربايجان رزمايش مشترکي را آغاز کرده‌اند که قرار است تا روز دهم اوت (۲۰ مرداد) ادامه يابد. اين عمليات نظامي مشترک در چارچوب توافق‌هاي نظامي ميان دو کشور انجام مي‌شود، توافق‌هايي که همواره گسترش مي‌يابند.

نيروهاي مسلح ارمنستان هم در روز ۲۳ ژوئيه (دوم مرداد) تمرين‌هاي نظامي مشترکي را با روسيه آغاز کرده بودند. 

به گفته وزارت دفاع ارمنستان، در عمليات مشترک با روسيه پدافند هوايي، از جمله مبارزه با "هواپيماهاي بدون سرنشين دشمن" و استفاده از هواپيماهاي مشابه "براي شناسايي مواضع دشمن" تمرين شده است.

به گزارش دويچه وله به‌تازگي گزارش‌هايي مبني بر مشاهده بالگردهاي رزمي روسي در مرز ارمنستان و ترکيه نيز منتشر شده است.

روسيه خود را قدرت محافظ ارمنستان مي‌داند و هزاران سرباز در يک پايگاه نظامي اين کشور در مرز با ترکيه مستقر کرده است. 

تلاش‌هاي روسيه
بر اساس گزارشي که روز شنبه، اول اوت وب‌سايت شبکه يک تلويزيون آلمان (تاگس شاو) منتشر کرد، رقابت بين ترکيه و روسيه در منطقه شدت مي‌يابد.

روسيه منطقه‌هاي جنوب خارج از مرزهاي خود را به عنوان "مناطقي پراهميت براي امنيت داخلي خود" مي‌نگرد و مواظب است که اوضاع آنها بحراني نشود. در اين راستا روسيه براي حفظ تعادل بين طرف‌هاي درگير نيز تلاش مي‌کند.

مسکو علاوه بر همکاري تنگاتنگ با ارمنستان، به آذربايجان جنگ‌افزار مي‌فروشد.

پس از بروز درگيري‌ها مرزي در اواسط ژوئيه، دولت روسيه از دو طرف خواست، آرامش خود را حفظ کنند. در مناقشات پيشين ميان ارمنستان و آذربايجان نيز روسيه چنين نقشي بر عهده داشت.

کشمکش تازه دو همسايه متخاصم در جنوب قفقاز در منطقه کوهستاني تووز رخ داد که ۳۰۰ کيلومتر با منطقه قره‌باغ، منطقه مورد مناقشه هميشگي فاصله دارد.

بحران قره‌باغ در سال ۱۹۸۸ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به کمک گروه ميانجي‌گر مينسک (آمريکا، روسيه و فرانسه) به‌ پايان رسيد. اين بحران بيش از ۳۰هزار قرباني بر جا گذاشته است.

نقش ترکيه
درگزارش تاگس‌شاو تاکيد شده است که رهبري ترکيه در مناقشه اخير ميان ارمنستان و آذربايجان "پرخاشگرانه" دخالت کرده است.

رئيس جمهوري ترکيه، رجب طيب اردوغان، ارمنستان را محکوم کرد و وعده حمايت از آذربايجان را داد. رئيس صنعت دفاعي ترکيه نيز وعده داد که به تقويت توان نظامي نيروهاي مسلح آذربايجان کمک خواهد کرد.

دولت اردوغان مصمم است، نقش خود را به عنوان حافظ منافع کشور ترک‌زبان آذربايجان به هر قيمتي به نمايش بگذارد. تاگس شاو مي‌نويسد، آنکارا همواره در تلاش است تا ثابت کند که به شعار "يک ملت، دو کشور" پايبند است و نه تنها به آذربايجان بلکه به ديگر ترک‌زبانان منطقه کمک مي‌کند و براي حمايت از آنها آمادگي دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره