پاسخ قاطع لبنانیها به ماکرون

فارس/ «دويچهوله» در گزارشي مدعي شد در پي انفجار بيروت، بيش از 55 هزار نفر در لبنان با امضاي طوماري دولت کشورشان را زير سؤال برده و خواستار اداره اين کشور توسط فرانسه شدند.
بنگاه خبررساني آلماني «دويچه وله» در گزارشي مدعي شده در پي انفجار بيروت، حدود ۵۵ هزار نفر در لبنان با امضاي طوماري خواستار آن شدهاند که فرانسه کنترل کشورشان را در دست بگيرد!
به ادعاي اين گزارش، بالغ بر ۵۷ هزار نفر در لبنان (کمتر از يک درصد) طوماري اينترنتي را تا صبح جمعه امضا کردند که در آن خواسته شده، لبنان براي ۱۰ سال آينده تحت قيوميت فرانسه قرار گيرد!
اين رسانه آلماني از زبان منتقدان، دليل درخواست اين افراد براي استعمار دوباره کشورشان از سوي فرانسه را فساد و ناکارآمدي مديريتي دولت لبنان اعلام کرده است. اين در حالي است که دولت حسان دياب، بهتازگي با محوريت مبارزه با فساد و ناکارآمدي که دامنگير دولتهاي قبلي بود روي کار آمده است.
در اين طومار همصدا با برخي جريانهاي سياسي در لبنان (نزديک به عربستان سعودي و آمريکا) تلاش شده دولت کنوني در حادثه انفجار مرگبار بيروت مقصر جلوه داده شود. در حاليکه اين دولت چند ماه است که سر کار آمده و مسئله بيمبالاتي در نگهداري مواد آتشزا در بندر بيروت موضوعي مربوط به چند سال قبل و مربوط به دوران نخستوزيري سعد الحريري است.
نويسندگان اين طومار، با زير سؤال بردن دولت لبنان و اتهامزني عليه آن، سلطه يک کشور خارجي بر لبنان را سلطهاي پاک و بادوام توصيف کردهاند!
به گزارش دويچهوله در متن اين درخواست آمده است: مقامات لبنان به روشني ناتواني کامل در تأمين امنيت و اداره کشور را نشان دادهاند. معتقديم لبنان بايد تحت قيموميت فرانسه بازگردد تا سلطهاي پاک و بادوام ايجاد شود.
لبنان در پي جنگ جهاني اول از سال ۱۹۲۰ به اشغال فرانسه درآمد، تا اينکه سرانجام آزاديخواهان لبنان با مجاهدتهاي بسيار در سال ۱۹۴۵ ميلادي توانستند به طور کامل استقلال کشورشان را از اين استعمارگر بيگانه باز پسگيرند.
سهشنبه اين هفته، حادثه آتشسوزي در يک انبار در بندر بيروت باعث منفجر شدن نيترات آمونيوم انبارشده در انبارهاي مجاور شد و انفجار شديدي را رقم زد. در پي اين انفجار مهيب، ۱۵۴ نفر از شهروندان لبناني و خارجي جان باختند و هزاران نفر زخمي شدند. همچنين بندر بيروت به طور کامل تخريب و به نيمي از خانههاي بيروت خسارت وارد شد.
بعد از انفجار، «امانوئل ماکرون» رئيسجمهور فرانسه که به گفته بسياري از تحليلگران آرزوي استعمار لبنان را در سر دارد، از مناطق حادثه ديده بازديد کرد و وعده رونمايي از «ابتکاري سياسي» در ارتباط با لبنان را داد.
او همچنين با ژستي بشردوستانه، گفت که به صورت شفاف تلاش خواهد کرد که کمکهاي بشردوستانه به دست مردم آسيب ديده و مؤسسات غير دولتي برسد.
او جوانان لبناني را نيز خطاب قرار داد و گفت که دولت فرانسه، بعد از ارائه کمکهاي خود به لبنانيها در کنار آنها نيز خواهد بود و افزود بايد بر فرهنگ و آزادي بيان جوانان لبناني تمرکز کرد.
رئيس جمهور فرانسه همچنين گفت که در روزهاي آينده، نشستي را براي کمک به لبنان برگزار خواهد کرد و بانک بينالمللي و سازمان ملل نيز نقش حياتي در نحوه کمک رساني به لبنان خواهند داشت.
او در ادامه اظهارات ديکتهوار خود گفت لبنانيها براي مبارزه با فساد تلاش کنند و لبنان به يک اصلاح سياسي سريع نياز دارد. اين اظهارات در حالي بيان ميشود که مردم لبنان، بيشترين ميزان فساد سياسي و اقتصادي را در دوره استعمار فرانسه تجربه کردهاند.