نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

چه عاقبتی در انتظار امارات است؟

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
چه عاقبتی در انتظار امارات است؟

خبرآنلاين/ مقاومت لبنان از رحم شکست در سال ۱۹۸۲ شکل گرفت و مقاومت فلسطين نيز از قلب توطئه کمپ ديويد بيرون‌آمد، لذا قطعاً انتفاضه‌ بزرگ امت اسلام در راه است.

عبدالباري عطوان تحليلگر مسائل راهبردي منطقه در مقاله‌اي با اشاره به توافق سازش امارات متحده عربي با رژيم صهيونيستي نوشت که اين توافق که دولت امارات با حمايت و نظارت آمريکا با اسرائيل به امضا رساند، اوج خيانتي است که مشابه آن تمامي توافقات و معاهدات امضاشده توسط مصر و اردن و سازمان تشکيلات خودگردان بود و هر توافق مشابهي که در آينده به امضا برسد نيز در همين راستا توصيف مي‌شود.

وي نوشت که نکته دردناک اين است که برخي از اين توافق استقبال و تلاش مي‌کنند آن را توجيه کنند. اين عده توافق مذکور را تاريخي مي‌خوانند و آن را دنياي جديد براي جهان عرب توصيف مي‌کنند، اما بايد ديد آيا فروش فلسطين در راستاي اجراي معامله قرن و واگذار کردن قدس و مسجد الاقصي و خروج از تمامي مباني عربي و اسلامي يک روز تاريخي است؟

آيا اين توافق که به‌بهانه مقابله با ايران شکل گرفته يک دوره جديد يا اتفاقي درست در روند سازش عادلانه است؟ کدام سازش عادلانه در اين توافق وجود دارد که حتي نام قدس يا دولت فلسطين در آن نيامده است؟ از شما مي‌خواهيم اگر به احساسات ما احترام نمي‌گزاريد، لااقل به شعور ما توهين نکنيد.

اين سخن که توافق امارات و اسرائيل به‌سمت سازش دائمي در قضيه فلسطين پيش مي‌رود، به اين معنا است که آن را به‌صورت کامل از بين مي‌برد. شايد عبارت نتانياهو درست‌ترين تعبير در اين زمينه باشد که گفت:‌ "آنها روابط خود را با ما بر مبناي سازش در برابر سازش عادي مي‌کنند، چراکه ما قوي هستيم و آنها ضعيف هستند". وي البته در اينجا از عربهايي صحبت کرد که اقدام به عادي‌سازي روابط با اسرائيل کرده‌اند يا فکر اين اقدام را در سر مي‌پرورانند. اما عرب‌هاي ديگري نيز وجود دارند که مقاومت مي‌کنند و باعث مي‌شوند نتانياهو براي نجات جان خود مثل موش فرار کند. اين موضوع را در فرود موشک‌هاي نوار غزه بر بالاي سر صهيونيست‌ها در شهر اسدود شاهد بوديم، آن هم در شرايطي که وي سخنراني انتخاباتي خود را در جمع هوادارانش انجام مي‌داد.

برخي از عرب‌ها به‌دنبال جزيه دادن به دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به‌صورت نقدي يا بر اساس معاملات تسليحاتي براي حمايت از خود هستند، اين موضوع به‌صورت ويژه در کشورهاي حاشيه خليج فارس ديده مي‌شود. آنها جزيه‌هايي را نيز به دولت اشغالگر صهيونيستي مي‌پردازند، چرا که دچار ترس و وحشت شده‌اند و مي‌خواهند خود را از خطرات موهوم حفظ کنند.

ما به‌خوبي مي‌دانيم که نتانياهو و ترامپ که سياستمداراني بحران‌زده هستند، به‌صورت موقت در اين توافق پيروز شده‌اند، اما دستاوردي که دولت امارات در پي امضاي اين توافق داشته، چه بوده است؟ دولت امارات يک دولت نفتي ثروتمند است که معاهدات دفاع مشترک را با فرانسه، آمريکا و انگليس امضا کرده است و نيروهاي نظامي اين کشورها در اراضي امارات حضور دارند، حتي وزير خارجه اين کشور يک هفته قبل با همتاي ايراني خود به‌صورت دوستانه و در چارچوب بهبود سريع مناسبات ميان دو کشور ديدار کرد.

عطوان در مقاله خود تأکيد کرد: دولت‌ها معمولاً بعد از جنگ يا تنش‌هاي صورت‌گرفته با دشمنان توافق سازش امضا مي‌کنند، اما آيا دولت امارات با اسرائيل وارد جنگ شده بود که ما از آن خبر نداريم؟

اين مقاله مي‌افزايد که کشورهاي مصر و اردن و جنبش آزاديبخش فلسطين در شرايطي توافق سازش با رژيم صهيونيستي را امضا کردند که اين رژيم در اوج قرار داشت. آنها دستاوردهاي اقتصادي و نظامي و تکنولوژي از اين خيانت به دست آوردند، آن هم در شرايطي که اوضاع بسيار بدي داشتند. اسرائيل به مصري‌ها در حمايت از سد النهضة و حمايت‌هاي نظامي از اين کشور کمک و آمادگي خود را براي الحاق غور اردن و سرقت آب‌وهواي اين منطقه و اراضي زراعي آن اعلام کرد تا حسن همجواري خود را با دولت اردن نشان دهد، تشکيلات خودگردان فلسطين نيز که در آن زمان نماينده ترويج عادي‌سازي روابط با اسرائيل بوده و سابقه‌اي از هماهنگي‌هاي امنيتي با اسرائيل را داشت، در شرايطي بسيار بغرنج بود.

عطوان نوشت: از دکتر انور قرقاش وزير مشاور امارات متحده عربي در امور بين‌الملل تشکر مي‌کنيم که به ما اطمينان داد که سفارت امارات در قدس اشغالي برپا نخواهد شد، بلکه در تل‌آويو يا ابوديس ايجاد مي‌شود. او اين را يک موضع ملي براي خود قملداد مي‌کرد.

اين تحليلگر مسائل بين‌المللي تأکيد کرد که مقاومت اسلامي لبنان از رحم شکست لبنان در سال 1982 شکل گرفت و مقاومت اسلامي فلسطين نيز از قلب توطئه کمپ ديويد دوم در سال 2000 ايجاد شد، شرايطي که در آن زمان باعث انتفاضه دوم مسلحانه در فلسطين اشغالي نيز شد.

امت اسلام امتي پويا است و اعتقادات بسيار محکم و ملتي بسيار سخاوتمند دارد که سابقه زيادي از پيروزي‌ها را دارند. اين امت بزرگترين ميراث تمدني را در تمامي عرصه‌ها داشته است، لذا قطعاً انتفاضه و انقلاب خواهد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره