نخست وزیر پاکستان: کشمیر به زودی آزاد میشود

ايسنا/ در نخستين سالروز اقدام يکجانبه هند براي لغو وضعيت ويژه و نيمه خودمختار جامو و کشمير، نخست وزير پاکستان تاکيد کرد که مردم کشمير به زودي آزاد خواهند شد.
به گزارش آناتولي، عمران خان، نخست وزير پاکستان در جريان سخنراني در مجمع قانونگذاري کمشير تحت کنترل پاکستان گفت: نارندرا مودي، نخست وزير هند در تاريخ پنج اوت سال گذشته ميلادي يک تصميم نسنجيده گرفت که منجر به مقاومت شديد از سوي کشميريها از جمله جوانان و حتي رهبران کشميري حامي هند شد.
وي کل منطقه جامو و کشمير را يک منطقه مورد مناقشه خواند و به قطعنامههاي سازمان ملل اشاره کرد.
عمران خان گفت: الان زمان آن است که کشميريها حق همهپرسي خود را که جواهر لعل نهرو، نخست وزير سابق هند و ديگر رهبران هندي در گذشته به آنها وعده داده بودند، بگيرند. تنها يک راهحل وجود دارد و آن عمل کردن طبق قطعنامههاي سازمان ملل است.
وي ضمن انتقاد از دولت هند، افزود: مودي گمان ميکرد پاکستان و جامعه بين الملل نسبت به اقدامات خصمانه او ساکت خواهد ماند. اما هنگامي که پاکستان با تمامي رهبران جهان از جمله دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئيس جمهور فرانسه تماس گرفت و آنها را در جريان موضوع کشمير قرار داد، برنامه مودي نقش بر آب شد.
عمران خان ضمن آنکه متعهد شد تا همچنان موضوع کشمير را در تمامي پلتفورمها مطرح کند، تاکيد کرد، پاکستان موضوع کشمير را تا زماني که اين منطقه آزادي خود را بدست آورد، پيگيري خواهد کرد.
نخست وزير پاکستان ايدئولوژي "هندوتوا" حزب حاکم "بهاراتيا جاناتا" هند را به خاطر سرکوب مسلمانان و ديگر اقليتها در هند محکوم کرد.
وي گفت: مودي خود را در مقابل کل جهان قرار داده است. آنها فکر ميکردند هند بازار بزرگي براي سرمايهگذاري است و هيچکس عليه آنها صحبت نخواهد کرد. اما در حال حاضر کل جامعه بين الملل و جامعه کشميري در مقابل آنها قرار گرفتهاند.
عمران خان اعلام کرد که دولتش "نشان پاکستان" را که عاليترين مدال غيرنظامي در اين کشور است در 14 اوت سال جاري ميلادي برابر با سالروز استقلال پاکستان به سيد علي گيلاني، رهبر کشمير به خاطر مقاومتش در برابر حکومت هند تقديم خواهد کرد.
کشمير که يک منطقه هيماليايي با اکثريت مسلمان است ميان هند و پاکستان تقسيم شد اما هر دو ادعاي مالکيت کامل بر آن را دارند. اين منطقه تحت کنترل چين نيز قرار دارد.