دولت لیبی: دست بر ماشه به آتشبس ادامه میدهیم

ايسنا/ سخنگوي نيروهاي دولت وفاق ملي ليبي تاکيد کرد: نيروهاي ما براي رسيدن به مرحلهاي باثباتتر و ايجاد بستري براي برگزاري انتخابات سراسري و رياست جمهوري امتيازات زيادي دادند.
محمد قنونو، سخنگوي نيروهاي وابسته به دولت وفاق ملي ليبي در گفتگويي ويژه با روزنامه عربي۲۱ درباره توافق فائز السراج، نخست وزير دولت وفاق ملي با عقيله صالح، رئيس پارلمان طبرق در مورد آتشبس اظهار کرد: اين توافق گام اول به سوي گامهايي بزرگتر بوده و کمي دوري از اسلحه به طرحهاي بينالمللي فرصت بلوغ ميدهد.
قنونو در اشارهاي ضمني به خليفه حفتر، فرمانده نيروهاي موسوم به ارتش "ملي" ليبي افزود: اين توافق تلاشي براي رسيدن به سازشهايي با خسارت کمتر است هرچند که ما تجربههاي تلخي با متجاوزان داشتهايم.
سخنگوي نيروهاي دولت وفاق ملي ليبي گفت: نيروهاي مسلح ليبي از اصولي که پيش از اين گفتم و تاکيد کردم، دست برنداشته و هرگز دست بر نميدارند، از همينجا به مردممان اطمينان ميدهم هيچ گونه عقبنشيني در مورد توسعه کنترل دولت بر تمام خاک کشور و محاکمه کساني که در حق ليبي و مردم آن چه در داخل و چه خارج و يا مزدوران مرتکب جرم شدند، وجود ندارد و ما به تلاشهايمان براي اتحاد مردم ليبي و دور کردن شبح کودتاها، نظاميگري و وابستگي به غير ادامه خواهيم داد.
او در ادامه تاکيد کرد: اين اولين باري نيست که نيروهاي ما براي رسيدن به مرحلهاي باثباتتر جهت ايجاد بستري براي برگزاري انتخابات سراسري و رياست جمهوري امتيازاتي ميدهند، ما پيشتر زماني که فرد متجاوز در داخل محدوده جغرافيايي طرابلس بود، با آتشبس توافق کرديم.
قنونو افزود: ما همچنان ثبات و شرايط نظامي و سياسي خود را حفظ کرديم و حتي قدرتمندتر از گذشته هستيم اما هرگز فرصتي که اهداف و استراتژي ما را بدون کشتار محقق ميکند، از دست نخواهيم داد، بر اين اساس ما به مسير مسالمتآميز خود در حالي که دستانمان بر روي ماشه است، ادامه خواهيم داد و همزمان در رفع مشکلات روزانه مردم ناشي از جنگها و توطئه بينالمللي و منطقهاي اتلاف وقت و کوتاهي نخواهيم کرد.
سخنگوي نيروهاي دولت وفاق ملي ليبي در پايان گفت: به خودمان براي مقابله با بحرانها از جمله شيوع کرونا، کاهش سطح خدماتدهي و افزايش قيمتها ناشي از توقف صادرات نفت فرصت خواهيم داد.
از سوي ديگر، نايف فلاح مبارک الحجرف، دبيرکل شوراي همکاري خليج فارس با انتشار بيانيهاي در سايت اين شورا، ضمن استقبال از بيانيههاي شوراي رياستي ليبي و پارلمان طبرق براي آتشبس و توقف تمامي عملياتهاي نظامي در ليبي، از تمامي طرفهاي ليبيايي خواست به اين اقدام سازنده پايبند باشند و فورا وارد گفتگوي سياسي شده و با ميانجيگري سازمان ملل براي رسيدن به راهحلي پايدار و جامع جهت توقف کشتارها و درگيريها در ليبي و برقراري امنيت و ثبات براي مردم آن تلاش کنند.
شوراي عالي دولت ليبي نيز پس از توافق دولت وفاق ملي و پارلمان طبرق براي آتش بس، در بيانيهاي ضمن تاکيد بر لزوم پايان شورشها در ليبي با آتشبس فوري و ايجاد شرايطي که دولت مشروع بتواند کنترل خود را در تمامي نقاظ ليبي گسترش دهد، از نقش کشورهايي که در مقابله با حمله حفتر کمک کردند و در راس آنها ترکيه و قطر تقدير کرد.
اين شورا در ادامه ضمن مخالفت با هرگونه گفتگويي با حفتر، بازگشايي فوري تاسيسات نفتي و محاکمه کساني که موجب تعطيلي آنها شدند ونيز احترام تمامي طرفها به قطعنامههاي شوراي امنيت در ليبي را خواستار شد.
همچنين شوراي ياد شده در پايان از مصر خواست در راستاي منافع دو کشور، همکاريهاي واقعبينانهتري با دولت مشروع داشته باشد.
احياي روند سياسي
اتحاديه اروپا نيز ازسرگيري روند سياسي در ليبي را پس از آتشبس خواستار شد.
در اين راستا جوزپ بورل، مسؤول سياست خارجه اين اتحاديه در بيانيهاي تاکيد کرد: اعلام آتشبس در ليبي و ازسرگيري روند سياسي اميد جديدي را در مورد دستيابي به راهحلي مسالمتآميز ايجاد ميکند.
بورل اظهار کرد: اين توافق يک پيشرفت سازنده اوليه است که نشان ميدهد مسؤولان ليبيايي قصد دارند از بنبست فعلي خارج شده و اميد جديدي را براي رسيدن به توافقي بر سر يک راهحل سياسي مسالمتآميز براي بحران ليبي و مقابله با هر گونه دخالت خارجي در کشور ايجاد کنند.
مسؤول سياست خارجه اتحاديه اروپا با تاکيد بر اينکه به دنبال اعلام آتشبس بايد اقدامات محسوسي همانند ازسرگيري کامل توليدات در کشور، اجراي اصلاحات اقتصادي جهت توافق درباره سازوکاري عادلانه و شفاف جهت توزيع درآمدهاي نفتي و بهبود مديريت موسسههاي اقتصادي و مالي ليبي انجام شوند، خواستار آن شد که توافق ياد شده با يک آتشبس دائمي اجرا شود.
او افزود: بر پايبندي خودمان را با تلاشهاي مردم ليبي براي ايجاد کشوري برخوردار از حاکميت، متحد، باثبات و شکوفا تاکيد ميکنيم.