نماد آخرین خبر

سازمان جهانی بهداشت: تضمینی برای تولید واکسن موثر کرونا نیست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سازمان جهانی بهداشت: تضمینی برای تولید واکسن موثر کرونا نیست

ايرنا/ تدروس ادهانوم دبيرکل سازمان بهداشت جهاني در يک نشست خبري تاکيدکرد؛ واکسن کرونا به تنهايي نمي‌تواند به شيوع کوويد-۱۹ پايان دهد و حتي هيچ تضميني هم براي يک واکسن ايمن و موثر وجود ندارد.

به نقل از سي ان بي‌سي، سازمان بهداشت جهاني روز گذشته اعلام کرد که رهبران جهان و مردم دنيا بايد ياد بگيرند ويروس را مديريت کنند و در زندگي روزمره خود اصلاحاتي ايجاد کنند تا موارد ابتلا به ويروس کاهش يابد. 

 «تدروس ادهانوم» دبير کل سازمان جهاني بهداشت در نشست خبري در ژنو گفت: در طول تاريخ، شيوع و همه گيري‌ها اقتصاد و جوامع را تغيير داده‌اند. در اين راستا واکسن يک ابزار اساسي در مبارزه جهاني با ويروس کرونا است، اما اين واکسن به تنهايي به نابودي کوويد-۱۹ ختم نمي‌شود و هيچ تضميني هم وجود ندارد که دانشمندان بتوانند چنين واکسني وليد کنند. 

ادهانوم افزود: اما همه گيري کوويد-۱۹ انگيزه‌اي تازه براي لزوم تسريع تلاش‌ها در خصوص مقابله با تغييرات اقليمي ايجاد کرده است. درواقع شيوع ويروس کرونا به ما اين امکان را داده تا نگاهي اجمالي به جهان خود، آسمان‌هاي پاک و رودخانه‌ها داشته باشيم. 

در ادامه مطلب مندرج در اين شبکه خبري آمريکايي آمده است: براساس داده‌هاي جمع آوري شده توسط دانشگاه جان هاپکينز، اين ويروس تاکنون بيش از ۲۳ ميليون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و دستکم جان بالغ بر ۸۰۱ هزار نفر را گرفته است. به گفته سازمان بهداشت جهاني دستکم ۳۰ واکسن بالقوه در حال حاضر در مرحله آزمايش باليني قرار دارند، اما هيچ تضميني براي ايمن و کارآمد بودن آن‌ها وجود ندارد. 

اگرچه آزمايشات انساني در مورد واکسن‌هاي بالقوه در حال پيشرفت است، با اين وجود دانشمندان مي‌گويند سؤالات کليدي بسياري هنوز در اين خصوص باقي مانده است. در حاليکه کوويد-۱۹ که در ماه دسامبر (اواخر آذر) کشف شد و تاکنون مقالات و تحقيقات بيشماري در مورد آن توليد شده، دانشمندان هنوز کاملا نمي‌دانند که اين ويروس چگونه بر بدن تاثير مي‌گذارد و يا اينکه فرد مبتلا پس از بهبودي تا چه‌اندازه در برابر اين ويروس محافظت مي‌شود. 

ادهانوم در اوايل ماه جاري گفته بود که هيچ راه حل نهايي براي اين ويروس وجود ندارد و ممکن است هرگز هم وجود نداشته باشد. 

وي در تاريخ ۱۳ مرداد در يک نشست خبري گفته بود؛ رهبران جهان مي‌توانند با استفاده از اصول بهداشت عمومي و کنترل بيماري‌ها جلوي شيوع گسترده اين ويروس را بگيرند. وي تاکيد کرده بود که به آزمايش، معالجه، قرنطينه و رديابي ناقلان ادمه دهيد و تلاش کنيد از طريق اطلاع رساني و توانمندسازي به جوامع ياري رسانيد. 
وي ديروز جمعه افزود: هر فرد و خانواده مسئوليت دارند تا سطح انتقال کوويد-۱۹ را به صورت محلي درک کنند و بدانند چه کاري مي‌توانند براي محافظت از خود و ديگران انجام دهند. 

دکتر ماريا ون کرکوو Maria Van Kerkhove، رييس بخش بيماري‌هاي در حال ظهور سازمان بهداشت جهاني نيز گفت که يادگيري نحوه زندگي با اين ويروس براي عموم بسيار مهم است. 

وي خاطرنشان کرد: اين امر به سرکوب انتقال، شناسايي موارد و خوشه‌هايي که در حال ظهور هستند کمک مي‌کند تا بتوانيم به سرعت آن را از بين ببريم و هر چه بيشتر مرگ و ميرها را به حداقل برسانيم. وي افزود: براي انجام چنين کاري ممکن است برخي کشورها دوباره اقدامات گذشته را عملي کنند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar