ايسنا/ طبق گزارش‌ها، محمد بن سلمان، وليعهد عربستان از ديدار با ژنرال قمر جاويد باجوا، رئيس ستاد مشترک ارتش پاکستان که به رياض سفر کرده، خودداري کرده اما وزارت امور خارجه پاکستان اصرار کرده که روابط "برادرانه" دو کشور "تغييري نکرده است."

گفته مي‌شود مناسبات عربستان سعودي و پاکستان اخيرا با تنش‌هايي همراه بوده است.
روز دوشنبه ژنرال باجوا و سرلشکر فيض حميد، رئيس سازمان اطلاعاتي پاکستان به رياض سفر کردند. گفته شد دليل اين سفر، رفع تنش و ترميم روابط دو کشور بوده که طي اين سال‌ها روابط بسيار نزديکي داشته‌اند.
روابط دو کشور پس از انتقاد وزير امور خارجه پاکستان از عربستان به خاطر آنچه موضع "ناکافي" بر سر کشمير عليه هند خوانده شد، با تنش همراه شد.
پاکستان مي‌گويد عربستان با مناقشه منطقه کشمير با بي اشتياقي برخورد کرده است.
ژنرال باجوا پس از "امتناع" وليعهد عربستان براي ديدار با او، با برادر محمد بن سلمان که معاون وزير دفاع است، ديدار کرد. او همچنين با همتاي سعودي خود هم ملاقات کرد.
وزير امور خارجه پاکستان از "کوتاهي سازمان همکاري اسلامي از حمايت از کشميري‌ها" هم انتقاد کرده است. مقر سازمان همکاري اسلامي در خاک عربستان است و اين کشور بر اين نهاد نفوذ دارد.
به گزارش بي.بي.سي شاه محمود قريشي، وزير امور خارجه پاکستان در سخناني که خبرگزاري‌ها آن را منعکس کردند گفته بود "امروز پاکستان که هميشه آماده فدا کردن جان خود براي مکه و مدينه است، به عربستان سعودي نياز دارد تا نقش پيشرويي را در موضوع کشمير بازي کند. اگر آنها حاضر به ايفاي اين نقش نيستند، من از عمران خان (نخست‌وزير پاکستان) مي‌خواهم که با يا بدون عربستان سعودي پيش برود. "
خبرگزاري‌هاي هند مي‌گويند در زمان حضور ژنرال باجوا در عربستان، شاه محمد قريشي با سفير قطر، رقيب عربستان ديدار داشته است.
اين منابع خبري مي‌گويند عربستان سعودي، ناخشنودي خود را از همکاري پاکستان با ترکيه ابراز کرده و خواهان توقف پخش سريال ارطغرل از تلويزيون پاکستان شده است.
سريال تاريخي قيام ارطغرل، ساخت ترکيه، در پاکستان طرفداران بسياري پيدا کرده است. عمران خان، نخست‌وزير از هواداران اين سريال است.
همچنين گفته شده عربستان سعودي به پاکستان در مورد پيوستن به ائتلاف ترکيه، مالزي و ايران هشدار داده است. پيشتر منابع خبري گفته بودند پاکستان تحت فشار عربستان در نشست سازمان همکاري اسلامي در مالزي که ايران و ترکيه هم حضور داشتند شرکت نکرده بود.
به نظر تحليلگران، عربستان نگران انزواي خود بين کشورهاي منطقه مانند ايران، ترکيه و قطر بود و تصور مي‌کرد اجلاس مورد بحث تلاشي براي ايجاد يک بلوک اسلامي تازه است.
رسانه‌هاي هند همچنين گزارش داده‌اند که عربستان ممکن است از اهرم فشار اقتصادي عليه پاکستان استفاده کند. عربستان سال پيش گفت بيش از بيست ميليارد دلار در قالب قراردادهاي مختلف در پاکستان سرمايه‌گذاري خواهد کرد اما ادامه تنش‌ها، ممکن است اين سرمايه‌گذاري را به خطر بيندازد.
پاکستان به دليل وضعيت نابسامان اقتصادي و کسري شديد بودجه به حمايت و سرمايه‌گذاري خارجي نياز دارد.
يکي از قراردادهاي دو طرف به ارزش هشت ميليارد دلار مربوط به ساخت يک پالايشگاه نفتي در بندر گوادر پاکستان در ساحل درياي عمان است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar