لوکاشنکو: روسیه همپیمان بلاروس باقی میماند

ايسنا/ رئيس جمهوري بلاروس گفت که روسيه همواره همپيمان کشورش در سايه هر رهبري باقي خواهد ماند.
به گزارش سايت شبکه روسيا اليوم، الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهوري بلاروس در پيامي به پارلمان و مردم در مينسک گفت: روسيه همواره نزديکترين همپيمان ما بوده و باقي خواهد ماند، حال هرکسي در بلاروس يا روسيه در قدرت باشد.
وي عنوان کرد: اين مساله به صورت عميق در داخل ملتهاي ما رخنه کرده و اين به رغم آن است که روسيه روابط برادرانه خود را با ما به روابط شراکتي تغيير داده است. تمامي اينها بيفايده است.
لوکاشنکو اظهار کرد: روسيه ميترسد که ما را از دست بدهد، چراکه در واقع همپيمانان واقعي مثل ما برايش باقي نميمانند.
وي ادامه داد: غرب اخيراً توجه بسياري را به ما نشان ميدهد. چين اميدوار است که دوستش بلاروس روي ثبات ببيند.
رئيس جمهوري بلاروس تاکيد کرد که کشورش با کسي خصومت ندارد و سياست خارجه اين کشور چندجانبه و قابل پيشبيني است.
از سوي ديگر، لوکاشنکو گفت که ضرورتي براي برگزاري همهپرسي در کشور طي پنج سال آتي پيرامون تغيير قانون اساسي وجود دارد.
وي در برنامههاي انتخاباتي خود گفت: با تغيير بلاروس، ما نيز تغيير کردهايم. آمادگي بلاروسيها براي برعهده گرفتن مسؤوليتشان نسبت به سرنوشت کشور مشخص است و ميزان اين مسؤوليت را خود مردم تعيين خواهند کرد. اما اين امر بر اساس قانون خواهد بود. نه در خيابانها و ميدانها، بلکه از طريق روند روابط قانوني. ما بايد با قانون اساسي آغاز کنيم.
لوکاشنکو همچنين از ورود به عصر ناآراميهاي ژئوپليتيک جهاني خبر داد.
وي گفت که مسؤولان کشورش در آيندهاي نزديک تمام تلاش خود را خواهند کرد تا استقلال بلاروس که بر خرابههاي امپراتوري شوروي بزرگ ايجاد گشت، حفظ و تقويت شود.
رئيسجمهوري بلاروس گفت که کشورش حامي ثبات بوده و پنجرهاي به سمت شرق و غرب است.
لوکاشنکو عنوان داشت که بايد تمام تلاش ممکن صورت بگيرد تا تفاوتها در سياست خارجي بر دوستي ملتهايي که تمايل به همزيستي در حسن همجواري در اين اراضي در قلب اروپا دارند، تاثير نگذارد.
وي گفت که استقلال بلاروس بهايش سنگين بود به همين دليل ساکنان کنوني اين کشور بايد آن را حفظ کرده و آن را به نسلهاي آتي انتقال دهند.